HURRA – endelig er der godt nyt til boligejerne i Solrød

18. maj 2020

Når man tænker på, hvor svært det har været at få gennemført skattelettelser til de hårdt beskattede boligejere i Solrød, er det med stor begejstring, at vi nu kan konstatere, at der er indgået en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

For boligejere i Solrød betyder det en skattelettelse i omegnen af 15 – 20%.

 

I hovedtræk betyder aftalen at:

·       Ejendomsværdiskatten lempes med samlet set godt 3 mia. kr. i 2021-2023.

·       Grundskylden kan højst stige med 2,8 pct. årligt i 2022-2024. Det var tidligere 7%

·       De kommunale grundskyldspromiller kan ikke sættes op i 2021-2028.

·       De kommunale dækningsafgiftssatser kan ikke sættes op i 2021-2028.

·       Boligskatterne skønnes lempet varigt med ca. 0,6 mia. kr. før tilbageløb i forhold til gennemførelse af boligskatteomlægningen i 2021. Efter tilbageløb skønnes provenuvirkningen til ca. 0,5 mia. kr.

·       Aktuelt ventes der tilbagebetalt ca. 13 mia. kr. skattefrit til boligejere som har betalt for meget, på grund af for høje vurderinger.

 

Og helt særligt kan man glæde sig over, at der også afsættes 100 mio. kr. årligt fra 2024 til forbedringer af vilkårene for pensionister, der bor i ejerbolig eller lejebolig.

 

Ingen kan vist være i tvivl om, at vi konservative i årevis har kæmpet en (ofte ensom) kamp for lavere boligskatter. Træerne er ikke vokset ind i himlen med den nye aftale – men det er i den rigtige retning. 

Egentlig burde boligskatter afskaffes

Helt grundlæggende mener vi ikke, at man skal betale skat for at bo i et hus, man allerede har købt. Det svarer til at betale skat af sin løn to gange, og det er ganske enkelt ikke fair. Det Konservative Folkeparti har derfor foreslået, at man fjerner begge ejendomsskatter – grundskyld, der betales til kommunen, og ejendomsværdiskat, der betales over skatten – så danskerne ikke længere beskattes af at bo i hus eller lejlighed.

 

For at finansiere afskaffelsen fjernes rentefradraget, og der indføres i stedet en skat på det overskud, man eventuelt får, når man sælger sin ejendom og forlader ejendomsmarkedet. Man beskattes kort sagt først, når og hvis der er noget at beskatte. Et system, som er kendt fra blandt andet Sverige, men som Det Konservative Folkeparti desværre står helt alene med herhjemme i Danmark.

 

Nå, men nu glæder vi os først og fremmest over, at der for en gangs skyld er gode nyheder for boligejerne, og derudover arbejder vi selvfølgelig videre. 

Af Jan Færch, konservativt byrådsmedlem i Solrød Kommune


Flere artikler

10Solrød åbnede med Corona-koncert

28-05-2020
Da 10Solrød genåbnede dørene mandag d. 18 maj efter lang tids lockdown, gik det ikke stille for sig. Musikeren OLI sang solen ind med en festlig koncert i skolegården.

Nu kan du igen læse aviser på Solrød Bibliotek og Kulturhus

28-05-2020
Det er nu tilladt at opholde sig på biblioteket, og derfor har du nu igen mulighed for at læse dagens avis på Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Få en virtuel rundtur i det ombyggede kulturhus

28-05-2020
Marie viser rundt og fortæller.

H.K.H. Kronprinsessen indvier Holmegaard Værk

28-05-2020
Det bliver med kongelig deltagelse når designmuseet Holmegaard Værk om kort tid markerer genåbningen af det gamle glasværk. H.K.H. Kronprinsessen indvier museet til den officielle åbningsceremoni den 8. juni kl. 14.

Tilmelding til Solrød Centers Børneloppemarked er åbnet

25-05-2020
Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til Børneloppemarked i vores hyggelige, åbne centergade d. 15. august! Af hensyn til myndighedernes anbefalinger om afstand, har vi valgt at reducere antallet af borde til 120.

Generalforsamling og vejlaugsmøde i Solrød Strands Grundejerforening

25-05-2020
Grundejerforeningen afholder ordinær generalforsamling, torsdag d. 17. september 2020 kl. 19:00 i Aktivitets- og Frivilligcentrets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Det ny designmuseum Holmegaard Værk åbner 30. maj 2020

25-05-2020
Efter store dele af kulturområdet blev inkluderet i udvidelsen af fase 2 kan Museum Sydøstdanmark omsider se frem til at byde gæster inden for på Holmegaard Værk. Åbningen finder sted lørdag den 30. maj i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Billetter kan forudbestilles allerede fra i dag på museets hjemmeside.

Ud i det blå med støvlerne på

25-05-2020
Vi bruger naturen som aldrig før. Flere og flere snører skoene og drager ud i det blå. Biblioteket har mange bøger om at vandre.

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online