Sådan sikrer du dit hus før vinterferien

11. februar 2021

I 2020 faldt antallet af indbrud i private hjem markant. Men vinterferien plejer at være højsæson for indbrud og du kan med enkle skridt selv minimere risikoen for at komme hjem til en ubehagelig overraskelse efter vinterferien.

Det er ubehageligt at komme hjem til et gennemrodet hus.


Selvom vinterferien ikke går til alperne i år, er der mange der tager væk f.eks. i sommerhus. Ferie-perioderne er højsæson for indbrudstyve, så lige nu er et rigtig godt tidspunkt at få sikret sit hus.5 gode råd før du tager på vinterferie

  • Snak med dine naboer. Tilmeld jer nabohjælp og lav en aftale om at holde øje hos hinanden. Tyvene vil for alt i verden ikke genkendes, så hvis de fornemmer, at naboerne kigger, hvis der kommer en fremmed bil, eller at der bliver hilst på fremmede på vejen, så vil de ofte gå igen. 
  • Få det til at se ud, som om du er hjemme. Lad opvasken stå fremme på bordet, sæt musik på som kan høres udefra, lad noget af lyset være tændt eller brug et tænd-og-sluk ur eller få din nabo til at parkere i din indkørsel.
  • Sæt dine værdigenstande væk fra vinduerne, så de ikke kan ses udefra. Dyre computere, designer-møbler eller smykker kan være svære for tyven at modstå.
  • Vent med ferie-opslag på de sociale medier, til du kommer hjem. Nogle gange kigger tyvene med.
  • Gør det svært for tyven at komme ind. Monter beslag og hasper og skift til mere sikre låse. Lås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. 

Ring 112 hvis du ser en indbrudstyv

Hvis du ser en person, der er i gang med at bryde ind, skal du ringe 112.
Hvis du har haft indbrud, skal du ringe 114.

Østjyllands Politi prioriterer begge typer anmeldelser højt.

Få viden om sikring af døre og vinduer

På BoTrygt!s hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du sikrer døre og vinduer og gør dit hus indsbrudssikkert. Du kan også tage en test eller læse mere om hvordan du undgår at købe hæler-varer: botrygt.dk/goer-huset-indbrudssikkert

Bliv nabohjælper

Via appen Nabohjælp kan man organisere sig i grupper af betroede naboer og holde øje med hinandens boliger. Der er også mulighed for at dele og modtage beskeder fra andre nabohjælpere i et større område, så du bliver orienteret, hvis der er set mistænkelige personer i kvarteret, eller der har været indbrud i nærheden. Nabohjælp-appen kan downloades gratis i App Store https://www.apple.com/dk/ios/app-store/
eller i Google Play https://play.google.com/store


Kilde: Politi.dk


Flere artikler

Konservative støtter ikke et nyt rådhus til over 200 millioner

01-03-2021
Det er totalt og aldeles forkert, når det påstås, at Det Konservative Folkeparti har besluttet at støtte opførslen af et stort nyt rådhus til over 200 millioner kroner. Det passer simpelthen ikke, og det bliver ikke sandt af at blive gentaget.

Genåbning - Solrød Center

01-03-2021
Fra 1. marts er det muligt for detailhandlen, som ligger på strøg under åben himmel, at åbne op igen.

Skal vi finde os i magtkulturen i kommunen?

01-03-2021
Det er ikke Færch! Der er noget rivende galt i kommunen, når man som borger bliver tvunget til at rive sit skur ned, fordi det står to cm for tæt på skellet.

BORGERNES HUS - HVAD ER OP OG NED?

01-03-2021
IDEEN – DER SKAL UNDERSØGES - HANDLER OM AT SKABE BEDRE FACILITETER FOR FORENINGS- OG KULTURLIVET, UDVIKLING AF BYMIDTEN I STRANDOMRÅDET, MERE PLADS TIL DET STIGENDE ANTAL ÆLDRE I AKTIVITETS- OG FRIVILLIGCENTRET, SAMLE OG FORBEDRE RÅDHUSFACILITETER OG SKABE BOLIGER TIL MENNESKER I ALLE ALDRE PÅ DEN NUVÆRENDE RÅDHUSGRUND.

NÆRVÆR OG TRIVSEL I HJEMMEPLEJEN

01-03-2021
Kommunen har i samarbejde med konsulentfirmaet Conopor, arbejdet målrettet gennem hele 2020 med projekt nærvær og trivsel i Den kommunale Hjemmepleje, finansieret af såvel puljemidler fra STAR som kommunalt afsatte puljemidler.

TILSKUD TIL NYT KLUBHUS TIL SOLRØD FC

01-03-2021
ET ENIGT BYRÅD HAR MED BEVILLING AF ET BETINGET ANLÆGSTILSKUD PÅ 850.000 KR. GJORT SIT TIL, AT SOLRØD FODBOLD CLUB KAN REALISERE DERES ØNSKE OM EGET PERMANENT KLUBHUS.

Click & collect: Udlevering af reserveringer

01-03-2021
5 gange ugentlig kan du hente opfyldte reserveringer i lukkeperioden.

Ny eventyrlig slægtsroman fra Charlotte Weitze

01-03-2021
Rosarium er en vildtvoksende slægtsroman om en ung pige, som slår rod i skoven, et kloster fuld af nonner, der lever af lysnæring, og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber. Charlotte Weitze er tilbage med en smuk slægtsfortælling, der trækker inspiration fra folkefortællinger, det eventyrlige og naturen.

Nu er de digitale magasiner på eReolen Global

01-03-2021
Fremover vil du skulle bruge hjemmesiden www.ereolenglobal.dk eller appen Libby, hvis du vil læse digitale magasiner som tidligere fandtes på RB Digital.

Brunch og foredrag med Per Pallesen

01-03-2021
er landskendt som den opblæste tjener Boldt fra Matador eller som Mathiesen med blotterkittel og hinkestensbriller og udødelige ydtryk som "osse li´ på en studs" og "what do you have in your tæjsk today".


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online