Facebook skal bidrage

1. marts 2021

I næste måned kommer kulturminister Joy Mogensen (S) med et lovforslag, som lægger op til at sociale medier som Facebook, fremover skal betale en del af deres overskud til de etablerede medier.

Selvfølgelig skal Facebook og andre tech-giganter betale for det indhold, som journalistiske medier bringer på deres platform.

Det manglede bare, kunne man sige, eftersom Facebook blandt andet tjener penge på at rundsende andre mediers rapporterede nyheder eller historier.

Facebook har en fantastisk forretning, og har i 2020 haft et overskud på 29,146 milliarder dollar – svarende til omkring 179 milliarder kroner.

Der er en begyndende interesse omkring i verden for at få blandt andet Facebook til at bidrage. Både for benyttelse af etablerede journalistiske mediers produktion og skattemæssigt. I EU har der i en længere periode været overvejelser om hvor og hvordan tech-giganterne skal beskattes.

I Australien har politikere taget det første skridt og krævet, at Facebook skal betale for det indhold, som videreformidles fra landets medier. Det vil Facebook ikke, så de har valgt, at blokeret alt indhold fra de australske medier. Men hvad gavner det? At borgerne søger nyheder på etablerede journalistiske medier og at Facebook-platformen kun er fyldt med ”fake news”?

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for SocialdemokratietFlere artikler

Stressramte i Folketinget

19-04-2021
Folketingsmedlemmers brug af sygeorlov burde tages op til revision.

Radio Loud

12-04-2021
Farvel til en succes og goddag til en fiasko

Konservative siger nej til bilfri søndage i Solrød Kommune

08-04-2021
Det klinger lidt 70´er- og oliekriseagtigt, men det er ikke desto mindre nu den socialdemokratiske regerings politik, at de danske kommuner - herunder Solrød Kommune - skal have lov til at indføre bilfri søndage, hvis de vil det. Men det vil Det Konservative Folkeparti ikke være med til.

Trafikstøjen i Solrød glemmes totalt i S-regeringens infrastrukturplan

08-04-2021
Selvom den motorvej, der stryger lige igennem skønne Solrød Kommune, er en af landets absolut mest trafikerede og dermed mest støjplagende veje, er den blevet totalt glemt i den nye infrastrukturplan, som S-regeringen præsenterede torsdag. Og det er for dårligt.

VM i Qatar

05-04-2021

Brug feriepengene i vores lokale butikker

25-03-2021
Af Jan Færch, konservativ borgmesterkandidat og byrådsmedlem i Solrød Kommune

Nej til serviceforringelser for de ældre

18-03-2021
Vi løser ikke udfordringerne i hjemmeplejen ved serviceforringelser og øget brugerbetaling.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online