Solrød Kommune havde den laveste ledighed i regionen ved årsskiftet

22. februar 2021

Erhvervslivet i Solrød Kommune har fremgang i etablering af nye virksomheder, samtidig med at ledigheden er den laveste i hele Region Sjælland. Det viser en ny rapport udarbejdet af Erhvervshus Sjælland.

På trods af corona-krisen og de store udfordringer, som krisen har medført, er erhvervslivet i Solrød Kommune kommet godt igennem 2020. Det viser rapporten ”Vækstvilkår 2020 – seneste udviklingstendenser”, som er udarbejdet af Erhvervshus Sjælland, og som på kommuneplan giver en status på udviklingstendenserne inden for erhverv og beskæftigelse.

I det coronaramte år 2020 blev der samlet etableret 215 nye virksomheder i Solrød Kommune. Det er 11 flere end i 2019, hvilket svarer til en fremgang på 5 procent. Til sammenligning blev der i hele Region Sjælland etableret 193 færre virksomheder i 2020 end i 2019, hvilket svarer til en tilbagegang på 3 procent.


Samtidig var ledigheden i Solrød Kommune på 3,1 procent i 4. kvartal af 2020, hvilket er den laveste ledighed målt blandt kommunerne i Region Sjælland.

”Det glæder mig, at erhvervslivet i Solrød Kommune er kommet godt ud af 2020, som har været et utroligt hårdt år for virksomheder. Coronakrisen har store økonomiske konsekvenser for erhvervslivet, og i Solrød Kommune ønsker vi at gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe, vejlede og understøtte de lokale virksomheder, så de kommer bedst muligt igennem den svære situation”, siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Intet har været, som det plejer, og der har været vanskeligt at forudsige fremtiden, så virksomhederne skal have stor ros for den omstillingsparathed, de har vist. Der er ingen tvivl om, at udfordringer fortsætter ind i 2021, som for mange virksomheder er præget af restriktioner og hjælpepakker, og det vil tage tid, før efterspørgslen er tilbage på normalen. Men det giver grund til optimisme, at der midt i sundhedskrisen er lav ledighed og virksomheder, der tør at etablere sig”.

Hele rapporten kan snart læses på Erhvervshus Sjællands hjemmeside www.ehsj.dk.

Fakta:

”Vækstvilkår 2020 – seneste udviklingstendenser” er udarbejdet af Erhvervshus Sjælland og formidler data og kvartalsvis statistik om erhvervsudviklingen i form af diagrammer og tabeller. Diagrammerne og tabellerne er udarbejdet på baggrund af officiel, offentligt tilgængelig kommunal statistik i Erhvervsstyrelsens regionale statistikbank og Danmarks Statistiks statistikbank. Hertil kommer særudtræk fra Danmark Statistik og Erhvervsstyrelsen samt udtræk fra CVR-registret, som er bearbejdet af eStatistik.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Nyt samarbejde skal øge trygheden i Solrød Kommune

01-03-2021
Solrød Kommune, Midt- og Vestsjællands Politi og Bo Trygt har indgået et partnerskab, der skal være med til at reducere antallet af indbrud, styrke nabofællesskabet og øge trygheden.

Gør noget godt for nærmiljøet og tjen samtidig penge til din forening!

01-03-2021
Igen i år er Solrød Kommune med i kampagnen Ren Natur.

Coronaoverblik: Åbent og lukket i Solrød Kommune

25-02-2021
Her får du et overblik over, hvilke kommunale institutioner og afdelinger, der er lukket for personlig henvendelse pga. corona-restriktioner.

Solrød Rådhus er lukket

25-02-2021
Solrød Rådhus er lukket for personlige henvendelser til og med 5. april 2021 som følge af regeringens nye COVID-19-restriktioner.

Har du spørgsmål vedr. COVID-19 vaccination?

25-02-2021
Du kan finde hjælp til svar på dine spørgsmål på Region Sjællands hjemmeside eller ringe til corona-callcenter på 70204222.

SSP fortsætter det forebyggende arbejde virtuelt

25-02-2021
Selvom eleverne er sendt hjem til virtuel undervisning, fortsætter UngSolrøds SSP det vigtige arbejde med forebyggelse i virtuelle rammer.

Ny og erfaren chef til Børn og Unge Rådgivningen

25-02-2021
Cand. jur. Helle Østergaard Stisen er ny chef for Børn og Unge Rådgivningen i Solrød Kommune.

Sådan besøger du en beboer på Christians Have

18-02-2021
De midlertidige besøgsrestriktioner på Plejecenter Christians Have er ophævet. På rehabiliteringsafsnittet er det fortsat kun den nærmeste pårørende, der kan besøge.

Delvist urenset spildevand i Køge Bugt

18-02-2021
KLAR Forsyning har pga. driftsforstyrrelse på Solrød Renseanlæg været nødt til at lukke delvist urenset spildevand ud i Køge Bugt.

Her kan du se byrådsmødet fra den 15. februar

18-02-2021
Her kan du se og høre den digitale optagelse af byrådsmødet, der blev afholdt den 15. februar 2021. På grund af situationen med coronavirus blev mødet afholdt digitalt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online