Byråd til transportminister: Vi ønsker en station ved Trylleskov Strand

28. januar 2021

Regeringens planer for de kommende forhandlinger om den nationale infrastruktur passer som hånd i handske med etableringen af en længe ventet station ved Trylleskov Strand, mener borgmester Niels Hörup, som på vegne af byrådet har sendt en appel til transportminister Benny Engelbrecht.

Gennem de seneste to årtier har Solrød Kommune ad flere omgange været i dialog med skiftende transportministre og folketingsmedlemmer om etableringen af en ny s-togstation ved bydelen Trylleskov Strand. Nu appellerer borgmester Niels Hörup på vegne af Solrød Byråd i et brev til transportminister Benny Engelbrecht endnu engang til, at der bliver etableret en s-togstation ved den populære bydel. 

”Planerne om en s-togstation ved Trylleskov Strand været en del af udbygningsambitionen for Køge Bugt siden midten af 1960’erne. Nu må det være på tide, at de gamle planer føres ud i livet,” siger borgmester Niels Hörup.


Han understreger i brevet, at regeringens planer for de kommende forhandlinger om den nationale infrastruktur, hvor fokus er på investeringer i grøn omstilling, bæredygtighed og herunder kollektiv trafik, passer perfekt med planerne om at etablere en s-togstation ved Trylleskov Strand.

Ved tidligere henvendelser har tilbagemeldingen været, at der ville blive taget stilling til en yderligere udbygning af Køge Bugt-banen, når man havde set, hvilken indflydelse den nye bane mellem Ringsted og København og åbningen af Køge Nord Station har. Samtidig har man afventet udviklingen i befolkningstilvæksten i området ved Trylleskov Strand.

Både banen mellem Ringsted og København og Køge Nord Station er taget i brug, og hvad angår udviklingen i befolkningstilvæksten i Trylleskov Strand, er området nu fuld udbygget med bl.a. en integreret daginstitution og indkøbsmuligheder.

”Jeg synes, at forudsætningerne for at etablere den længe ventede s-togstation således er fuldt ud til stede, og det vil samtidig styrke både den grønne omstilling og den kollektive trafik, da der er et stabilt kundegrundlag til en ny station i området,” siger borgmester Niels Hörup.

Han afslutter brevet til transportministeren med at skrive, at selvom COVID-19 og udrulningen af vaccinationsprogrammet lige nu sætter rammerne for det nuværende fokus og prioriteringer, er der også en tid efter corona-pandemien, hvor der atter vil være vækst og bevægelse på tværs.

”Etablering af en station ved Trylleskov Strand vil derfor være fremadskuende og af stor betydning for den fortsatte vækst og videre udvikling ikke blot lokalt, men også i et delregionalt perspektiv,” skriver borgmesteren, som sammen med resten af byrådet håber på, at deres appel denne gang bliver imødekommet.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Snart kan du blive kviktestet fem dage om ugen i Havdrup

15-04-2021
Falcks walk in kviktestcenter i Havdrup, hvor der testet med den korte vatpind, holder fra mandag den 19. april 2021 åbent fem dage om ugen fra kl. 9-19.

Ny partnerskabsaftale mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium er nu underskrevet

15-04-2021
Parløbet mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium har altid været stærkt og tæt, og nu har parterne underskrevet en ny, dynamisk partnerskabsaftale, der har grobund i kommunens dannelsesstrategi.

Nu kan du blive vaccineret lokalt

08-04-2021
Du kan blive vaccineret i Region Sjællands vaccinationscenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret, hvis du har modtaget en invitation og skal vaccineres med den vaccine, som regionen vaccinerer med.

Sådan finder du dit coronapas

08-04-2021
Du kan hente dit coronapas på www.sundhed.dk eller app''en MinSundhed.

Ny hjemmeside: Information om Borgernes Hus samlet et sted

08-04-2021
På baggrund af en grundig undersøgelse skal det nye byråd i 2022 tage stilling til, om der skal bygges et Borgernes Hus i Solrød Kommune. For at sikre byrådets ønske om en bred inddragelse af borgere i undersøgelsesperioden har Solrød Kommune oprettet en hjemmeside med fakta om det muligt kommende projekt.

Snart kan du blive kviktestet alle dage i Solrød

05-04-2021
Falcks walk in kviktestcenteret i Solrød Idrætscenter holder fra onsdag den 7. april åbent alle dage fra kl. 9-19. Samtidig kan børn helt ned til 6 år blive testet.

Ulven er kommet til Havdrup

01-04-2021
Der er set en stor ulv tæt ved Tykmosevej i Havdrup, og Solrød Kommune overvejer nu, om Havdrup skal skifte navn tilbage til sit oprindelig navn: Ulvemose Huse.

Fejl i antal smittede i Solrød Kommune

29-03-2021
Statens Serum Instituts dashboard mandag den. 29. marts 2021 viser et alt for højt antal smittede i Solrød Kommune.

Du kan også blive testet for covid-19 i påsken

29-03-2021
Både Region Sjællands testcenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret og Falcks to walk in kviktestcentre har åbent som normalt henover påsken.

Her kan du se byrådsmødet fra den 22. marts

25-03-2021
På grund af situation med coronavirus blev marts måneds byrådsmøde afholdt digitalt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online