Aktiemarkedet; Hvordan er det nu lige, man finder ud af, hvad der er klogest at investere i?

24. august 2020

Aktiemarkedet er lige dele uoverskueligt og håndgribeligt

Aktiemarkedet er lige dele uoverskueligt og håndgribeligt. På mange måder er aktiemarkedet blevet nemmere at finde rundt i, særligt for os, der er knapt så garvede, men derfor kan det stadigvæk være svært at finde hoved og hale i, hvad man gør klogt i at investere i. Hvorfor er nogle aktier bedre end andre, og hvordan finder man ud af, hvilke nogle der er sikrest at investere i?

Udvælgelsesprocessen; At finde de rigtige aktier
En hurtig Google-søgning kan nogle gange gøre det endnu mere uoverskueligt at beslutte sig for, hvilke aktier man ønsker at investere i. Der findes massevis af information om, hvilke aktier man bør investere i, men oftest er det sådan med informationer, at hvis man får for mange af dem, så kan de være svære at holde styr på.

En god idé, når der skal vælges aktier, er at lægge en aktiestrategi. Hvilke virksomheder er du interesseret i at købe aktier fra, og er du interesseret i at købe både udenlandske og danske aktier?
Det kan eksempelvis minimere udvalget af aktier, hvis du beslutter dig for kun at investere i danske aktier. Derudover kan den handelsplatform, du beslutter dig for, også være med til at indskrænke udvalget af aktier.

Forskellige børsmæglere har forskellige handelsplatforme, og det er vigtigt, at man vælger en mægler, som er sikker og veletableret. Derudover skal mægleren helst have et stort udvalg af aktier og ikke mindst en lav gebyrrate. På nogle handelsplatforme kan du helt undgå at betale kurtage, og det kan være værd at have in mente, når man skal i gang med at investere.

At vælge de rette aktier bliver også nemmere, hvis man sætter sig ordentlig ind i de forskellige typer af aktier, eksempelvis er der forskel på at investere i defensive aktier og udbytteaktier.

Defensive aktier eller udbytte aktier?
Defensive aktier er ikke flygtige eller volatile aktier. Sådanne aktier er særligt gode at have i økonomiske krisetider. Ved køb af defensive aktier kan man ikke forvente en eksplosiv vækst, men det er derimod aktier, som er sikre at investere i, fordi at selskaberne med stor sandsynlighed vil eksistere mange årtier ud i fremtiden.

En aktiestrategi baseret udelukkende på købet af defensive aktier vil gøre udvælgelsesprocessen meget nemmere, da det er langt fra alle virksomheder, hvis eksistensgrundlag er sikret mange år ud i fremtiden.

Udbytteaktier er en type af aktier, hvor du som investor får et udbytte pr. Aktie. Udbytteaktier kan også anses som værende relative stabile, hvorfor de også er fornuftige at investere i.
Udover defensive aktier og udbytte aktier findes der også de aktier, som er langt mere risikable at investere i. Derfor kan det være nødvendigt at gøre op med sig selv, om man er villig til at tage chancer og i så fald hvor store chancer. Når man har besluttet sig for en aktiestrategi, så er det straks nærmere at sorte i de tusindvis af aktietips, der findes rundt omkring.
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online