Liv anbefaler The girl with the louding voice

1. oktober 2020

Hvis ikke du allerede vidste det, så har Solrød Bibliotek og Kulturhus en imponerende samling af engelske bøger. The girl with the louding voice af Nigeriansk-Engelske Abi Daré er bare én af dem.

The girl with the louding voice følger man nigerianske Adunni på hendes både ydre og indre rejse. Adunni mister sin mor i en ung alder, og står tilbage med en far, der aldrig rigtig har brudt sig om hende, og en hel masse ansvar. Adunnis mor fik, inden hun døde, faren til at love sig, at Adunni kunne fortsætte i skole. Men faren er i økonomiske vanskeligheder, så han lader en af landsbyens ældre taxachauffører gifte sig med sin 14-årige datter, for med brudeprisen at kunne betale husleje. I deres lille landsbysamfund er den slags ikke bare forventeligt, men acceptabelt. Adunni bliver dermed én ud af tre hustruer, og hendes nye tilværelse betyder, at hun ikke kan fortsætte sin uddannelse. Tingene i Adunnis nye husholdning spidser til, og hun er nødsaget til at flygte til Nigerias hovedstad Lagos, hvor hun udskifter rollen som modvillig og underdanig hustru med rollen som magtesløs husslave, da hun bliver tjenestepige for en magtfuld og voldelig kvinde.


Adunnis rejse er lang og farefuld, men selvom modgangen for en stund binder hende på både mund og hånd, bliver Adunni aldrig gjort tavs. Hun kæmper for at kunne tale - først hviskende, så højt - for sig selv og for dem, der kom før hende.

The girl with the louding voice er en inspirerende og stærk fortælling med en umådeligt elskelig hovedperson. Sproget i romanen udvikler sig i takt med Adunni, og hendes sprog, der i starten er velment, men amputeret og haltende, ender med at blomstre og optage sin retmæssige plads. Tilsammen udgør sprog og fortælling en mageløs roman, og læsere, der har nydt Chimamanda Ngozi Adichies Half of a yellow sun eller Sara Omars Dødevaskeren, vil utvivlsomt også glæde sig over Abi Darés debutroman.

Se mere her

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

SOLRØD100 Vi vil gerne passe på Solrød

22-10-2020
Informations Møde MANDAG D. 26. OKT, KL. 19.00

Årets bedste tegneserier

22-10-2020
Slut oktober uddeles Claus Deleuran Prisen og Pingprisen til de tegneserier der har sat de største aftryk i år, og sikke et år det har været!

Overvejer du en STX eller en HF efter grundskolen?

19-10-2020
Så tjek Solrød Gymnasium ud på den virtuelle uddannelsesmesse "Tjek på fremtiden".

Gys på Filmstriben

19-10-2020
Dagene bliver mørkere og mørkere, og snart er det Allehelgensaften. Det er det ultimative tidspunkt at krybe sammen i sofaen med en god gyserfilm, der kravler helt ind under huden på dig! Vi har samlet de bedste gys fra Filmstriben til dig.

Melodi Grand Prix fællessang, foredrag og quiz

19-10-2020
Sangerinde Gitte Degn og pianist Kasper Daugaard byder op til fællessang og god stemning og krydrer foredraget med billeder og anekdoter fra den farverige musikkonkurrence.

Natteravnene Solrød i vækst - nu også i Havdrup

15-10-2020
Vi har brug for flere Natteravne - også i Havdrup

ET RIGTIGT FORENINGS- OG IDRÆTSBUDGET

15-10-2020
Coronaen påvirker stort set alt og dermed også vores mange foreninger – der er både udgifter til værnemidler, tab af medlemmer og mindre indtægter både i form af mistet entre og et noget sværere sponsormarked.

Livestream - Tang

15-10-2020
Seniorforsker i marinøkologi Annette Bruhn, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet tager os med under havets overflade.

Pia anbefaler: Før jeg forsvinder

15-10-2020
Hvad gør livet værd at leve, når døden pludselig banker på? En biografi om at se DIT liv i øjnene og sætte pris på hvad der giver DIG værd.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online