Slip effektivt af med din halsbrand én gang for alle

22. december 2020

Halsbrand og sure opstød er en udbredt lidelse for rigtig mange danskere og kan opstå som enkelte tilfælde eller stå på over længere perioder


I dag finder du heldigvis et stort udvalg af præparater og håndkøbsmedicin mod halsbrand, som kan hjælpe dig effektivt af med problemet, så du kan få din livskvalitet tilbage igen.

Hvorfor får man halsbrand?
Når du får halsbrand, kommer der mavesyre op igennem dit spiserør, som kan give en brændende og ubehagelig fornemmelse i brystet. Dette skyldes, at ventilen imellem mavesækken og spiserøret ikke slutter helt tæt, og syren derfor lækker.

De hyppigste årsager til vedvarende halsbrand er bl.a. overvægt, graviditet og medicinbrug, da visse præparater kan have en indflydelse på netop dette. Det kan dog i sjældne tilfælde ledes tilbage til brok i mellemgulvet, der netop kan være med til at svække ventilen og danne grobund for hyppig halsbrand. Du bør derfor altid kontakte egen læge, hvis du har haft halsbrand på daglig basis i 3 uger.

Gode fif til at slippe af med lidelsen
Helt overodnet set skelnes der imellem to forskellige typer præparater, der kan opdeles i følgende kategorier:

  • Hurtigtvirkende lægemidler - disse midler kan købes som almindeligt håndkøbsmedicin i både supermarkeder og på apoteker og kan reducere mavesyren inden for ganske få minutter. Virkningen er ofte imellem 30 min. og 2 timer, og det er derfor oplagt at tage efter et måltid.
  • Langtidsvirkende lægemidler - disse præparater fås også som receptfri medicin men kan have en virkning på op til 12-24 timer.

Derudover er der en lang række ting, du selv kan gøre for at lindre symptomerne og måske helt slippe af med din halsbrand. Nogle af disse råd er bl.a. at undgå kaffe og fed mad, spis ikke sent om aftenen og løft hovedenden på din seng med ca. 15 cm.


Flere artikler

Gør din have mere hyggelig med nogle af disse tiltag

29-03-2021
Du får her nogle idéer til, hvordan du kan gøre din have mere hyggelig

Sådan virker Cannabis Sativa på din krop

26-03-2021
Hvad er Cannabis Sativa. Læs med her og bliv klogere netop det

Du kan finde dykkerure fra Citizen – men hvad byder de på?

12-03-2021
Alle, der ønsker et robust og vandtæt armbåndsur, kan med fordel overveje at få fingrene i et fancy dykkerur

Sådan kommer du bedst i mål med renovering af køkken og bad

25-02-2021
Du kan sagtens være med til at bygge sammen med professionelle

Sådan løser du udfordringerne ved et hjemmekontor

21-01-2021
Med den hærgende globale pandemi, der raser over Danmark, er mange af os blevet tvunget til at flytte arbejdet, og dermed også kontoret, hjem i forsøget på at undgå smittespredning

Sådan får du bedre styr på økonomien i det nye år

21-01-2021
Det kan virke uoverskueligt og anstrengende at planlægge økonomien i det nye år. Det er aldrig sjovt at sidde endeløse timer med excel-ark og regninger. Heldigvis er der masser af hjælp at hente, så du ikke skal gøre det hele selv

Tøv ikke med bekæmpelse af skadedyr

20-01-2021
Har du nogensinde været plaget af skadedyr i dit hjem? Hvis ja, så kan du nok nikke genkendende til, hvor ubehageligt og ubelejligt det er

Sikr den digitale fremtid i din virksomhed

15-01-2021
Dell Technologies leverer din digitale fremtid


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online