Højere trivsel og lavere sygefravær

15. februar 2021

Det går godt i Den Kommunale Hjemmepleje

Efter en periode med højt sygefravær er Den Kommunale Hjemmepleje igen tilbage på sporet med god stemning, lavere sygefravær og fokus på trivsel og nærvær. 

Det var hverken sjovt for medarbejdere eller ledere, da Solrød Kommunes Kommunale Hjemmepleje i 2019 var blandt de kommuner i landet med det højeste sygefravær og derfor måtte løbe ekstra stærkt for sikre den gode service til borgerne. Siden da er der blevet sat intensivt ind for at løse fraværsudfordringen, og i dag tegner der sig et andet og langt mere positivt billede med glade medarbejdere og et lavere sygefravær.

Det blev byrådet orienteret om på byrådsmødet den 15. februar 2021, hvor byrådet også godkendte, at Den Kommunale Hjemmepleje skal fortsætte med de mange gode initiativer, der har båret frugt i løbet af 2020, herunder også kommunalt afsatte puljemidler på 1 mio. kr. til rekruttering og fastholdelse i 2021.

”I Social-, sundheds- og fritidsudvalget har vi fulgt arbejdet med at øge trivslen og nærværet i vores kommunale hjemmepleje tæt, og der er ingen tvivl om, at både medarbejdere og ledere har ydet en stor indsats. Sammen har de vendt skuden og arbejdsglæden, og lysten til initiativ er steget markant samtidig med, at fraværet er faldet, hvilket i sidste ende også betyder, at borgerne får en bedre service. Det er alt sammen vel og mærket sket samtidig med en corona-pandemi, som også har krævet virkelig meget af både medarbejderne og lederne. Det er rigtig godt gået,” siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget.

Hvor den gennemsnitslige fraværsprocent i 2019 lå på 12,9 procent, var den i det sidste halvår af 2020 faldet til 8,39 procent, og i januar 2021 var fraværsprocenten endda faldet yderligere til 7,1 procent. Desværre er Den Kommunale Hjemmepleje – som andre arbejdspladser – og så mærket af, at medarbejdere bliver ramt af alvorlige og livstruende sygdomsforløb, og forventningen er, at det i 2021 kommer til at afspejle sig i fraværsstatistikkerne.

Blandt de mange initiativer, der har været med til at øge arbejdsglæden og trivslen på arbejdspladsen og sænke fraværet, er fx gruppeforløb med fokus på tillid og trivsel, funktionsbeskrivelser for alle medarbejdere og faglig udvikling på tværs af ældreområdets enheder.

Det er konsulentfirmaet Conopor, der har hjulpet Den Kommunale Hjemmepleje med at arbejde målrettet med at øge nærvær og trivsel gennem hele 2020, og de mange indsatser fortsætter i 2021, hvor der også skal arbejdes med onboarding og rekruttering fx i forbindelse med, at der skal ansættes en ny leder af Den Kommunale Hjemmepleje.

Solrød Kommune, www.solrod.dk


Flere artikler

Etablering af fjernvarme fra Solrød Biogas til Havdrup

04-03-2021
I perioden fra 8. marts 2021 til og med den 7. maj 2021 udfører Solrød Fjernvarme anlægsarbejde i Havdrup.

Find et testcenter nær dig

04-03-2021
Få overblik over testcentre i hele Danmark med et nyt kort, der viser åbningstider, adresse og om det er PCR-test eller kviktest.

Tag godt imod de nye beboere i Trylleskoven

04-03-2021
Glæd jer til at se de to fine shetlandsponyer, der i går blev sat ud i en af foldene syd for Trylleskoven.

Udendørs fritidsaktiviteter kan åbne - de fleste græsbaner er fortsat lukkede

04-03-2021
Fra mandag den 1. marts har er det igen tilladt at mødes op til 25 personer i forenignsregi.

Færdsel på isen

04-03-2021
I perioder med meget frost bliver isen målt på udvalgte søer for at undersøge, om den kan bære.

Click & collect på Solrød Bibliotek

04-03-2021
Hent reserveringer 5 dage om ugen.

Ny forpagter til iskioskerne ved Solrøds smukke strand

04-03-2021
Går du med en lille drøm om at drive dit eget sted? Så er der en alletiders mulighed lige nu - og endda med den perfekte udsigt.

Fortæl os hvordan du har det

04-03-2021
Er du blandt de 2.000 tilfældige Solrødborgere, der har modtaget spørgeskemaet ''''Hvordan har du det?", så har vi brug for dit svar.

LED-lys skal øge sikkerheden for bløde trafikanter

04-03-2021
Solrød Kommune har indgået et samarbejde med OPEKA om at afprøve et nyt system, der skal skabe rammerne for endnu højere trafiksikkerhed og tryghed ved rundkørslen Cementvej-Solrød Strandvej.

Nyt samarbejde skal øge trygheden i Solrød Kommune

01-03-2021
Solrød Kommune, Midt- og Vestsjællands Politi og Bo Trygt har indgået et partnerskab, der skal være med til at reducere antallet af indbrud, styrke nabofællesskabet og øge trygheden.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online