Fransk tv-station besøger Solrød for at lære om COVID-19 vaccinationer

18. januar 2021

Danmark er det land i Europa, som er længst fremme med udrulningen af vaccinationsprogrammet, og det fik mandag den franske tv-station TF1 til at besøge Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune for at se, hvordan vaccinationen af beboerne finder sted.

Når en af de største franske nyhedsudsendelser løber over skærmen i Frankrig i aften, er det med et indslag fra Solrød Kommune. Den franske tv-station TF1 har nemlig mandag morgen været på besøg på Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune for at overvære andet stik af vaccination mod COVID-19 til beboerne på plejecenteret.

Interessen for Danmark og Solrød Kommune bunder i, at Danmark er det land i Europa, som er længst fremme med udrulningen af vaccinationsprogrammet, og den store franske tv-station har derfor lagt vejen forbi landet mod nord for at observere, hvordan vaccinationerne finder sted her til lands.


”Når et stort land som Frankrig tager til Danmark for at tage ved lære af, hvordan vi organiserer vaccinationsudrulningen, kan man da ikke undgå andet end at blive lidt stolt. Udrulningen af vaccinationsprogrammet er en kæmpe opgave for både det statslige sundhedsvæsen, regionerne, kommunerne og de praktiserende læger, og det er klart, at så kompliceret og logistisk stor en opgave kræver meget fra alle parter, men der er en utrolig stor vilje til at ville lykkedes, og sammen får vi enderne til at nå hinanden. Vaccinationsudrulningen er et flot bevis på, når samarbejdet på tværs om en livsvigtig opgave lykkes,” siger borgmester i Solrød Kommune Niels Hörup, som understreger, at alle sundhedsmæssige retningslinjer naturligvis er blevet overholdt i forbindelse med tv-optagelserne.

Det var den 74-årige beboerformand Birger Guldbæk, der som den første beboer på Plejecenter Christians Have modtog andet stik af vaccinen og som dermed blev den første borger i Solrød Kommune til at være færdigvaccineret. Da den franske tv-station forevigede stikket til aftenenes nyhedsudsendelse, tog den ældre herre postyrret med ro.

”Det er da rigtig flot, at vi er så gode til at vaccinere hurtigt her i Danmark, og det er sjovt, at en fransk tv-station kommer og filmer her på Christians Have. Men det, vi går mest op i, er nu, at alle vi beboere bliver vaccineret, så vi snart kan se et lys for enden af tunnelen,” siger Birger Guldbæk.

Også sårbare borgere bliver vaccineret på plejecenteret
I alt modtog 112 beboere på Plejecenter Christians Have samt en håndfuld medarbejdere i dag deres andet stik med vaccination mod COVID-19, og det er ikke kun beboerne på plejecenteret, der er blevet vaccineret på Christians Have. For at gøre det nemt for kommunens svage, ældre borgere, har plejecenteret også fungeret som vaccinationssted for ældre borgere, som ikke er bosiddende på plejecenteret.

En del af disse blev vaccineret på plejecenteret i sidste uge, og det var en model, som sundhedschef i Solrød Kommune, Bibi Asklund, fortalte den franske tv-station om.     

”Det er meget vigtigt at gøre det nemt for de af vores ældre borgere, som har svært ved at overskue at få vaccinen, og tilbyde dem en lokal løsning. Jo flere af borgerne vi kan få vaccineret, desto færre risikerer at ende på sygehuset med COVID-19. Det er en meget ressourcekrævende opgave at planlægge vaccinationerne, og det kræver et rigtig godt samarbejde mellem regionen, kommunen og de praktiserende læger, men det er absolut alt arbejdet værd, og i sidste ende sparrer denne model ressourcer på landets sygehuse,” siger Bibi Asklund.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Snart kan du blive kviktestet fem dage om ugen i Havdrup

15-04-2021
Falcks walk in kviktestcenter i Havdrup, hvor der testet med den korte vatpind, holder fra mandag den 19. april 2021 åbent fem dage om ugen fra kl. 9-19.

Ny partnerskabsaftale mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium er nu underskrevet

15-04-2021
Parløbet mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium har altid været stærkt og tæt, og nu har parterne underskrevet en ny, dynamisk partnerskabsaftale, der har grobund i kommunens dannelsesstrategi.

Nu kan du blive vaccineret lokalt

08-04-2021
Du kan blive vaccineret i Region Sjællands vaccinationscenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret, hvis du har modtaget en invitation og skal vaccineres med den vaccine, som regionen vaccinerer med.

Sådan finder du dit coronapas

08-04-2021
Du kan hente dit coronapas på www.sundhed.dk eller app''en MinSundhed.

Ny hjemmeside: Information om Borgernes Hus samlet et sted

08-04-2021
På baggrund af en grundig undersøgelse skal det nye byråd i 2022 tage stilling til, om der skal bygges et Borgernes Hus i Solrød Kommune. For at sikre byrådets ønske om en bred inddragelse af borgere i undersøgelsesperioden har Solrød Kommune oprettet en hjemmeside med fakta om det muligt kommende projekt.

Snart kan du blive kviktestet alle dage i Solrød

05-04-2021
Falcks walk in kviktestcenteret i Solrød Idrætscenter holder fra onsdag den 7. april åbent alle dage fra kl. 9-19. Samtidig kan børn helt ned til 6 år blive testet.

Ulven er kommet til Havdrup

01-04-2021
Der er set en stor ulv tæt ved Tykmosevej i Havdrup, og Solrød Kommune overvejer nu, om Havdrup skal skifte navn tilbage til sit oprindelig navn: Ulvemose Huse.

Fejl i antal smittede i Solrød Kommune

29-03-2021
Statens Serum Instituts dashboard mandag den. 29. marts 2021 viser et alt for højt antal smittede i Solrød Kommune.

Du kan også blive testet for covid-19 i påsken

29-03-2021
Både Region Sjællands testcenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret og Falcks to walk in kviktestcentre har åbent som normalt henover påsken.

Her kan du se byrådsmødet fra den 22. marts

25-03-2021
På grund af situation med coronavirus blev marts måneds byrådsmøde afholdt digitalt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online