Lokal stålvirksomhed er klar til at indtage markedet ved hjælp af dygtige medarbejdere

12. november 2020

Hos Unisteel i Karlslunde udgør medarbejderne en af virksomhedens vigtigste ressourcer. Det og meget andet fortalte direktør Kenneth Bjarnason om, da borgmester Niels Hörup forleden besøgte den lokale stålvirksomhed.

For ca. et årti siden var borgmester Niels Hørup på virksomhedsbesøg hos Karlslundevirksomheden Unisteel, der siden 1943 har skåret stål på mål, og nu har han igen lagt vejen forbi den lokale stålvirksomhed. Siden dengang for knapt 10 år siden er der sket meget med Unisteel, og for ca. halvandet år siden overtog nuværende direktør Kenneth Bjarnason virksomheden.

Særlig en ting har vægtet højt i forbindelse med Kenneth Bjarnasons overtagelse af virksomheden: medarbejderne og deres kompetencer. Medarbejderne bliver nemlig længe hos Unisteel, og den viden, de trofaste medarbejdere besidder, er en af de helt tungtvejende grunde til, at Kenneth Bjarnason købte virksomheden.


”Havde medarbejderne i gennemsnit været 3 år hos Unisteel, er det ikke sikkert, at jeg havde været lige så interesseret i at købe virksomheden, men vores medarbejdere er her i gennemsnit 17,5 år. Det betyder, at de har en enorm viden om virksomheden, produktionen og vores kunder. Den viden ville jeg gerne købe ind i,” siger Kenneth Bjarnason.

Da han overtog virksomheden i 2019, havde den det ikke nemt. Den nye ejer satte derfor gang i en større forandringsproces, da han overtog virksomheden, og det betyder, at Unisteel er midt i en større digitaliseringsproces, hvor potentialet ifølge Kenneth Bjarnason er stort.

”Dem, der knækker koden, bliver fremtidens vindere”, siger Kenneth Bjarnason, som konkluderer, at verden ligger åben for den lokale Karlslundevirksomhed.

Markedet for stål er nemlig både stort og internationalt, og når det gælder muligheden for eksport, er Solrød Kommune den perfekte placering til en virksomhed.

”Solrød Kommunes placering er ideel for en virksomhed som vores. Vi er tæt på hele Sjælland, og lige om lidt er vi blot et times kørsel væk fra Hamborg og Nordtyskland, som er et kæmpestort marked,” siger Kenneth Bjarnason.

”Det har været spændende at få lov til endnu engang at besøge Unisteel og opleve, hvordan virksomheden har udviklet sig henover de seneste ti år, og det bliver mindst lige så spændende at følge udviklingen de kommende år,” siger borgmester Niels Hörup. 

Virksomhedsbesøg er et af flere initiativer, som Solrød Kommune gør brug af for at få viden om og inspiration til, hvordan kommunen bedst muligt kan skabe vækst og udvikling, som sikrer lokale, private arbejdsplaser. Ud over borgmester Niels Hörup er der ved virksomhedsbesøgene også repræsentanter fra Greve-Solrød Erhvervsservice og Solrød Kommunes jobcenter.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Spørgsmål og svar om lokalplanforslag til muligt nyt biogasanlæg

26-11-2020
I dette spørgsmål/svar-ark gennemgår vi de mest stillede spørgsmål i forbindelse med lokalplanforslaget.

Her kan du se og høre byrådsmødet

26-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune blev byrådsmødet mandag den 23. november afholdt digitalt.

Tilfældigheder førte til etableringen af succesfuld Solrød-virksomhed

26-11-2020
Nordic2care, der sælger mobile luftrensere, bød borgmester Niels Hörup indenfor til en snak om virksomhedens tilblivelse og en rundtur i domicilet på Lerbækej i Solrød Strand.

Nu begynder anden del af sikringen af Solrød Kommunes kyststrækning

26-11-2020
Byrådet har godkendt næste del af den plan, der skal sikre borgerne langs med kysten mod oversvømmelser, og planen sendes nu i høring hos flere end 950 borgere.

Ny plan skal sikre Solrød Kommunes sjældne og særlige natur og hjælpe biodiversiteten på vej

26-11-2020
Byrådet har nu godkendt Naturkvalitetsplan 2020-2024, som sætter rammerne for de kommende års arbejde med naturen i Solrød Kommune, hvor der både skal passes godt på de sjældne og truede dyre- og plantearter og samtidig skal søsættes nye initiativer for at hjælpe biodiversiteten på vej.

Pladsen ved Solrød Rådhus bliver forvandlet til indbydende grønt mødested

26-11-2020
En hyggelig og indbydende, grøn oase med plads til både bier, blomster og borgere, hvor man har lyst til at opholde sig. Det er fremtidsplanerne for pladsen med springvandet foran Solrød Rådhus.

Som en del af nyt samarbejde: Nu får Solrød Kommune en vandtankvogn

26-11-2020
I juni 2020 vedtog Solrød Byråd en ny risikobaseret dimensionering for kommunens beredskab, hvor det bl.a. blev besluttet, at Solrød Kommune skulle have en vandtankvogn. Nu har byrådet på grund af lang leveringstid besluttet midlertidigt at leje en vandtankvogn for at sikre, at den er klar til 1. januar 2021.

Byrådsmødet den 23. november afholdes over Skype

23-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune bliver november måneds byrådsmøde afholdt digitalt.

Udfordring med at signere opgaver i MitSygefravær

23-11-2020
Der er i øjeblikket en udfordring med at signere opgaver i selvbetjeningsløsningen MitSygefravær.

Orientering om byggearbejder

23-11-2020
I en periode kan der forekomme støj fra pælefundering på Green Hills.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online