Borgmester: Stigende Covid-19-smittetal betyder desværre nye tiltag

28. september 2020

Det stigende antal coronasmittede i Solrød Kommune får nu borgmester Niels Hörup til at række ud mod kommunens ungdom med en appel om at gøre, hvad de kan for at bekæmpe virussen. Samtidig har Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt midlertidige restriktioner om, at besøg på Plejecenter Christians Have skal finde sted udendørs.

Coronasmitten stiger i hele Danmark i disse dage – også i Solrød Kommune. Smitten i Solrød Kommune er nu nået et niveau, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt Solrød Kommune at udstede midlertidige besøgsrestriktioner på Plejecenter Christians Have. Det betyder, at besøg som udgangspunkt skal finde sted udendørs. Samtidig har der været flere smittetilfælde på 10Solrød, som har medført, at skolen nu er midlertidigt lukket, og eleverne vil i stedet få fjernundervisning. 


Solrød Kommune har fået oplyst fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at en stor del af de nysmittede borgere i kommunen er unge mellem 14-19 år. Derfor har borgmester Niels Hörup søndag sendt et brev rundt til eleverne i udskolingen samt 10Solrød, hvor han opfordrer til, at vi alle finder de gode vaner frem, som vi lærte i foråret.

”Jeg ved godt, at coronasituationen er svær at finde rundt i som ung. Det er en tid, hvor det betyder meget at være sammen med sine venner, og hvor man har lyst til fx at kramme og feste. Men lige nu er det nødvendigt, at vi igen finder de gode vaner, som vi lærte i foråret frem, så vi kan undgå, at smitten løber løbsk,” lyder det i opfordringen fra borgmester Niels Hörup og fortsætter sin appel til ungdommen:

”Måske tænker du, at du kan komme fint igennem et sygdomsforløb med coronavirus, men hvis du bliver smittet, kan du bære smitten videre til andre, der kan få et særdeles svært sygdomsforløb eller i værste fald miste livet til sygdommen. Derfor vil jeg gerne appellere til, at du gør alt, hvad du kan for at være med til at forhindre smitte med coronavirus ved at følge retningslinjerne.”

Solrød Kommune anbefaler, at borgerne ud over at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer også downloader myndighedernes smitte|stop-app, som hjælper myndighederne med smitteopsporing. App’en kan hentes på www.smittestop.dk.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Foredrag om Bent Fabricius-Bjerres tre liv

19-10-2020
Man kan sige at Bent Fabricius-Bjerre levede tre liv

Gør en forskel ved at fortælle om dine bevægelsesvaner

19-10-2020
Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på vores bevægelsesvaner i Solrød Kommune.

Snart er det tid til indskrivning til børnehaveklassen august 2021

19-10-2020
I perioden 2. november til 15. november 2020 er der åbent for digital indskrivning på skolerne i Solrød.

Åsvej afspærres mellem banen og Åsager

19-10-2020
Fra den 20. oktober 2020 frem til jul bliver Åsvej spærret, og du skal i stedet køre ad den nye vejadgang via Roskildevej.

Der er konstateret smitte med COVID-19 på Plejecenter Christians Have

15-10-2020
To beboere og tre medarbejdere er konstateret smittede med COVID-19 på den kommunale del af Christians Have. Situationens alvor betyder, at der er indført besøgsforbud på hele den kommunale del af plejecenteret.

Flere tider til COVID-19-test i Solrød Kommune

12-10-2020
Alle borgere uden symptomer kan nu blive testet for COVID-19 i Aktivitets- og Frivilligcenteret hver onsdag og fredag.

Pulje - "Tilskud til forskønnelse af grønne områder m.m."

12-10-2020
Nu åbnes der igen for ansøgninger om støtte til forskønnelse af grønne områder, legepladser og fællesarealer i Solrød Kommune.

Søg tilskud til natur- og friluftsprojekter 2021

12-10-2020
Ansøgningsfristen er den 1. december 2020. Alle borgere inkl. lokale foreninger har mulighed for at søge. Tilskuddet gives efter naturbeskyttelsesloven, og har til formål at inspirere og motivere til arbejdet med natur- og friluftsprojekter.

Regnbuen og Skovhuset bliver til Regnskoven

08-10-2020
Regnbuen og Skovhuset i Solrød Kommune har valgt at skifte navn

Peter Klokker erstatter Sabrina Zimmerman i Solrød Byråd

08-10-2020
Byrådsmedlem Sabrina Zimmerman fra partiet Venstre flytter fra Solrød Kommune, og hendes plads i byrådet overtages derfor af suppleant Peter Klokker.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online