Solrød Kommune tager smitteopsporing dybt alvorligt

18. februar 2021

Solrød Kommune er i løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og har gjort forberedelser, så en smitteopsporingsaftale kan tiltrædes hurtigt, hvis smittesituationen forværres.

Solrød Kommune tager smittesituationen dybt alvorligt, og smitteopsporing er et vigtigt værktøj til at bekæmpe Covid-19.

Derfor er Solrød Kommune løbende i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om særlige opmærksomhedspunkter, hvor kommunen kan bidrage til at begrænse smitten. Det kan fx være en særlig aldersgruppe eller et særligt geografisk område, hvor smitten er centreret.

Styrelsen for Patientsikkerhed har ansvaret for smitteopsporing i hele landet. Kommunerne kan indgå et samarbejde med Styrelsen om Patientsikkerhed om at kontakte og vejlede smittede med Covid-19, som styrelsen ikke selv kan komme i kontakt med. Solrød Kommune har på nuværende tidspunkt ikke indgået en sådan aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed.


Erfaringerne fra de kommuner, der har indgået en aftale er, at Styrelsen for Patientsikkerhed videresender 3 % af opgaverne til kommunen. Det betyder på nuværende tidspunkt, at de vil videresende mindre end én borger ugentligt til Solrød Kommune.

”At indgå en aftale betyder, at kommunen skal have medarbejdere til at sidde standby alle ugens dage til kl. 22, også i weekenderne. Det er et meget stort set up i forhold til så få henvendelser, der vil blive sendt fra styrelsen på nuværende tidspunkt”, siger Dorte Saabye, direktør i Solrød Kommune, og fortsætter:

”Covid-19-situationen genererer konstant utrolig mange nye opgaver i kommunerne, såsom testning og hjælp til vaccination, som lige nu trækker mange ressourcer. Der bliver knoklet løs på alle områder for at følge med. Vi vil rigtig gerne hjælpe med smitteopsporing, hvor vi kan, og derfor følger vi udviklingen nøje og har gjort forberedelser, så vi hurtigt kan tiltræde en aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis situationen forværres.”

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Nyt samarbejde skal øge trygheden i Solrød Kommune

01-03-2021
Solrød Kommune, Midt- og Vestsjællands Politi og Bo Trygt har indgået et partnerskab, der skal være med til at reducere antallet af indbrud, styrke nabofællesskabet og øge trygheden.

Gør noget godt for nærmiljøet og tjen samtidig penge til din forening!

01-03-2021
Igen i år er Solrød Kommune med i kampagnen Ren Natur.

Coronaoverblik: Åbent og lukket i Solrød Kommune

25-02-2021
Her får du et overblik over, hvilke kommunale institutioner og afdelinger, der er lukket for personlig henvendelse pga. corona-restriktioner.

Solrød Rådhus er lukket

25-02-2021
Solrød Rådhus er lukket for personlige henvendelser til og med 5. april 2021 som følge af regeringens nye COVID-19-restriktioner.

Har du spørgsmål vedr. COVID-19 vaccination?

25-02-2021
Du kan finde hjælp til svar på dine spørgsmål på Region Sjællands hjemmeside eller ringe til corona-callcenter på 70204222.

SSP fortsætter det forebyggende arbejde virtuelt

25-02-2021
Selvom eleverne er sendt hjem til virtuel undervisning, fortsætter UngSolrøds SSP det vigtige arbejde med forebyggelse i virtuelle rammer.

Ny og erfaren chef til Børn og Unge Rådgivningen

25-02-2021
Cand. jur. Helle Østergaard Stisen er ny chef for Børn og Unge Rådgivningen i Solrød Kommune.

Solrød Kommune havde den laveste ledighed i regionen ved årsskiftet

22-02-2021
Erhvervslivet i Solrød Kommune har fremgang i etablering af nye virksomheder, samtidig med at ledigheden er den laveste i hele Region Sjælland. Det viser en ny rapport udarbejdet af Erhvervshus Sjælland.

Sådan besøger du en beboer på Christians Have

18-02-2021
De midlertidige besøgsrestriktioner på Plejecenter Christians Have er ophævet. På rehabiliteringsafsnittet er det fortsat kun den nærmeste pårørende, der kan besøge.

Delvist urenset spildevand i Køge Bugt

18-02-2021
KLAR Forsyning har pga. driftsforstyrrelse på Solrød Renseanlæg været nødt til at lukke delvist urenset spildevand ud i Køge Bugt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online