Læs en bog om ugen - Sådan gør du

31. december 2020

Ved årsskiftet til 2020 besluttede Tania at læse 52 bøger i det nye år. Altså i gennemsnit en bog om ugen. Og med nogle få tricks lykkedes det. Her får du et par gode fif til, hvordan du kan sætte turbo på din læsning.

Nogle gange går læselysten i stå, men hvorfor finde sig i det? Hvad med at gå kontra og sætte mål for dine læseoplevelser?

Følg Tanias 4 tips og kickstart din læselyst! 


1. Alt tæller med
Det første jeg gjorde, var at bestemme mig for, hvad der talte med og jeg besluttede mig for, at alle bøger tæller med. Også lydbøger, ungdomsbøger, digtsamlinger osv. Det tæller også med, hvis jeg en sjælden gang genlæser en bog. Dog læser jeg som børnebibliotekar også billedbøger, og der satte jeg alligevel grænsen. Men alt andet tæller med.

2. Skriv ned hvad du læser
Jeg skriver alle titlerne på bøger jeg er færdig med, op i noter på min telefon. Min mor har en lille kinabog, hvor hun gør det samme. På biblioteks app kan du se dine tidligere lån, og der findes både apps og web-sider, hvor man kan logge sine læste bøger. Men for mig fungerer telefonen bedst, fordi den altid er i nærheden. Min liste over læste bøger strækker sig over 2018, 2019 og 2020 og tæller i skrivende stund 157 titler og mit indre konkurrencemenneske jubler, hver gang jeg er godt med eller måske endda foran. Det er selvfølgelig fjollet, men det føles som en lille sejr, for at gøre noget man i forvejen elsker, nemlig at læse.

3. Lad dig inspirerer af andre
Man læser meget, når der er mange gode bøger at læse. Dem opdager man, når man kigger efter dem. Jeg følger derfor forlag, forfattere, andre biblioteker og bogbloggere på de sociale medier. Venner og familie lægger bogtillæg fra avisen til side til mig. Og så snakker jeg tit om bøger. Både på arbejde og privat.

4. Lydbøgerne giver dig dobbelt så meget tid til at læse
Jeg læser både papirbøger og lytter til lydbøger. Lydbøgerne betyder, at jeg kan bruge tiden, mens jeg laver noget kedeligt: køre i s-tog, vasker op og lægger vasketøj sammen. Og det forsøder også hyggelige afslapningsstunder med f.eks. puslespil eller kreative projekter. På den måde har jeg meget mere tid til at læse. Ofte er jeg også positivt overrasket over, hvad det gør ved læseoplevelsen, når det f.eks. er forfatteren selv, der læser bogen op. Det er en fin og meget personlig oplevelse.

Men hvad gør det godt for?
At jeg har sat mig et mål for, hvor meget jeg vil læse på et år gør, at jeg faktisk får det gjort. Når jeg er mellem bøger, er jeg mere opsøgende på min næste læseoplevelse, for jeg skulle jo nødigt komme bagud. Min litterare smag er også blevet meget bredere. En krimi, som jeg tidligere ville være gået udenom i bogform, kan godt holde mig fanget på lydbog, ligesom en god fagbog kan være god underholdning til opvasken og en digtsamling kan nydes på en gåtur ved vandet.

Jeg er blevet bevidst om, hvilken type bøger jeg helst vil lytte til og hvilke jeg helst vil læse som papirbog. I sidste ende gør jeg det, fordi jeg elsker at læse og jo mere jeg får læst, jo gladere er jeg.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18-01-2021
Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Ny historisk familiekrønike: Familien Winther

18-01-2021
Fra nabolandet Norge kommer nu en ny familiekrønike om den velhavende familien Winther og deres tilværelse i Trondhjem i slutningen af 1800-tallet.

SOCIALDEMOKRATIET SIGER NEJ TIL NYT STORT BIOGASANLÆG I SOLRØD KOMMUNE

18-01-2021
I Socialdemokratiet er vi positive over for kloge og fornuftige klimatiltag, der kan være med til at sikre bedre vilkår for klimaet i fremtiden. Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen er her, og at der er er behov for handling.

Christian fra Solrød med i Løvens Hule

18-01-2021
Christian Koch bor i Solrød og er partner i Ren Cykel som var med i Løvens Hule. Deres slogan er: Ren Cykel – ren køreglæde!

Få gratis træning på hjemmekontoret – endda sammen med kollegerne

14-01-2021
Skyggeboksning, løb på stedet, udstrækning, online yoga eller måske en kombination af det hele?

Vaccinationscentre i alle kommuner i Region Sjælland

14-01-2021
Der kommer vaccinationscentre i alle 17 kommuner i Region Sjælland

Knallertkørekort april / maj 2021

14-01-2021
Vil du køre på knallert når du fylder 15 år, så skal du have et knallertkørekort – og det fås kun her i UngSolrød.

Vær med i den store læsedyst for familier!

14-01-2021
Sæt turbo på læsningen med Læsesporets store læsedyst for familier - der er en boggave på højkant til de flittige læsere!

Bestil en bogpose to-go!

14-01-2021
Du kan nu bestille en stak billedbøger, en masse krimier eller noget helt tredje og hente på udvalgte tidspunkter!

Virtuelt åbent hus på Solrød Gymnasium

11-01-2021
Den 20. januar kl. 19 livestreamer vi vores ÅBENT HUS for første gang nogensinde. Sæt dig derfor godt tilrette i sofaen, når vi fører dig rundt på skolen til en række spændende faglige universer.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online