Er Havdrup ved at miste sit DNA?

7. januar 2021

Det er 28 år siden at jeg trådte ind over dørtærsklen på min første lejebolig på Vænget i Havdrup. Et lille hyggeligt lokalmiljø med godt naboskab, hvor indkøbsmuligheder, skole, små daginstitutioner og skøn natur lå lige rundt om hjørnet.

Som årerne er gået, har hjørnerne vokset sig større og større, som en del af den udvikling samfundet og den store interesse udefrakommende viser  vores dejlige landsby. Sågar forleden på min daglige gåtur, blev jeg stoppet af en familie fra Københaven, der spurgte ind til Havdrup’s muligheder og faciliteter.

Det  giver det stof til eftertanke! - Ikke fordi, det ikke var positivt at møde familien. Ikke fordi at jeg som sådan er imod byudvikling - men det skal gøres ordentligt.  Og altid med inddragelse af borgere, og respekt for natur og dyreliv. At et flertal i byrådet og især Havdruplisten finder det attraktivt at fælde områder med grantræer,  og pløjer markerne op omkring Skovvænget til bebyggelse, som tilsammen  udgør en presset  infrastruktur  er mig en gåde! De grønne åndehuller er efterhånden forsvundet i Havdrup, der bygges på hvert et græsstrå. På områder,  hvor det myldrer af liv, der tilsammen udgør biologisk mangfoldighed, som er vigtig og afgørende for arternes overlevelse.

Med øget befolkning vil  miljøbelastningen og den i forevejen pressede  infrastruktur i Havdrup, få et ekstra skub i den forkerte retning.  Vi ved alle sammen godt, hvordan trafikken er kl. 07.45 ved Havdrup skole og ikke mindst i bymidten, som udgør et yderst farlig område for de børn, der skal krydse jernbaneovergangen for at komme i skole.

Mit håb er at  infrastrukturen  i fremtiden bliver udviklet i overensstemmelse med landsbylivet, at skolevejen for de små og andre er sikker,  at vi i fremtiden bevarer det Havdrup vi kender og holder af.


Helle Zelasny

Byrådskandidat Dansk Folkeparti.

Havdrup / Solrød


Flere artikler

Få gratis træning på hjemmekontoret – endda sammen med kollegerne

14-01-2021
Skyggeboksning, løb på stedet, udstrækning, online yoga eller måske en kombination af det hele?

Vaccinationscentre i alle kommuner i Region Sjælland

14-01-2021
Der kommer vaccinationscentre i alle 17 kommuner i Region Sjælland

Knallertkørekort april / maj 2021

14-01-2021
Vil du køre på knallert når du fylder 15 år, så skal du have et knallertkørekort – og det fås kun her i UngSolrød.

Vær med i den store læsedyst for familier!

14-01-2021
Sæt turbo på læsningen med Læsesporets store læsedyst for familier - der er en boggave på højkant til de flittige læsere!

Bestil en bogpose to-go!

14-01-2021
Du kan nu bestille en stak billedbøger, en masse krimier eller noget helt tredje og hente på udvalgte tidspunkter!

Virtuelt åbent hus på Solrød Gymnasium

11-01-2021
Den 20. januar kl. 19 livestreamer vi vores ÅBENT HUS for første gang nogensinde. Sæt dig derfor godt tilrette i sofaen, når vi fører dig rundt på skolen til en række spændende faglige universer.

FØRSTEHJÆLP TIL BIL KØREKORT FEBRUAR 2021

11-01-2021
Kørekort til 17. årige. Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed.

Klassisk koncert for børn 3-5 år

11-01-2021
Svafa synger og Christina spiller klaver. Sammen skal vi på en fantasitur ud i skoven, hvor vi undersøger skovens natur. Hvilke dyr og planter får vi øje på og hvordan dufter det?

Forskellighed åbner nye veje til opgaveløsning

07-01-2021
Koordinatoruddannelsen på Kursuscentret KHS på Køge Handelsskole

Vi er her - stadigvæk - for dig!

07-01-2021
Du kan ringe og skrive og afhente reserveringer og bogposer to-go.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online