Million-projekt skal hjælpe sårbare børn og unge tilbage i skole

28. december 2020

Solrød Kommune har fået fondsmidler, der skal hjælpe med at udvikle en solrødsk model, der kan få børn og unge med psykisk mistrivsel og bekymrende skolefravær eller skolevægring, tilbage på rette vej og i skole igen.

Nu er der ekstra hjælp at hente til børn og unge, der har ondt i skolelivet i Solrød Kommune. Ud over den række af tiltag, der i forvejen er til børn og unge med psykisk mistrivsel, som resulterer i enten bekymrende skolefravær eller skolevægring, får PPR i Solrød Kommune nemlig nu også støtte fra Børne- og Undervisningsministeriet til et projekt, der skal hjælpe børn og unge tilbage i skole.

Byrådet godkendte således på december måneds byrådsmøde at modtage et samlet beløb på lidt over 2 mio. kr. fordelt over tre år til projektet.

”Unge mennesker og børn, som har det skidt, har en stor risiko for at blive ramt af en lang rækkefølge af andre ulyksalige begivenheder. Det har vi som voksne et stort ansvar for at gribe ind over for og forsøge at modvirke. Derfor glæder det mig også meget, at byrådet nu har sagt ”go” til, at vi kan sætte gang i projektet, som vi kalder Back2School. Det er både et projekt, som kommer til at hjælpe en række børn og unge de næste tre år, og samtidig er det et udviklingsprojekt, der ruster os endnu bedre til også at hjælpe endnu flere af vores børn og unge i fremtiden,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget.


Back2school-programmet er udviklet af Center for Psykologisk Behandling til Børn og Unge (CEBU) på Århus Universitet, og ved hjælp af projektmidlerne vil PPR udvikle en Solrød-model af programmet, der skal få børn og unge med bekymrende skolefravær og skolevægring tilbage i trivsel og udvikling i et læringsmiljø i fællesskab med andre.

Indsatsen består af en lang række tiltag, som både gælder barnet, skolen og barnets familie. Målgruppen for projektet er børn og unge i alderen 6-16 år, der går i kommunale folkeskoler og i privatskoler, som er i psykisk mistrivsel, i risiko for at udvikle en psykisk lidelse eller med begyndende symptomer på en psykisk lidelse.

Hvis du har spørgsmål til projektet eller er forælder til et barn, som du gerne vil have med i projektet, så kan du kontakte leder af PPR Celal Deveci på mail cde@solrod.dk eller projektkoordinator og PPR konsulent Kari Højbjerg på kaho@solrod.dk

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Fransk tv-station besøger Solrød for at lære om COVID-19 vaccinationer

18-01-2021
Danmark er det land i Europa, som er længst fremme med udrulningen af vaccinationsprogrammet, og det fik mandag den franske tv-station TF1 til at besøge Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune for at se, hvordan vaccinationen af beboerne finder sted.

Byrådsmødet den 25. januar afholdes digitalt

14-01-2021
Den 25. januar 2021 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

Se film om ny klimaplan 2020-2030

14-01-2021
Et enigt byråd i Solrød Kommune har i december 2020 godkendt Klimaplan 2020-2030.

Har du spørgsmål vedr. COVID-19 vaccination?

11-01-2021
Du kan finde hjælp til svar på dine spørgsmål på Region Sjællands hjemmeside, da det er regionen, som koordinere vaccinationsindsatsen.

Bliv hjemme og kontakt os inden aftale, hvis du er syg eller har symptomer på COVID-19

07-01-2021
Hvis du har en aftale hos os, og du er syg eller har symptomer på COVID-19, så bliv hjemme og kontakt os telefonisk.

+65-årige Solrødborgere er blandt de næste danskere, der bliver tilbudt vaccine mod COVID-19

07-01-2021
Ca. 200 Solrødborgere har fået tilsendt et brev fra Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, hvori der står, at de nu kan booke tid til at modtage vaccinen mod COVID-19.

Solrød Rådhus er lukket

04-01-2021
Der er lukket for personlige henvendelser til og med 17. januar 2021.

Forlængelse af skolenedlukning

31-12-2020
Nedlukning af skolerne i Solrød Kommune er nu blevet forlænget til og med den 17. januar 2021. Det betyder, at alle børn møder i skole igen mandag den 18. januar 2021. Forlængelsen sker på baggrund af regeringens seneste udmelding den 29. december 2020, hvor en række landsdækkende coronarestriktioner er blevet forlænget. Nedlukningen af skoler forlænges for at mindske risikoen for eventuelle smittekæder, som kan være dannet i juleferien.

Borgmester Niels Hörups nytårshilsen: 2020 et år som ingen andre

31-12-2020
Her kan du læse borgmester Niels Hörups nytårshilsen 2020.

Nu sætter byrådet skub i planerne om en ny idrætshal

28-12-2020
Solrød Byråd sætter nu penge af til den første fase i etableringen af en ny idrætshal, der skal skabe endnu bedre rammer for fællesskaber og samhørighed. Som en del af processen bliver foreninger og brugere endnu engang spurgt ind til deres ønsker til Solrød Idrætscenter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online