SSP beder forældre om hjælp

14. maj 2020

SSP opfordrer forældre til at gå i dialog med deres unge om adfærden i det offentlige rum.

Foråret er over os, og sommeren står for døren. Traditionelt betyder det, at mennesker samles i det fri, nyder vejret og laver forskellige sociale aktiviteter rundt omkring i kommunen. Dette gælder i særlig grad vores unge mennesker, som mødes forskellige steder, hvor de hygger sig og hører musik.

”I lyset af de nuværende situation med Covid-19 er det vigtigt, at særligt forældrene er med til minde de unge om ikke at være mere end 10 i en gruppe, minde dem om ikke at spille for højt musik, passe på tingene og fjerne deres affald, inden de forlader stedet”, siger SSP-konsulent Kasper Vest Nielsen.


”Som forældre kan man blive utryg, når man sender sit unge menneske afsted. Men man har også et særligt ansvar. Derfor er det en god idé, hvis man laver nogle aftaler om, hvor meget alkohol det er ok at indtage, og aftale hjemkomsttidspunkt eller afhentning. Ligesom man kan lave aftaler med forældrene i den unges vennekreds, således at der er nogenlunde ens aftaler. Husk, det er ikke de unge, som sætter grænsen, det er de voksne, som bestemmer, hvor grænsen skal være”, supplerer SSP-konsulent Bo Juul Andersen.

SSP udfører en tryghedsskabende indsats, hvor de forsøger at møde de unge og få skabt en dialog, således at de bliver opmærksom på, at de ikke er til gene for omkringboende.

”Men alle borgere kan være med til at hjælpe. Hvis man henvender sig til de unge i en venlig tone, tager de godt imod vokse og vil meget gerne i dialog”, siger Kasper Vest Nielsen, og hans erfaring er, at det har den største præventive virkning, hvis vi alle sammen hjælper de unge og hinanden med at skabe rammer og plads til alle.

Vores verden er meget pludseligt blevet en anden grundet Covid-19. Vi har gennem lang tid holdt afstand til hinanden, hvilket i særlig grad kan være svært for unge mennesker. De unge mennesker har ikke været i skole eller fritidsaktiviteter, og de savner hinandens selskab. Unge føler, at det er svært at finde nogle positive ting at glæde sig til. De arrangementer som de har set frem til er aflyst, og verden er svær at overskue. De vil gerne være sammen, men de mødes ikke hos hinanden, men i stedet ude i det fri.

”Derfor ser vi en øget aktivitet med unge mennesker rundt omkring i kommunen. Vi oplever generelt, at de unge mennesker respekterer retningslinjerne for at mindske Covid-19-smitte, om ikke at være forsamlet mere end 10 personer. Men unge mennesker kan til tider glemme ting, og har derfor ind imellem behov for at blive mindet om retningslinjerne”, siger Kasper Vest Nielsen

 ”Vi ser unge på de forskellige institutioner, skoler, Karlstrup Kalkgrav og stranden. Vi møder unge som drikker alkohol, og vi kan se, at der flere af stederne også er tegn på, at der bliver røget hash. Desværre ved vi også, at når unge er påvirkede stiger risikoen for, at de udøver hærværk, eller at der sker andre uhensigtsmæssige ting. Vi har allerede set hærværk flere steder, og vi ser mange efterladenskaber såsom knust glas, tobaksrester og andet affald. Derfor er det vigtigt, at vi hjælpes ad med at få de unge til at være sammen på en god måde”, slutter Kasper Vest Nielsen af og tilføjer, at SSP vil fortsætte den tryghedsskabende indsats og ønsker alle en god sommer.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Udfordring med at signere opgaver i MitSygefravær

03-12-2020
Der er i øjeblikket en udfordring med at signere opgaver i selvbetjeningsløsningen MitSygefravær.

Digitalt borgermøde om biogas var et trækplaster

03-12-2020
Der var stor spørgelyst fra borgere i chatten, da Solrød Kommune afholdt kommunens første digitale borgermøde, som mange havde valgt at klikke ind på.

Dansk Industris erhvervs klimaundersøgelse: Erhvervsklimaet i Solrød Kommune er forbedret for 4 år i træk

03-12-2020
DI´s undersøgelse giver hvert år inspiration til at styrke vores indsatser over for det lokale erhvervsliv, men det, der virkelig tæller, er vores nære og konstruktive dialog med virksomhederne, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Velkommen til ny leder af UngSolrød

03-12-2020
Et enigt ansættelsesudvalg har valgt Rasmus Blichfeldt som den nye leder af UngSolrød. Rasmus var en del af et stærkt ansøgerfelt, hvor 33 ansøgere viste interesse for UngSolrød.

Her kan du se det digitale borgermøde

30-11-2020
Her kan du se et livestream fra borgermødet om biogasanlæg ved Åmarken mandag den 30. november 2020 kl. 17-18.30. Du kan tilmelde dig chat-funktionen på denne side, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Chatten åbner, når der er spørgetid kl. 17.30.

Tricktyve forsøger at narre ældre borgere

30-11-2020
I weekenden er flere ældre borgere blevet ringet op af tricktyve, som udgiver sig for at være fx Yousee eller et forsikringsselskab.

Spørgsmål og svar om lokalplanforslag til muligt nyt biogasanlæg

26-11-2020
I dette spørgsmål/svar-ark gennemgår vi de mest stillede spørgsmål i forbindelse med lokalplanforslaget.

Her kan du se og høre byrådsmødet

26-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune blev byrådsmødet mandag den 23. november afholdt digitalt.

Tilfældigheder førte til etableringen af succesfuld Solrød-virksomhed

26-11-2020
Nordic2care, der sælger mobile luftrensere, bød borgmester Niels Hörup indenfor til en snak om virksomhedens tilblivelse og en rundtur i domicilet på Lerbækej i Solrød Strand.

Nu begynder anden del af sikringen af Solrød Kommunes kyststrækning

26-11-2020
Byrådet har godkendt næste del af den plan, der skal sikre borgerne langs med kysten mod oversvømmelser, og planen sendes nu i høring hos flere end 950 borgere.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online