Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18. januar 2021

Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Da landet lukkede fuldstændig ned i marts på grund af coronavirus, frygtede mange, hvor hårdt virussen ville ramme dansk erhvervsliv. Nu viser nye tal fra CVR, som regnskabsprogrammet Dinero har analyseret, at antallet af nystiftede virksomheder steg med 12,4 procent i Solrød Kommune fra 2019 til 2020. På landsplan steg antallet med en halv procent.

– En stigning er absolut positivt i et år, hvor det bare var svært at drive en virksomhed. Blandt andet fordi restriktioner gang på gang satte en alvorlig kæp i hjulet og gjorde det svært at drive en fornuftig forretning, siger Martin Thorborg, adm. direktør i Dinero.

– Jeg er særligt imponeret over den iværksættergnist, som ikke blev slukket, men snarere antændt midt i coronakrisen. Antallet af enkeltmandsvirksomheder steg fra den 11. marts til starten af december med 7 procent, og det er altså en virksomhedsform, som medfører, at man hæfter personligt ved konkurs. Det tyder på, at iværksætterne stadig har mod på og lyst til at starte egen virksomhed. Og det er virkelig vigtigt.

Størst stigning i Østjylland
Den største stigning i antal nystiftede virksomheder har fundet sted i Østjylland. Her var en
stigning på 7,7 procent fra 2019 til 2020. To andre landsdele har også oplevet stigninger. I
Vestjylland steg antallet med 2,5 procent, og i København var stigningen på 2,1 procent.
De to mest højdespringende kommuner er netop også en del af Østjylland. Odder
Kommune oplevede den største stigning fra 2019 til 2020 på hele 24,8 procent, skarpt
efterfulgt af Favrskov Kommune med 23,5 procent.
Otte landsdele har oplevet et fald i antal nystiftede virksomheder fra 2019 til 2020. Det
største fald på 11,5 procent er sket i landsdelen Bornholm. Det næststørste fald på 4,5
procent var i Vest- og Sydsjælland, men antallet faldt med 3,2 procent i Københavns
Omegn sammenlignet med året før.

Se tal for hele landet her.

Datagrundlag:
En ny virksomhed dækker i undersøgelsen over nyregistrerede enkeltmandsvirksomheder, anpartsselskaber (ApS), aktieselskaber (A/S), iværksætterselskaber (IVS), interessentskaber (I/S) eller personligt ejet mindre virksomheder (PMV) i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR). Det er ikke længere muligt at stifte iværksætterselskaber (IVS), men de, der er stiftet i 2019, indgår i undersøgelsen. En registrering i CVR dækker over etablering af nye virksomheder, skifte i virksomhedsform, omregistreringer, genstarter m.v. i eksisterende virksomheder. Holdingselskaber indgår ikke i undersøgelsen.

Se hele analysen her.

Kilde: Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).
Flere artikler

Debatten om kommunekassen og Erhvervskilen og Green Hills

19-04-2021
I sommeren 2019 rasede debatten om byggemodningen af Erhvervskilen og Green Hills ville koste kommunekassen mindst 50 mio kr.

Ramasjang Redder Frøerne - Vil du være med?

19-04-2021
Ramasjang og DR har sat sig for at redde en gruppe dyr i Danmark – nemlig frøerne. Det kan dig og din familie også være med til i den kommende tid, hvor der både er TV, læringsmateriale og liveevents om frøer.

Online foredrag om psykisk sygdom

19-04-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus inviterer dig til online foredrag med overlæge og ph.d Bjørn H. Ebdrup fra Psykiatrisk Center Glostrup.

Læsestof til en god Ramadan

15-04-2021
Ramadanen fejres i år mellem den 13. april og den 12. maj. Det marker vi med en liste over bøger for både børn og voksne. God Ramadan!

Aflever inden 6. maj og undgå gebyrer

15-04-2021
Vi begynder at tilskrive gebyrer igen den 6. maj. Det vil sige, at du skal aflevere inden 6. maj for at undgå gebyrer og bøder. Du kan allerede nu aflevere i vores click & collect-tider eller postkasserne.

Kommunens største handelsstandsforening inviterede på borgmester-kaffe

15-04-2021
Både coronakrisen, digitalisering og nethandel var blandt samtaleemnerne, da borgmester Niels Hörup besøgte Solrød Centerforening som en del af kommunens virksomhedsindsats.

Grøn melder klar til sommer med fællesskab og livemusik – og dobbelt så mange koncertdage

15-04-2021
Publikum kan godt begynde at glæde sig: Til sommer står den nemlig på fest, fællesskab og livemusik i absolut topklasse, når danskerne inviteres med til hele 16 gange Grøn Koncert rundt om i landet. Tuborg og Muskelsvindfonden er klar med en ambitiøs plan for en ansvarlig afvikling af sommerens koncerter. Dette vil bl.a. betyde, at publikum bliver inddelt i sektioner på koncertpladserne, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger.

Feriehjælp: Dansk Folkehjælp forventer at sætte trist rekord

15-04-2021
I 2020 modtog Dansk Folkehjælp ansøgning om feriehjælp fra 5.765 børnefamilier, hvilket udgjorde en stigning på 50% i forhold til 2019. Frem til den 30. april kan fattige danskere igen søge om Feriehjælp hos organisationen, og generelsekretær Klaus Nørlem spår, at antallet af ansøgere igen i år vil sætte en trist rekord. Det skyldes primært Corona-krisen – der har ramt den fattigste del af befolkningen hårdt.

Bliver det nye biogasanlæg bygget på et naturbeskyttet § 3-område?

12-04-2021
I forbindelse med det kommende biogasbyggeri i Solrød har kommunen undladt at undersøge byggearealets naturstatus som helt særligt § 3 naturbeskyttet område. Foreningen Bevar Naturen i Solrød har derfor indklaget Solrød Kommunes miljøgodkendelse af Solrød Bioenergi ApS til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Filmaften i Karlslunde Sognegård

12-04-2021
Alle er velkommen til filmaften i Karlslunde Sognegård. Vi ser filmen "Gravity" tirsdag d. 27. april, Kl. 19:00 til kl. 21:45.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online