Ny udligningsaftale: Solrødborgerne må desværre til lommerne igen

7. maj 2020

I ly af coronakrisen har Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, SF og Alternativet netop indgået en aftale om en ny udligningsreform, der kort sagt betyder, at Solrød Kommune skal betale 21,4 millioner kroner mere rundt til landets andre kommuner. Det er knap 1.000 kroner pr borger, og det er en rigtigt dårlig aftale, som vi alle her i kommunen burde være kede af.

Af Hans Odder, konservativt byrådsmedlem i Solrød Kommune


Først vil jeg gerne understrege, at vi som konservative naturligvis er tilhængere af en vis form for udligning mellem de rige og de fattige kommuner, så landet ikke knækker over, og så vi kan sikre et fair niveau af velfærd over hele landet. Det er klart.

 

Men udligningen har taget totalt overhånd, når vi i Solrød nu igen skal sende mange flere millioner ud af kommunen. Vi rutter i forvejen ikke med pengene, og nu er vi så tvunget til at lede efter besparelser på vores service og velfærd i Solrød Kommune for 21,4 millioner. 

På Christiansborg blev Det Konservative Folkeparti desværre smidt ud af forhandlingerne efter kun ét møde, og det synes jeg faktisk er rigtigt ærgerligt, for vi er det tredjestørste kommunalpolitiske parti, og hvis Socialdemokratiet og Venstre ville have haft et ’rigtigt’ bredt forlig, havde det nok været værd at høre på os. I stedet må vi nu konstatere, at aftalen mellem S og V kun kunne sikre opbakning fra venstrefløjen, og det har så i dette tilfælde bestemt ikke været en fordel for Solrød Kommune.

 

I øvrigt er det værd at bemærke, at partierne sniger så stor og voldsom en aftale igennem midt under coronakrisen. Dels er de nu sikre på, at den kritiske modtagelse af aftalen vil fylde langt mindre, fordi alt og alle taler om corona. Men endnu værre: Man laver nu en lang aftale med alvorlige konsekvenser for mange kommuners økonomiske muligheder langt ude i fremtiden, selvom den økonomiske fremtid netop i denne tid er utroligt usikker, fordi vi endnu ikke ved, hvordan coronakrisen vil ramme de enkelte kommuner.

 

Aftalepartierne burde som minimum have ventet, til coronakrisen var forbi, så vi havde bare et lille overblik over den fremtidige økonomi. Og så skulle de selvfølgelig heller ikke have plukket os i Solrød så unødigt meget.


Flere artikler

10Solrød åbnede med Corona-koncert

28-05-2020
Da 10Solrød genåbnede dørene mandag d. 18 maj efter lang tids lockdown, gik det ikke stille for sig. Musikeren OLI sang solen ind med en festlig koncert i skolegården.

Nu kan du igen læse aviser på Solrød Bibliotek og Kulturhus

28-05-2020
Det er nu tilladt at opholde sig på biblioteket, og derfor har du nu igen mulighed for at læse dagens avis på Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Få en virtuel rundtur i det ombyggede kulturhus

28-05-2020
Marie viser rundt og fortæller.

H.K.H. Kronprinsessen indvier Holmegaard Værk

28-05-2020
Det bliver med kongelig deltagelse når designmuseet Holmegaard Værk om kort tid markerer genåbningen af det gamle glasværk. H.K.H. Kronprinsessen indvier museet til den officielle åbningsceremoni den 8. juni kl. 14.

Tilmelding til Solrød Centers Børneloppemarked er åbnet

25-05-2020
Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til Børneloppemarked i vores hyggelige, åbne centergade d. 15. august! Af hensyn til myndighedernes anbefalinger om afstand, har vi valgt at reducere antallet af borde til 120.

Generalforsamling og vejlaugsmøde i Solrød Strands Grundejerforening

25-05-2020
Grundejerforeningen afholder ordinær generalforsamling, torsdag d. 17. september 2020 kl. 19:00 i Aktivitets- og Frivilligcentrets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Det ny designmuseum Holmegaard Værk åbner 30. maj 2020

25-05-2020
Efter store dele af kulturområdet blev inkluderet i udvidelsen af fase 2 kan Museum Sydøstdanmark omsider se frem til at byde gæster inden for på Holmegaard Værk. Åbningen finder sted lørdag den 30. maj i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Billetter kan forudbestilles allerede fra i dag på museets hjemmeside.

Ud i det blå med støvlerne på

25-05-2020
Vi bruger naturen som aldrig før. Flere og flere snører skoene og drager ud i det blå. Biblioteket har mange bøger om at vandre.

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online