Dansk Folkehjælp forventer hidtil største ansøgerfelt til Julehjælp

2. november 2020

Dansk Folkehjælp er landets største formidler af Julehjælp til fattige og udsatte børnefamilier, og organisationen har de sidste 13 år hjulpet op mod 81.400 familier med at få julen til at hænge sammen. Selvom det tidligere på året kom frem, at fattigdommen i Danmark for første gang i mange år var stagneret, har Dansk Folkehjælp senest oplevet en stigning på op til 50 % i ansøgertallet til deres Feriehjælp i sommeren 2020. Derfor åbner Dansk Folkehjælp ansøgningen til Julehjælp med en trist formodning om, at ansøgertallet også her vil nå nye, kedelige højder. Ansøgningen til Julehjælp 2020 åbner på søndag d. 1. november.

Som Danmarks største formidler af Julehjælp har Dansk Folkehjælp siden 2006 samlet penge ind til fattige og udsatte børn og familier i Danmark. Efterspørgslen på Julehjælp er dog steget år for år, og med corona-pandemiens tag i det danske arbejdsmarked forbereder organisationen sig på det måske største ansøgerfelt hidtil.

Nedlukningen har været hård for udsatte familier

Hverdagen har siden pandemiens indtog i Danmark ændret sig for samtlige danskere, men for udsatte og fattige familier har den nye hverdag været særlig hård. Det har Dansk Folkehjælp bl.a. kunnet se på ansøgertallet til både Konfirmationshjælp, Skolestarthjælp og Feriehjælp – ved sidstnævnte steg ansøgertallet med 50 % i sommeren 2020.


Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, fortæller:

”Vi har i år oplevet, at ansøgertallet er steget markant til flere af vores hjælpeinitiativer, og derfor har vi også en trist forventning om, at endnu flere børnefamilier i år vil søge om Julehjælp end tidligere. Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringerSamtidig kan pandemien også have medført en mindre gruppe af ny-fattige i Danmark, som for første gang er i en situation, hvor behovet for Julehjælp er til stede.”

Brug for al den hjælp, vi kan få

Hvis Dansk Folkehjælp skal hjælpe flest mulige udsatte børn og deres familier til en bedre jul, får organisationen brug for al den hjælp, de kan mønstre. Derfor opfordrer Dansk Folkehjælp alle til at bidrage til julehjælpsindsamlingen.

Erhvervslivet i hele Danmark er vigtige partnere i julehjælpsindsamlingen, og tirsdag d. 1. december afholder en række erhvervspaneler en julehjælpsindsamling 15 steder i Danmark. Sidste år indsamlede erhvervspanelerne 11.000.000 kr. på blot en time til danske børns jul. Læs mere og tilmeld dig et af erhvervspanelerne her.

Du kan også gøre en stor forskel som privatperson. Hvert beløb tæller og kan doneres her.

Hvem kan søge om julehjælp?

Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Med henblik på at sikre, at kriterierne opfyldes, godkendes alle ansøgninger af bopælskommunen i bestræbelserne på, at de familier, der trænger mest, får hjælp. Ansøgningen åbner søndag d. 1 november og lukker mandag den 30. november 2020. Julehjælp 2020 kan søges via dette link: https://ansogning.folkehjaelp.dk/

Kilde: Have Kommunikation


Flere artikler

Et lille mål - et stort hjerte

24-01-2022
Håndbolddanmark samler ind i samarbejde med A.P. Møller Fonden.

Dronning Margrethe - 50 år på tronen

24-01-2022
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Frederik 9. gik bort, og Dronning Margrethe efterfulgte sin far på tronen. Gennem hele sin regeringsperiode har dronningen repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil.

Barselscafé: Babymotorik

24-01-2022
Babymotorik for forældre og baby. Babymotorik er motoriske lege med bevægelser, der styrker kroppens muskler, led, balance og koordinationsevne.

Har du problemer med at logge på hjemmesiden?

24-01-2022
Der kan pt. være problemer med at logge ind på bibliotekets hjemmeside, hvis du benytter en ældre iPad eller iPhone.

TEATERKONCERT 2022

24-01-2022
Uanset, om du går på Solrød Gymnasium eller ej, så vær klar til billetkøb her på deres hjemmeside! I uge 3 starter billetsalget til vores legendariske TEATERKONCERT.

Er du klar til morgensang igen?

20-01-2022
Sangglade borgere inviteres til fælles morgensang. Alle kan være med! Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er de eneste forudsætninger.

Vi søger frivillige til livestream

20-01-2022
Solrød Bibliotek og Kulturhus søger frivillige til at afvikle livestreamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

Lette bøger for voksne via eReolen

20-01-2022
En ny side på eReolen til dig, der ikke er en stærk læser eller er ved at lære dansk.

Skal man neje? - et kærligt portræt af Danmarks dronning

20-01-2022
I Skal man neje? gives ordet til nogle af de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet.

F for Får-dag

17-01-2022
Kom til workshop og lav din egen karakter fra F for Får universet. Målgruppe: 4-12 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online