Solrød skal være et trygt, rart og meningsfyldt sted at være senior

28. december 2020

Mange seniorer bor i huse, som er ved at være for store og ikke længere er tilpasset den enkeltes behov.

En stor del af disse mennesker har et indtrængende ønske om at kunne flytte til en mere egnet bolig inden for kommunen, så de kan bevare deres relationer i den by, som de har boet en årrække i.

Flere og flere børnefamilier flytter til Solrød og slår rødder her. Flere af disse borgere ønsker at tage forældre eller bedsteforældre med til Solrød for at få familien tættere på. Der er et stort behov for seniorvenlige boliger i Solrød.For at imødekomme dette skal vi udbygge kommunen med flere senior-venlige boliger og bofællesskaber, så det stigende antal seniorer, vi får i Solrød, har mulighed for at sælge deres huse og flytte i noget mindre, som passer bedre til deres behov. Vi har i dag 5.000 borgere over 65 år, og over de næste 10 år stiger det tal til 6.300. Det skal vi sikre, at der er boliger til. Og så skal vi skal tiltrække nye børnefamilier, der kan overtage de huse, der bliver fraflyttet af de ældre.

Der skal lægges vægt på fællesskaber. Ved at bygge med fællesskab i centrum kan vi øge livskvaliteten for vores seniorer og begrænse den forventede stigende udgift til pleje, samtidigt med, at vi understøtter de meningsfulde positive fællesskaber.

Når vi giver seniorerne mulighed for at flytte til mindre boliger, bliver der plads til nye børnefamilier. Og med flere børnefamilier følger en stærkere økonomi i kommunen, så vi kan øge velfærden for alle.

Dét er Færch.

Kilde: Konservative i Solrød


Flere artikler

Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18-01-2021
Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Ny historisk familiekrønike: Familien Winther

18-01-2021
Fra nabolandet Norge kommer nu en ny familiekrønike om den velhavende familien Winther og deres tilværelse i Trondhjem i slutningen af 1800-tallet.

SOCIALDEMOKRATIET SIGER NEJ TIL NYT STORT BIOGASANLÆG I SOLRØD KOMMUNE

18-01-2021
I Socialdemokratiet er vi positive over for kloge og fornuftige klimatiltag, der kan være med til at sikre bedre vilkår for klimaet i fremtiden. Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen er her, og at der er er behov for handling.

Christian fra Solrød med i Løvens Hule

18-01-2021
Christian Koch bor i Solrød og er partner i Ren Cykel som var med i Løvens Hule. Deres slogan er: Ren Cykel – ren køreglæde!

Få gratis træning på hjemmekontoret – endda sammen med kollegerne

14-01-2021
Skyggeboksning, løb på stedet, udstrækning, online yoga eller måske en kombination af det hele?

Vaccinationscentre i alle kommuner i Region Sjælland

14-01-2021
Der kommer vaccinationscentre i alle 17 kommuner i Region Sjælland

Knallertkørekort april / maj 2021

14-01-2021
Vil du køre på knallert når du fylder 15 år, så skal du have et knallertkørekort – og det fås kun her i UngSolrød.

Vær med i den store læsedyst for familier!

14-01-2021
Sæt turbo på læsningen med Læsesporets store læsedyst for familier - der er en boggave på højkant til de flittige læsere!

Bestil en bogpose to-go!

14-01-2021
Du kan nu bestille en stak billedbøger, en masse krimier eller noget helt tredje og hente på udvalgte tidspunkter!

Virtuelt åbent hus på Solrød Gymnasium

11-01-2021
Den 20. januar kl. 19 livestreamer vi vores ÅBENT HUS for første gang nogensinde. Sæt dig derfor godt tilrette i sofaen, når vi fører dig rundt på skolen til en række spændende faglige universer.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online