Få det maksimale ud af dit sommerhus i de køligere måneder

16. november 2020

Køb af sommerhuse er steget gevaldigt i år. Nu banker køligere måneder på døren, og mange af de aktiviteter, vi plejer at forbinde med sommerhus, er pludselig ikke optimale på grund af vejret og de dalende temperaturer. Det er dog fortsat muligt at nyde sommerhuset til fulde. Det handler blot om at finde hyggen frem via aktiviteter, der egner sig indendørs og ikke er afhængige af vejr.

Kilde: Pixabay

Find de gode spil frem
Spil er både en aktivitet, der kan nydes alene eller i selskab med andre. Klassiske brætspil som Matador, Trivial Pursuit samt Tegn og Gæt er aktiviteter, der formår at samle selskabet og bringe smil og grin til opholdet i sommerhus. Gode spil på computer eller tablet er alletiders mulighed, hvis du skal nyde lidt alenetid i sofaens krog. I en ny artikel fra BonusFinder sammenlignes og gennemgås flere af markedets store online spillesider. Det mens artiklen giver overblik over aktuelle bonusser. Således klædes du godt på, hvis det er hyggelig alenetid, der er i sigte.

Tænd op i pejs eller brændeovn
Mange sommerhuse er udstyret med enten pejs eller brændeovn. Årets kølige måneder er den perfekte mulighed for at få det optimale ud af denne varmekilde. Kryb sammen side om side i sofaen med bløde tæpper og komfortable puder og nyd en stund, hvor I kan få talt sammen om livets store og små emner. Eller nyd blot stilheden for en stund. Til sådan et gyldent øjeblik er en kop varm kakao eller te næsten et must. En god bog sætter ligeledes prikken over i’et.

Kilde: Pixabay


Slå dig løs i køkkenet

I de varme måneder er det som regel den udendørsgrill, der får lov at komme på overarbejde. De kølige måneder er derimod optimale til at tage sommerhusets køkken i brug. Her kan du kaste dig over en lækker varm suppe at lune dig på. Rodfrugter og kål hører blandt andet de kolde måneder til, hvoraf du kan kokkerere en velsmagende vintersuppe baseret på årstidens grønt. Det mens du tilsætter nogle af de andre ingredienser, du holder af. En anden mulighed er forskellige typer bagværk. Til indendørshygge hører kager og småkager sig til, så du kan forkæle den søde tand.

Lad de kreative evner komme til udtryk
Måske du har brugt årets lunere måneder på at indsamle fra naturens skattekammer. Grankogler, kviste, muslingeskaller og meget mere. I så fald er det muligvis på tide at forvandle de dele til flotte kreationer. Grankogler, kviste og mos gør sig især godt til julens dekorationer og pynt. De kreative evner kan blandt andet komme på prøve, når der skal laves søde grankoglemænd eller kogler til ophæng. Kviste og større træstykker harmonerer med dekorationer, mens muslinger kan bruges, når du vil lave smykker såsom armbånd eller halskæder. Slip blot de kreative evner løs.

Der er altså ingen grund til at lade sommerhuset stå hen, når kalenderen viser køligere måneder. Langt hen ad vejen er det kun kreativiteten, der sætter en stopper for de hyggelige stunder i sommerhus. Forhåbentlig hjælper disse idéer dig lidt på vej, så du kan få det maksimale ud af sommerhuset hele året.

Kilde: PixabayFlere artikler

Julekoncert med Den Syngende Konsul

30-11-2020
Onsdag d. 9. december kl. 14 giver Jørgens Ledstrup alias Den Syngende Konsul julekoncert i Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Stort virtuelt ’Ung til Ung’ arrangement gik over al forventning

30-11-2020
Ungdommens UddannelseVejledning i Køge er blevet nød til at sadle om, når det omhandler inspirationsarrangementer for folkeskolens 8., 9. og 10. klasser. Dette for at eleverne stadig kan få udbredt deres perspektiv, inden de vælger deres vej videre på ungdomsuddannelser efter folkeskolen. Corona har sendt dem ud i et kvantespring af en udvikling mod at afholde virtuelle arrangementer. "En kombination af vores dygtige IT medarbejder og skolevejledernes idérighed og omstillingsparathed, har gjort at vi allerede nu har afholdt 3 virtuelle arrangementer og har lært at holde af det." Fortæller Mai Rose Kristiansen, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge.

Rekordmange børnefamilier søger Julehjælp – og coronakrisen er en afgørende forklaring

30-11-2020
Op mod 15.000 børnefamilier forventes at søge om Julehjælp i 2020, hvilket vil være en stigning i forhold til sidste år, hvor 14.600 familier søgte om hjælp. Hele 46 % af ansøgerne angiver, at krisen yderligere har forværret deres økonomiske situation, mens 4,5 % er blevet arbejdsløse på grund af krisen.

Solrød Opera Året Julekoncert 2020

30-11-2020
Solrød Operas årlige smukke og festlige julekoncert, finder sted tirsdag den 8. december kl. 19.

BEDRE OG FLERE IDRÆTSFACILITETER

26-11-2020
VENSTRE HAR EN AMBITION OM AT FORBEDRE OG UDBYGGE IDRÆTSFACILITETERNE I SOLRØD KOMMUNE. FOR AT TAGE TEMPERATUREN HAR JEG KIGGET LIDT PÅ TALLENE FOR AT SE, HVAD DER ER GJORT DE SENESTE ÅR, OG HVAD DER ER PLANLAGT TIL AT SKE DE KOMMENDE ÅR.

VIRTUELT ÅBENT HUS 2021

26-11-2020
Solrød Gymnasium holder VIRTUELT Åbent Hus onsdag den 20.1.2021. Vi sørger for at sikre, at du som uddannelsessøgende får samme grundige oplevelse af skolen, som andre unge har fået før dig gennem årene. For dit vedkommende slipper du for at køre ud i vinterkulden. For vores vedkommende står vi klar på skolen til at vise dig alt virtuelt via links.

Julemusik og julegodter i Solrød Center

26-11-2020
I december hygger vi ned kendte juletoner fra trioen De Bøjede Søm. I år har de en nissepige med på udvalgte dage, som deler godteposer ud til børnene.

Smitte på Uglegårdskolen i Solrød

23-11-2020
Desværre er der registreret et større antal smittede blandt elever og lærer på Uglegårdskolen, hvilket har resulteret i, at hele skolen er lukket ned i denne uge (48).

Juleworkshop med peberkagehuse

23-11-2020
Vi skruer op for julehyggen og inviterer børnefamilier til en kreativ formiddag, hvor vi bygger peberkagehuse af gamle mælkekartoner.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online