Få styr på tandlæge, boligstøtte og indboforsikring som ny-flyttet

23. juni 2020

Dette indhold er sponsoreret

Du er lige flyttet hjemmefra til storbyen uden dine forældre til at sørge for dig og de huslige pligter, eller diverse praktiske gøremål. Dette betyder at du nu selv skal skifte adresse og dermed også skifte tandlæge, søge boligstøtte og tegne indboforsikring. Dette kan være et vanskeligt, og meget personligt valg, alt efter hvordan det tidligere har været hjemme hos dine forældre. Her på siden får du gode råd og fif til hvad der er vigtigt at huske på, at få gjort når man lige er flyttet hjemmefra.

Søg boligstøtte for husstanden
Husk at søg boligstøtte når du er flyttet ind. Det er en stor hjælp til dig, især hvis du er flyttet til en storby, hvor huslejen er relativ høj. Det giver lige lidt ekstra at trække på hver måned og pynter på kontoen, når huslejen er betalt - hvilket er noget man sætter stor pris på som studerende. Husk at boligstøtten skal søges som husstand og det dermed er husstandens indkomst der afgører boligstøtten. Så hvis du bor sammen med andre der arbejder fuld tid, er det ikke garanteret at I er berettiget til at få boligstøtte.

Find en ny tandlæge
Der findes en bred vifte af tandlæger rundt omkring i Danmark, hvilket gør det svært og uoverskueligt at navigere rundt i. I forlængelse heraf kan du hurtigt og nemt finde en Tandlægeklinik på portalen Health 24. Her kan du eksempelvis søge efter tandlæger i Aarhus, København eller Aalborg og omegn og derigennem finde en i nærheden af dig. Tandlæger svinger meget i priser, alt efter behandling. Hvis du er studerende og måske kun har en indtægt i form af SU, kan det være fordelagtigt at finde en tandlæge, hvor prisen pr. behandling er forholdsvis lav. Ved at være betalende medlem af sygeforsikring “danmark” får du dog betalt tandlægebesøg indtil du fylder 25 år, så sådan et medlemskab er også værd at overveje.

Indboforsikring
En anden vigtig påmindelse, er at tegne en indboforsikring der dækker alt det indvendige inventar, såfremt skader, tyveri eller lignende skulle ske. Som studerende kan du tegne indboforsikringer relativt billigt gennem en fagforening, såfremt du tilmelder dig sådan en. Indboforsikringen tegnes ligeledes til hele husstanden, så I kan splitte betalingen dertil, hvis I bor flere sammen. Det er dermed ikke de dyreste poster ved siden af huslejen, og er bare en nødvendighed hvis man står i en situation hvor uheldet er ude.

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online