Alzheimerforeningen modtog Frivillighedsprisen 2020

2. november 2020

Solrød Kommunes Frivillighedspris til Alzheimerforeningen for deres utrættelige frivillige sociale arbejde

Ved et lille, intimt arrangement overrakte borgmester Niels Hörup Solrød Kommunes Frivillighedspris til Alzheimerforeningen for deres utrættelige frivillige sociale arbejde.

Mandag aften skulle den traditionsrige Frivillighedsaften, som er dedikeret til at hylde de frivillige kræfter i Solrød Kommune, være løbet af stablen, men arrangement blev aflyst på grund af den nuværende COVID-19-situation. Det er normalvis også denne aften af overrækkelsen af Frivillighedsprisen finder sted, og derfor blev der mandag aften afholdt et kort arrangement, hvor kun årets modtagere af prisen var tilstede, så de kunne modtage prisen sammen med et par ord fra borgmester Niels Hörup.

Solrød Kommunes Frivillighedspris går i år til Alzheimerforeningen for deres utrættelige indsats for borgere med demens og deres pårørende i Solrød Kommune. Alzheimerforeningen driver både torsdagscaféen samt Café Solrødderne, arrangerer aktiviteter og bidrager aktivt til udbredelse af viden om demens igennem aktiviteter i Solrød Kommune. Samtidig har Alzheimerforeningen via Greta Larsen og formand Else Berg Hansen deltaget aktivt i udarbejdelsen af Solrød Kommunes demensstrategi i 2019.

”Jeg synes, at det er et stort privilegium for os i Solrød Kommune at have engageret borgere som jer – og alle de øvrige ildsjæle -  der har lyst til at hjælpe andre uden at forvente noget til gengæld, og I har i den grad fortjent at blive hyldet og anerkendt for jeres store indsats. I gør en forskel og er et positivt eksempel til efterlevelse for andre,” sagde borgmester Niels Hörup om årets prismodtager.

Alzheimerforeningen har desuden været en del af et tværgående samarbejde med Centerrådet i Aktivitets- og Frivilligcenteret, Solrød Seniorklub, Ældre Sagen samt Solrød Kommunes demensrådgivning, hvor der blev søgt puljemidler fra Sundhedsstyrelsen til udflugter for borgere med demens og deres pårørende og til forskellige aktivitetsredskaber, der kan understøtte aktivitet for borgere med demens.

”Det frivillige sociale arbejde er en grundpille her i Solrød Kommune, og som aktive borgere, der tager ansvar, spiller I en vigtig rolle i at gøre Solrød Kommune til det bedste sted at leve og bo, som er byrådets vision. Jeres frivillige indsats er fantastisk og gør en afgørende positiv forskel for mennesker i en svær livssituation,” sagde borgmester Niels Hörup om det frivillige sociale arbejde.

”Jeg er stolt over samarbejdet, som vores lokalforening og ikke mindst vores frivillige har med Solrød Kommune, og det gælder både vores aktive medinddragelse, udarbejdelse af kommunens demensstrategi samt i de daglige arrangementer for borgere med demens,” sagde formand for Alzheimerforeningens lokalforening i Østsjælland Else Berg Hansen.

Fakta:
Byrådet i Solrød Kommune indstiftede i 2009 Frivillighedsprisen, og den gives som påskønnelse af en person, forening, organisation eller institution, der har gjort en særlig indsats for det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune. Det er Social-, sundheds- og fritidsudvalget, der på baggrund af indstillinger udvælger prismodtageren. Ud over anerkendelse følger der 7.000 kr. med.

Solrød KommuneFlere artikler

Udfordring med at signere opgaver i MitSygefravær

03-12-2020
Der er i øjeblikket en udfordring med at signere opgaver i selvbetjeningsløsningen MitSygefravær.

Digitalt borgermøde om biogas var et trækplaster

03-12-2020
Der var stor spørgelyst fra borgere i chatten, da Solrød Kommune afholdt kommunens første digitale borgermøde, som mange havde valgt at klikke ind på.

Dansk Industris erhvervs klimaundersøgelse: Erhvervsklimaet i Solrød Kommune er forbedret for 4 år i træk

03-12-2020
DI´s undersøgelse giver hvert år inspiration til at styrke vores indsatser over for det lokale erhvervsliv, men det, der virkelig tæller, er vores nære og konstruktive dialog med virksomhederne, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Velkommen til ny leder af UngSolrød

03-12-2020
Et enigt ansættelsesudvalg har valgt Rasmus Blichfeldt som den nye leder af UngSolrød. Rasmus var en del af et stærkt ansøgerfelt, hvor 33 ansøgere viste interesse for UngSolrød.

Her kan du se det digitale borgermøde

30-11-2020
Her kan du se et livestream fra borgermødet om biogasanlæg ved Åmarken mandag den 30. november 2020 kl. 17-18.30. Du kan tilmelde dig chat-funktionen på denne side, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Chatten åbner, når der er spørgetid kl. 17.30.

Tricktyve forsøger at narre ældre borgere

30-11-2020
I weekenden er flere ældre borgere blevet ringet op af tricktyve, som udgiver sig for at være fx Yousee eller et forsikringsselskab.

Spørgsmål og svar om lokalplanforslag til muligt nyt biogasanlæg

26-11-2020
I dette spørgsmål/svar-ark gennemgår vi de mest stillede spørgsmål i forbindelse med lokalplanforslaget.

Her kan du se og høre byrådsmødet

26-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune blev byrådsmødet mandag den 23. november afholdt digitalt.

Tilfældigheder førte til etableringen af succesfuld Solrød-virksomhed

26-11-2020
Nordic2care, der sælger mobile luftrensere, bød borgmester Niels Hörup indenfor til en snak om virksomhedens tilblivelse og en rundtur i domicilet på Lerbækej i Solrød Strand.

Nu begynder anden del af sikringen af Solrød Kommunes kyststrækning

26-11-2020
Byrådet har godkendt næste del af den plan, der skal sikre borgerne langs med kysten mod oversvømmelser, og planen sendes nu i høring hos flere end 950 borgere.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online