De miljørigtige S-tog erstattes af gamle dieselbusser

5. november 2020

I oktober og november har DSB i weekenderne erstattet S-togene med Togbusser på strækningen mellem Køge og Vallensbæk. Det betyder at de støjsvage og lugtfrie elektriske S-tog, erstattes af en masse dieseldrevne busser, som skal fragte passagerne. For hvert tog der skal erstattes, kører der op til 3 busser ned gennem vores boligkvarterer.

Vi burde derfor gå ud fra at en moderne transportvirksomhed som DSB, som i mange sammenhæng taler om det gode klima og miljø, havde fokus på at erstatte for de miljørigtige tog, med busser der forurener så lidt som muligt. Det er desværre ikke tilfældet.

Da DSB lavede deres udbud på togbusser, havde man for den del som har med togbusser for S-banen at gøre, kun fokus på at få de billigst mulige busser. Det betød, at hvis busoperatørerne skulle have en chance for at vinde udbuddet, skulle de altså finde de billigste busser på markedet.

Men de billigste busser på markedet er også dem, som er gamle og udkørte, og som egentlig var på vej på buskirkegården. Derfor har mange borgere den seneste weekend kunne følge de mange gamle busser, som kørte op og ned ad strandvejen som erstatning for S-togene. Det kan vi selvfølgelig ikke være tjent med.

I Socialdemokratiet er vi meget optagede af, at Solrød har en god og ren luft, og så nytter det ikke noget, at DSB erstatter S-togene med gamle dieselbusser igennem kommunens område.

Jeg vil derfor tage kontakt til vores Transportminister Benny Engelbrecht, som vi ved, er meget optaget af at gøre transportsektoren grønnere og opfordre til, at han tager kontakt til DSB med henblik på, at få disse forhold bragt i orden i fremtiden.

 

Jonas Ring Madsen

Borgmesterkandidat og gruppeformand

Socialdemokratiet

Solrød Byråd


Flere artikler

Partihoppere er ugleset

08-02-2021
Der er kraftig udluftning på Christiansborg i øjeblikket

Lokal ildsjæl fra Solrød stiller op til tryghedsvalg

01-02-2021
Bor du i Solrød Kommune, eller øvrige kommuner i Region Sjælland, og er Tryg- eller Alka-kunde, kan du netop nu stemme på mig og være med til at sikre, at en lokal repræsentant her fra kommunen vælges ind i TryghedsGruppen. En kandidat, som vil arbejde for rummelighed og medmenneskelighed samt øget fokus på trafiksikkerhed og ensomhed blandt danskere i alle aldre.

Fire skræmmende år

11-01-2021
De seneste fire års tid med præsident Donald Trump har været skræmmende


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online