Danskerne har talt: Her er årets bedste nordiske og bedste internationale serie

2. november 2020

Den danske TV2-serie Alfa og den britiske BBC-serie Normal People løb med sejren, da danskernes yndlingsserie i kategorierne Bedst Nordiske Serie og Bedste Internationale Serie for første gang nogensinde skulle kåres ved Aarhus Series lørdag aften.

Danskerne ser serier som aldrig før. Markedet boomer, og vi er vilde med historier, der får tid til at folde sig ud. Derfor har Filmby Aarhus i samarbejde med bl.a. Aarhus Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og branchekonferencen this.2020 søsat landets første seriefestival Aarhus Series, der finder sted i disse dage rundt omkring i Aarhus. For første gang kåres også danskernes yndlingsserie – valgt af danskerne selv – og vinderne blev afsløret her til aften ved en ceremoni på Aarhus Teater: TV2-serien Alfa blev udråbt som danskernes nordiske yndlingsserie, mens BBC-serien Normal People vandt bedste internationale serie.


Direktør Felicia Jackson siger om vinderne:

”Jeg tror, danskerne har kåret netop disse to serier, fordi det er fortællinger, vi virkelig kan mærke. De har både gennemslagskraft og social relevans, og samtidig er de nære og relaterbare. Vi kan identificere os med de stærke persongallerier, og deres konflikter, relationer og følelser går lige i vores hjerter.

’Alfa’ er befriende ambitiøs for en dansk serie. Det er en barsk fortælling om to brødre, der forsøger at finde fodfæste på hver deres side af loven efter faderens død. ’Alfa’ er på sin vis et klassisk familiedrama, men Avaz-brødrene mestrer gennem stærke portrætter og sublim fortællerglæde at gøre serien både moderne og nærværende.

Sally Roonyes 'Normal People' blev som bog hurtigt et kultfænomen, og i foråret blev romanen til en tv-serie, som hele verden taler om. Egentlig en bundalmindelig historie om ung og svær kærlighed, men den skæve fortælling gør alligevel enormt indtryk på os. Det er tusind følelser på få minutter. Vi sluger det, fordi følelserne giver genklang i os selv.”

Udvalgt af kompetent jury
En jury bestående af serieekspert Keld Reinicke, tv- og radiovært Frederik Dirks Gottlieb, Ph.D. fra Oslo Universitet Vilde Schanke Sundet, film- og tv-anmelder Ann Lind Andersen samt Aarhus Series-direktør Felicia Jackson har udvalgt hhv. fem nordiske og fem udenlandske serier ud fra temaet ”serier med social relevans og kulturel gennemslagskraft”. Herefter har danskerne selv kunnet gå ind på Aarhus Series’ hjemmeside og stemme på deres favorit.

De nominerede i Bedste Nordiske Serie:

22. juli (NRK)

Exit (NRK)

Kalifat (SVT)

Alfa (TV2) – vinder

Kemohjerne (TV2)

De nominerede i Bedste Internationale Serie:

Watchmen (HBO og Paramount)

I May Destroy You (BBC og HBO)

Normal People (BBC) – vinder

Unbelievable (Netflix)

Devs (HBO)

Der er i alt afgivet mere end 2500 stemmer. De nominerende serier er alle første sæson af nye serier, som er udgivet i perioden d. 1. september 2019 – 1. september 2020.

Aarhus som Nordens seriehovedstad

Aarhus Series er de sidste tre dage blevet afviklet på en række af Aarhus’ kulturelle hotspots, hvor både publikum og branche har kunnet opleve et hav af eksklusive forpremierer, screenings, talks, paneldebatter og events inden for temaet "serier med social relevans og kulturel gennemslagskraft". Ambitionen fra arrangørerne er klar: Aarhus skal være nordisk seriehovedstad.

Felicia Jackson fortæller:

”Danskerne er vilde med at se serier, og selvfølgelig skal vi have en platform, der afspejler det. Derfor har vi skabt Aarhus Series, og jeg tør godt sige, at vi med programmets spændvidde har en af de stærkeste platforme, når det kommer til at italesætte store og dybt vedkommende samfundsmæssige tematikker. Det gælder ikke mindst de historier, vi fortæller os selv og hinanden – om os selv og hinanden – og hvordan disse forandrer sig i lyset af eksempelvis en pandemi, Black Lives Matter og #MeToo.

Aarhus er på mange måder en ”first mover by”, og med byens stærke og spirende filmmiljø, den kulturelle infrastruktur og det helt særlige nærvær, der er overalt i byen, synes jeg, det er en helt oplagt ambition at gøre Aarhus til det naturlige, nordiske samlingspunkt for alle, der elsker serier.”

Læs mere på this.2020 og Aarhus Series.

Kilde: Have Kommunikation


Flere artikler

Et lille mål - et stort hjerte

24-01-2022
Håndbolddanmark samler ind i samarbejde med A.P. Møller Fonden.

Dronning Margrethe - 50 år på tronen

24-01-2022
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Frederik 9. gik bort, og Dronning Margrethe efterfulgte sin far på tronen. Gennem hele sin regeringsperiode har dronningen repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil.

Barselscafé: Babymotorik

24-01-2022
Babymotorik for forældre og baby. Babymotorik er motoriske lege med bevægelser, der styrker kroppens muskler, led, balance og koordinationsevne.

Har du problemer med at logge på hjemmesiden?

24-01-2022
Der kan pt. være problemer med at logge ind på bibliotekets hjemmeside, hvis du benytter en ældre iPad eller iPhone.

TEATERKONCERT 2022

24-01-2022
Uanset, om du går på Solrød Gymnasium eller ej, så vær klar til billetkøb her på deres hjemmeside! I uge 3 starter billetsalget til vores legendariske TEATERKONCERT.

Er du klar til morgensang igen?

20-01-2022
Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang. Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er de eneste forudsætninger.

Vi søger frivillige til livestream

20-01-2022
Solrød Bibliotek og Kulturhus søger frivillige til at afvikle livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

Lette bøger for voksne via eReolen

20-01-2022
En ny side på eReolen til dig, der ikke er en stærk læser eller er ved at lære dansk.

Skal man neje? - et kærligt portræt af Danmarks dronning

20-01-2022
I Skal man neje? gives ordet til nogle af de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet.

F for Får-dag

17-01-2022
Kom til workshop og lav din egen karakter fra F for Får universet. Målgruppe: 4-12 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online