Solrød-præst sagde farvel efter 32 år

24. september 2020

Leif Ellerbek er gået på pension. Søndag den 20. september holdt han sin sidste prædiken i Solrød Strandkirke.

Leif Ellerbek har spillet en stor rolle for rigtig mange mennesker i Solrød Sogn. Men efter 32 år som præst i sognet har han nu holdt sin sidste prædiken. Den fandt sted søndag formiddag i Solrød Strandkirke, hvor mange faste kirkegængere var mødt op for at høre hans sidste prædiken.
Selv om den 66-årige præst ikke ønskede, at der skulle gøres noget særligt ud af hans sidste officielle optræden som præst, blev det langt fra en helt almindelig søndag i kirken. Han havde udvidet antallet af salmer med en enkelt, så det var fem af hans favoritter, der blev sunget, præstekjolen røg i slutningen af gudstjenesten, og organist Lars Ruuth spillede på flyglet et potpourri af Leif Ellerbeks yndlingssange. Bagefter fik han gaver fra kirkegængere, hvoraf mange har fulgt ham i både 10 og 20 år.

Selv om Leif Ellerbek nu kan kalde sig pensionist, vil han fortsat stå i spidsen for de sorggrupper, han selv har været med til oprette.

I søndagens prædiken sluttede Leif Ellerbek heller ikke af med at sige farvel. For han sluttede med de to sidste linjer i den keltiske salme ’Må din vej gå dig i møde’: ”Indtil vi ses igen – Må gud holde, holde dig – i sin hånd”.

Kilde: Solrodkirker.dk


Flere artikler

Rytmisk gudstjeneste i Kirkens Hus

15-10-2020
Der bydes på sange, salmer og musik med rytmer og toner, som du kender det fra tidens musik. Det er musikere og præst, som binder det hele sammen til en uhøjtidelig, men nærværende gudstjeneste i Kirkens Hus. Bagefter bydes på en forfriskning og en snak.

Julehjælp i Havdrup - vil du give et bidrag?

15-10-2020
Havdrup kirke uddeler hvert år julehjælp. Vi samler penge ind i løbet af året ved kirkens mange arrangementer som fx Skt. Hans, høstmarked og Spil Dansk. - MEN i år har corona spærret for nogle af vores muligheder for at samle ind, så vi mangler akut over 10.000 kr for at kunne hjælpe lige så mange familier i år som sidste år.

Gudstjeneste i sognehuset

15-10-2020
Kom og vær med kl. 11:00 i Havdrup Sognehus på søndag. Bed en bøn. Syng en salme. Mærk livet og hjertet og dig selv. En times pusterum fra hverdagen og pligterne og karrusellen. I kirken skal du ingenting. Du behøver heller ikke gøre noget eller gøre dig umage for at være noget. Andet end blot at være. Som menneske.

Kig-Ind i Jersie Sognehus

12-10-2020
Kig ind og hyg dig et par timer sammen med andre - over en kop kaffe og en god snak.

Beethoven fejres i Solrød Strandkirke

08-10-2020
Søndag den 18. oktober kl. 16 spiller pianist David Lau Magnussen i Solrød Strandkirke. Koncerten er en markering af 250-året for Ludwig van Beethovens fødsel i Bonn i 1770.

Babysalmesang i Jersie Sognehus

05-10-2020
Jersie Sognehus inviterer til babysalmesang, onsdag d. 7. oktober kl. 10:30-12:00.

Fra Libanon til Lærkevej

24-09-2020
Med afsæt i sin og sønnen Abdel Aziz Mahmouds samtalebog “Fra Libanon til Lærkevej" fortæller Souad Taha ærligt og medrivende om alt det svære i sit liv - fra krig til kærlighed. Det gør hun tirsdag den 6. oktober kl. 19 i Solrød Strandkirke.

Gud og Guf gudstjeneste

21-09-2020
Kom til en anderledes Gud og Guf-gudstjeneste, hvor vi er på farten i små grupper og hvor gudstjeneste, aktiviteter og spisning finder sted rundt om i Karlslunde - og selvfølgelig også i kirken og sognegården.

Valgforsamlingsresultat

21-09-2020
Tirsdag den 15. september blev der valgt et nyt menighedsråd i Solrød Sogn.

Efterårsjævndøgnsvandring på Jersie Strand

17-09-2020
​Havdrup Kirke inviterer til efterårsjævndøgnsvandring på Jersie Strand, tirsdag den 22. september kl. 18:15 til ca. 19:30.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online