Elever fra Uglegårdsskolen vinder landsdækkende filmkampagne

5. oktober 2020

En gruppe bestående af fire piger fra Uglegårdsskolen har vundet ’Vild med film’ for deres film ’Farmor’.

Onsdag morgen fik Camelia, Zeina, Maja og Aya fra 4.E på Uglegårdsskolen besked om, at de havde vundet ’Vild med film’, som er en landsdækkende filmkampagne, som har til formål at give elever på mellemtrinnet indsigt i filmmediet og klæde dem på til at udtrykke sig med mobilkameraer. Kampagnen havde modtaget over 140 film fra 4.-6. klasser i hele landet, men ingen kunne slå filmen ’Farmor’ lavet af de fire piger fra 4.E.

Beskeden om, at pigerne havde vundet konkurrencen vakte stor glæde i hele klassen og enkelte tårer hos vindergruppen. Det er en jury bestående af de to talentfulde filminstruktører Josefine Exner og Søren Brydesen fra Den Danske Filmskole, der udgør årets jury, og som har valgt en vinder.

I juryens begrundelsen for vindervalget skriver de: ”Vinderfilmen udmærker sig ved at have et personligt sprog. Den er originalt lavet. Den har en dramaturgisk udvikling. Og så er det en meget modig fortælling. Fra filmen starter er det tydeligt at mærke, at her er der en fortæller, som har noget på hjerte. Gennem brug af digt har fortællerne formået at invitere os ind i en verden, som for nogen kan virke meget ensom,” og fortsætter:

”Digtet der bliver brugt i filmen er poetisk skrevet og fortælles med en tydeligvis meget personlig og berørt stemme. Der er mange fine formuleringer, fx “Jeg hører uret tikke, men min verden står stille” og “Jeg kender min farmor, men nu hun kender ikke mig”.

Vinderne og deres klasse vinder en biografoplevelse for hele klassen med pizza og en mulighed for at møde kampagnen værter og jurymedlemmer online.

Se filmen her: https://vimeo.com/463217277/465361d643?fbclid=IwAR2dK1cE0W53sh4h6f5OWchjPJD3psR46xZGeIWicASIZQLGnh7FQRMxhV4

Fakta:
Formålet med VILD MED FILM er at give elever på mellemtrinnet en anderledes og professionel indsigt i filmmediet og med let tilgængelige formater at klæde dem på til selv at udtrykke sig med de kameraer, mange af dem allerede går rundt med i lommen. VILD MED FILM er en kampagne, der har eksisteret siden 2015 og er, i sin nuværende form, et samarbejde mellem BUSTER Filmfestival og De danske børnebiblioteker.
I år er elever, lærere og bibliotekarer dykket ned i poesiens verden, inspireret af digterne Benny Andersen, Yahya Hassan og Tove Ditlevsen har eleverne lavet deres egne film om barndommens land og rum.

Kilde: Solrød KommuneFlere artikler

Borgermøder vedr. forslag til lokalplan om eventuelt nyt biogasanlæg er udskudt

26-10-2020
Ud fra et forsigtighedsprincip og for at sikre, at borgerne ikke føler sig utrygge, har Solrød Kommune valgt at udskyde de to borgermøder, som skulle have været afholdt mandag den 26. oktober 2020.

En stor, hjertevarm tak til alle de frivillige for deres sociale arbejde i Solrød Kommune

26-10-2020
De indstillede til Frivillighedsprisen 2020 og alle frivillige engageret i frivilligt socialt arbejde i Solrød Kommune har modtaget en hilsen fra borgmester Niels Hörup og formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget, Ivar Haugaard-Hansen, på vegne af Solrød Byråd.

Familiedrevet sundhedshus med fuld fart på udvikling inviterede borgmesteren indenfor

22-10-2020
Hos A-Fys i Solrød er digitalisering en vigtig del af virksomhedens udviklingsarbejde, og netop digitalisering var omdrejningspunktet, da borgmester Niels Hörup besøgte familievirksomheden.

Foredrag om Bent Fabricius-Bjerres tre liv

19-10-2020
Man kan sige at Bent Fabricius-Bjerre levede tre liv

Gør en forskel ved at fortælle om dine bevægelsesvaner

19-10-2020
Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på vores bevægelsesvaner i Solrød Kommune.

Snart er det tid til indskrivning til børnehaveklassen august 2021

19-10-2020
I perioden 2. november til 15. november 2020 er der åbent for digital indskrivning på skolerne i Solrød.

Åsvej afspærres mellem banen og Åsager

19-10-2020
Fra den 20. oktober 2020 frem til jul bliver Åsvej spærret, og du skal i stedet køre ad den nye vejadgang via Roskildevej.

Der er konstateret smitte med COVID-19 på Plejecenter Christians Have

15-10-2020
To beboere og tre medarbejdere er konstateret smittede med COVID-19 på den kommunale del af Christians Have. Situationens alvor betyder, at der er indført besøgsforbud på hele den kommunale del af plejecenteret.

Flere tider til COVID-19-test i Solrød Kommune

12-10-2020
Alle borgere uden symptomer kan nu blive testet for COVID-19 i Aktivitets- og Frivilligcenteret hver onsdag og fredag.

Pulje - "Tilskud til forskønnelse af grønne områder m.m."

12-10-2020
Nu åbnes der igen for ansøgninger om støtte til forskønnelse af grønne områder, legepladser og fællesarealer i Solrød Kommune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online