IT-sikkerhed – bibliotekerne hjælper dig – også i en coronatid!

7. maj 2020

Måske du kender én, der burde læse denne artikel? Eller måske har du netop brug for hjælp til sikkerheden på digitale platforme? Hvis du kan svare ja, så er bibliotekernes online kurser på eKurser.nu lige noget for dig. Kurser, der kort og præcist guider dig gennem den digitale jungle.

I kender det sikkert godt. En mail, der ved første øjekast, ser troværdig ud. Men så vil afsenderen af mailen, have dig til at trykke på et link eller åbne en fil. Og med mindre du er sikker på, at du stoler på afsenderen, så skal du hverken trykke på links eller åbne filer. Med stor sandsynlighed er der en svindler på spil.

Den nye, fagre digitale verden har skabt it-svindlerne. Folk der vil gøre alt for at snyde andre mennesker med det eneste formål at tjene penge. Og i de sidste par år er svindlerne blevet bedre og bedre. Men der findes faktisk måder, du kan beskytte dig på.

Tre grundlæggende værktøjer
Og hvis du tænker, at det har du helt sikkert styr på, så kan det være en sandhed med modifikationer. Der er nemlig mange, der ikke har det - både unge og gamle - og de har brug for hjælp. Heldigvis er der nogle grundlæggende værktøjer, som altid er klar til at hjælpe dig på nettet. Tre af de vigtige er lige her:

1: Lav sikre kodeord
2: Evnen til at spotte falske beskeder
3: Klassisk sund fornuft

Hvis man holder sikkert fast i de tre gode råd, så er man godt rustet til både at besvare mails, bruge sociale medier, benytte NemId, handle på nettet og meget, meget andet – hvad enten du bruger tablet, smartphone eller en computer. 


Vigtige videoer
På eKurser tilbyder vi dig en bred vifte af videoer, som vil ruste dig endnu mere. Videoerne er lavet så alle kan følge med, så alle kan lære noget, hvad enten du er 18 eller 68. Her et lille udvalg:                    

Lær at lave sikre kodeord 
Lær at spotte en falsk mail
Dit digitale selvforsvar
Fornuftig og sikker med smartphone og tablet

Og der er mange, mange flere, som du finder lige her 

Vær ekstra opmærksom i Corona-tiden
Desværre har det vist sig, at der er eksempler på forsøgt svindel, i forbindelse med Corona-krisen. Der er grund til at være ekstra opmærksom – og da det kan være svært at gennemskue, følger et par link til gode råd i denne specielle tid:

Rådet for Digital Sikkerhed: Coronavirus og beskyttelse af personoplysninger
Sikker digital.dk, Cybersikkerhed ved hjemmearbejde

Videre læsning
Her følger desuden en række relevante links hvor du kan hente mere hjælp:

Digitaliseringsstyrelsens undervisningsmateriale til seniorer om it-sikkerhed 
Medierådets information om Sikkerhed og Privatliv

Og derudover kan du altid finde mere information på dit digitale bibliotek, hvis du har brug for mere hjælp: Vi står Sammen mod svindlerne og skaber tryg færden på internettet.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

10Solrød åbnede med Corona-koncert

28-05-2020
Da 10Solrød genåbnede dørene mandag d. 18 maj efter lang tids lockdown, gik det ikke stille for sig. Musikeren OLI sang solen ind med en festlig koncert i skolegården.

Nu kan du igen læse aviser på Solrød Bibliotek og Kulturhus

28-05-2020
Det er nu tilladt at opholde sig på biblioteket, og derfor har du nu igen mulighed for at læse dagens avis på Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Få en virtuel rundtur i det ombyggede kulturhus

28-05-2020
Marie viser rundt og fortæller.

H.K.H. Kronprinsessen indvier Holmegaard Værk

28-05-2020
Det bliver med kongelig deltagelse når designmuseet Holmegaard Værk om kort tid markerer genåbningen af det gamle glasværk. H.K.H. Kronprinsessen indvier museet til den officielle åbningsceremoni den 8. juni kl. 14.

Tilmelding til Solrød Centers Børneloppemarked er åbnet

25-05-2020
Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til Børneloppemarked i vores hyggelige, åbne centergade d. 15. august! Af hensyn til myndighedernes anbefalinger om afstand, har vi valgt at reducere antallet af borde til 120.

Generalforsamling og vejlaugsmøde i Solrød Strands Grundejerforening

25-05-2020
Grundejerforeningen afholder ordinær generalforsamling, torsdag d. 17. september 2020 kl. 19:00 i Aktivitets- og Frivilligcentrets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Det ny designmuseum Holmegaard Værk åbner 30. maj 2020

25-05-2020
Efter store dele af kulturområdet blev inkluderet i udvidelsen af fase 2 kan Museum Sydøstdanmark omsider se frem til at byde gæster inden for på Holmegaard Værk. Åbningen finder sted lørdag den 30. maj i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Billetter kan forudbestilles allerede fra i dag på museets hjemmeside.

Ud i det blå med støvlerne på

25-05-2020
Vi bruger naturen som aldrig før. Flere og flere snører skoene og drager ud i det blå. Biblioteket har mange bøger om at vandre.

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online