Borgermøder vedr. forslag til lokalplan om eventuelt nyt biogasanlæg er udskudt

26. oktober 2020

Ud fra et forsigtighedsprincip og for at sikre, at borgerne ikke føler sig utrygge, har Solrød Kommune valgt at udskyde de to borgermøder, som skulle have været afholdt mandag den 26. oktober 2020.

Mandag den 26. oktober 2020 havde Solrød Kommune planlagt at afholde to borgermøder om forslag til lokalplan for eventuelt nyt biogasanlæg. Borgermøderne skulle have været afholdt ud fra retningslinjerne om den såkaldte ”biograf- og konferenceregel”, som tillader forsamlinger på op til 500 personer, hvis en række retningslinjer som fx. afstand og håndsprit overholdes. Borgermøderne var derfor planlagt ud fra en række regler, der ville coronasikre dem på bedst mulig vis.  


Solrød Kommune har mandag rettet henvendelse til KL, som bekræfter at retningslinjerne, der tillader forsamlinger på op til 500 personer, ikke har ændret sig efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde fredag den. 23. oktober, og at de to borgermøder på lovlig vis fortsat kunne have været afholdt. Alligevel har Solrød Kommune på grund af den stigende smitte med coronavirus på landsplan valgt at udskyde de to borgermøder ud fra et forsigtighedsprincip og for at sikre, at borgerne ikke føler sig utrygge.

Borgmester Niels Hörup vurderer, at der er opbakning i byrådet til at udskyde borgermøderne.

Byrådet i Solrød Kommune vil fortsat meget gerne høre borgernes holdninger til lokalplanforslaget, så byrådsmedlemmerne kan tage en beslutning på det bedst mulige grundlag, og der arbejdes derfor på en form for digital høring, der skal sikre, at borgerne kan komme med deres holdninger til lokalplanen, inden høringsperioden udløber den 8. december 2020.

Der vil komme yderligere information omkring den digitale høring her på Solrød Kommunes hjemmeside.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Udfordring med at signere opgaver i MitSygefravær

03-12-2020
Der er i øjeblikket en udfordring med at signere opgaver i selvbetjeningsløsningen MitSygefravær.

Digitalt borgermøde om biogas var et trækplaster

03-12-2020
Der var stor spørgelyst fra borgere i chatten, da Solrød Kommune afholdt kommunens første digitale borgermøde, som mange havde valgt at klikke ind på.

Dansk Industris erhvervs klimaundersøgelse: Erhvervsklimaet i Solrød Kommune er forbedret for 4 år i træk

03-12-2020
DI´s undersøgelse giver hvert år inspiration til at styrke vores indsatser over for det lokale erhvervsliv, men det, der virkelig tæller, er vores nære og konstruktive dialog med virksomhederne, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Velkommen til ny leder af UngSolrød

03-12-2020
Et enigt ansættelsesudvalg har valgt Rasmus Blichfeldt som den nye leder af UngSolrød. Rasmus var en del af et stærkt ansøgerfelt, hvor 33 ansøgere viste interesse for UngSolrød.

Her kan du se det digitale borgermøde

30-11-2020
Her kan du se et livestream fra borgermødet om biogasanlæg ved Åmarken mandag den 30. november 2020 kl. 17-18.30. Du kan tilmelde dig chat-funktionen på denne side, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Chatten åbner, når der er spørgetid kl. 17.30.

Tricktyve forsøger at narre ældre borgere

30-11-2020
I weekenden er flere ældre borgere blevet ringet op af tricktyve, som udgiver sig for at være fx Yousee eller et forsikringsselskab.

Spørgsmål og svar om lokalplanforslag til muligt nyt biogasanlæg

26-11-2020
I dette spørgsmål/svar-ark gennemgår vi de mest stillede spørgsmål i forbindelse med lokalplanforslaget.

Her kan du se og høre byrådsmødet

26-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune blev byrådsmødet mandag den 23. november afholdt digitalt.

Tilfældigheder førte til etableringen af succesfuld Solrød-virksomhed

26-11-2020
Nordic2care, der sælger mobile luftrensere, bød borgmester Niels Hörup indenfor til en snak om virksomhedens tilblivelse og en rundtur i domicilet på Lerbækej i Solrød Strand.

Nu begynder anden del af sikringen af Solrød Kommunes kyststrækning

26-11-2020
Byrådet har godkendt næste del af den plan, der skal sikre borgerne langs med kysten mod oversvømmelser, og planen sendes nu i høring hos flere end 950 borgere.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online