Lovligt fyrværkeri kan nemt blive ulovligt

21. december 2020

Salget af fyrværkeri er netop gået i gang, og brugen af lovligt og godkendt fyrværkeri kan nemt udvikle sig til en alvorlig sag, hvis fyrværkeriet anvendes forkert.

Midt- og Vestsjællands Politi har også i år fokus på både salg og brugen af fyrværkeri i hele politikredsen.

Politiets arbejde består af både en forebyggende og præventiv indsats, ligesom tilstedeværelsen med politipatruljer indgår i indsatsen med kontrollen af brugen af fyrværkeri i det offentlige rum.

- Vi har igen i år brugt tid på at være ude hos de ældre skoleelever for at fortælle om farerne ved brug af fyrværkeri og i øvrigt også fortælle om sikkerhedsreglerne i den forbindelse. Også forældrene har et ansvar for unges korrekte brug af fyrværkeri, som jo helst skulle være et festlig indslag i fejringen af nytåret, fortæller vicepolitiinspektør John Jensen fra politikredsens forebyggende afdeling.
Selv om det er lovligt at købe godkendt fyrværkeri fra den 15. december, ser politiet igen i år en tendens til, at nogen ikke kan lade fyrværkeriet være, indtil det lovligt må affyres i perioden den 27. december – 1. januar.

Allerede få dage efter starten med salget af fyrværkeriet har politiet igen i år modtaget flere anmeldelser om affyring af fyrværkeri til ulempe for de omkringboende. Ifølge anmeldelserne kan der være tale om både lovligt fyrværkeri, der anvendes forkert, og ulovligt fyrværkeri som f.eks. kanonslag eller andet sprængfarligt fyrværkeri.

Begge dele er forhold, som politiet tager meget alvorligt, og som kan straffes med mindst en bøde, fortæller fg. vicepolitiinspektør Michael Sehested.

- Vi ser med stor alvor på forkert brug af både lovligt fyrværkeri og især ulovligt fyrværkeri, fordi det kan være farligt både for andre og for den, der affyrer fyrværkeriet. Værre og alvorligere bliver det, hvis fyrværkeriet rettes direkte mod myndighedspersoner som f.eks. brandvæsen, ambulancepersonale og politi eller mod privatpersoner, der færdes i det offentlige rum, siger fg. vicepolitiinspektør Michael Sehested som leder af beredskabet i Midt- og Vestsjællands politikreds.

Midt- og Vestsjællands Politi vil derfor øge patruljeringen omkring nytåret både for at være præventivt til stede så mange steder som muligt, men også for at kunne gribe ind og strafforfølge dem, der bruger fyrværkeri ulovligt.

Folketinget har netop skærpet lovgivningen for angreb med fyrværkeri, der f.eks. rettes mod myndighedspersoner. Straffen er samtidig foreslået øget med en tredjedel i disse situationer, hvilket også gælder angreb med fyrværkeri på tilfældige forbipasserende.

Politiet gør i øvrigt opmærksom på, at festlighederne med fejringen af nytåret også skal ske under overholdelse af de gældende COVID-19-restriktioner.

Læs mere om reglerne om fyrværkeri og få de gode fyrværkeriråd på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside om fyrværkeri.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Defekt baglys afslørede ung biltyv – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

18-01-2021
Kl. 23:07 anmeldte en bilist via alarm 112, at en personbil kørte med defekt baglys ad Køge Bugt Motorvejen i sydlig retning.

Narkobilist uden førerret, men med skunk, anholdt efter biljagt – bil beslaglagt - Solrød / Greve / Vallensbæk

18-01-2021
Kl. 20:53 målte en videopatruljebil fra færdselspolitiet en personbil, der kørte i nordlig retning mod Køge Bugt Motorvejen ved Solrød, til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 156 km/t, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

Bøde på over en halv million til chauffør og vognmand - Karlslunde

18-01-2021
Selvom Tungvognscenter Øst var på stor kontrol på Karlslunde Rasteplads onsdag eftermiddag, betød det ikke, at betjentene tog et hvil om torsdagen. Her blev en tyrkisk lastbil bragt til standsning samme sted, og det kan nu resultere i en samlet bøde på en halv million.

Lastbil fuld af fejl måtte blive holdende

14-01-2021
Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi afholdt onsdag den 13. januar kontrol sammen med Færdselsstyrelsen, hvor især én dansk lastbil sprang i øjnene.

Narkokørsel uden kørekort – Vestre Grænsevej/Tåstrupvej, Solrød

14-01-2021
Kl. 17:56 standsede en patrulje en 20-årig mand fra Ishøj på Tåstrupvej ud for Vestre Grænsevej, hvor han kørte i en personbil, om han ikke havde generhvervet førerretten efter en tidligere frakendelse.

Kørsel uden førerret og falsk anklage – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

14-01-2021
Kl. 17:00 standsede politiet en bilist på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde.

Narkobilist – Karlslunde Rasteplads

14-01-2021
Kl. 20:47 målte en videobil en bilist til at køre 135 km/t i gennemsnit på Køge Bugt Motorvejen nordgående ved Karlslunde.

Narkobilist kørte hasarderet – Solrød

14-01-2021
Kl. 16:59 filmede politiets videobil en bilist i en kassebil, som kørte på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning ved Solrød Strand.

Patruljebil ramt af is fra lastbil

11-01-2021
Midt- og Vestsjællands Politi vil gerne komme med en opfordring til især lastbilschauffører, men også til bilejere, om at få fjernet sne og is fra bilerne inden kørsel.

Slingrende spiritusbilist – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

11-01-2021
Kl. 21:52 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der kørte slingrede ad motorvejen i sydlig retning.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online