Skal du skrive opgave?

7. maj 2020

Den nye litteraturlisteautomat kan hjælp dig med at lave den rigtige litteraturliste.

Med Litteraturlisteautomaten kan du fra din computer eller tablet nemt og enkelt lave en konsistent og korrekt formateret litteraturliste. Du behøver ikke vide noget om, hvordan de forskellige typer af kilder skal opstilles på forhånd. Du vælger blot en kildetype fra venstremenuen og udfylder de tilknyttede felter. Automaten klarer resten og sorterer litteraturlisten alfabetisk, når du kopierer den over i din opgave. Litteraturlisteautomaten sikrer, at dine kilder står korrekt, og at du får alle nødvendige oplysninger med.

Bag Litteraturlisteautomaten står redaktionen for skrivopgave.dk. Og den er særligt målrettet unge i de ældste klasser i folkeskolen og de studieforberedende ungdomsuddannelser, men kan bruges af alle, som har behov for at oprette en litteraturliste.


Hvilken standard følger Litteraturlisteautomaten?

Litteraturlisteautomaten følger standarden APA 7, som bl.a. beskriver hvordan de enkelte kilder skal formateres, og hvilke oplysninger der som minimum skal med. APA 7 er i øjeblikket (2020) seneste udgave af APA-standarden og en af de mest benyttede akademiske referencestandarder. Den officielle udgave af APA 7 er engelsksproget, og der findes ingen officiel oversættelse til dansk. Litteraturlisteautomaten tilbyder en konsistent dansk oversættelse.

Hvor gemmes min litteraturliste?

Litteraturlisten gemmes i din browsers hukommelse også kaldet “local storage” og vil først forsvinde, hvis du selv rydder hukommelsen.

Du kan derfor arbejde på Litteraturlisteautomaten, lukke din browser og komme tilbage på et senere tidspunkt. Da litteraturlisten gemmes i den specifikke browser og computer, du arbejder fra, skal du være opmærksom på, at den ikke vil være tilgængelig, hvis du arbejder fra en anden computer.

Du kan dog altid vælge at gemme en litteraturliste lokalt (vælg “kopier liste”) og indsætte listen (ctrl+v) i et passende dokument, som kan deles frit.

Hvis du ønsker at slette en litteraturliste fra Litteraturlisteautomaten, vælger du skraldespands-ikonet i toppen af litteraturlisten. Vi anbefaler altid, at du kopierer litteraturlisten over i dit slutdokument efter endt arbejde på litteraturlisteautomaten.dk.

Bemærk at hvis du bruger en browser i privatlivs- eller incognitotilstand, vil litteraturlisten forsvinde, når du lukker browservinduet.

Hvad kræves af din browser for at kunne bruge Litteraturlisteautomaten?

Litteraturlisteautomaten er tilpasset alle nyere browsere, som understøtter HTML5. HTML5 har eksisteret siden 2014, og gør det bl.a. muligt for hjemmesider at gemme data lokalt i brugerens browser. Når du opretter en litteraturliste, gemmes den i den browser, du bruger i forbindelse med oprettelsen.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

10Solrød åbnede med Corona-koncert

28-05-2020
Da 10Solrød genåbnede dørene mandag d. 18 maj efter lang tids lockdown, gik det ikke stille for sig. Musikeren OLI sang solen ind med en festlig koncert i skolegården.

Nu kan du igen læse aviser på Solrød Bibliotek og Kulturhus

28-05-2020
Det er nu tilladt at opholde sig på biblioteket, og derfor har du nu igen mulighed for at læse dagens avis på Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Få en virtuel rundtur i det ombyggede kulturhus

28-05-2020
Marie viser rundt og fortæller.

H.K.H. Kronprinsessen indvier Holmegaard Værk

28-05-2020
Det bliver med kongelig deltagelse når designmuseet Holmegaard Værk om kort tid markerer genåbningen af det gamle glasværk. H.K.H. Kronprinsessen indvier museet til den officielle åbningsceremoni den 8. juni kl. 14.

Tilmelding til Solrød Centers Børneloppemarked er åbnet

25-05-2020
Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til Børneloppemarked i vores hyggelige, åbne centergade d. 15. august! Af hensyn til myndighedernes anbefalinger om afstand, har vi valgt at reducere antallet af borde til 120.

Generalforsamling og vejlaugsmøde i Solrød Strands Grundejerforening

25-05-2020
Grundejerforeningen afholder ordinær generalforsamling, torsdag d. 17. september 2020 kl. 19:00 i Aktivitets- og Frivilligcentrets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Det ny designmuseum Holmegaard Værk åbner 30. maj 2020

25-05-2020
Efter store dele af kulturområdet blev inkluderet i udvidelsen af fase 2 kan Museum Sydøstdanmark omsider se frem til at byde gæster inden for på Holmegaard Værk. Åbningen finder sted lørdag den 30. maj i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Billetter kan forudbestilles allerede fra i dag på museets hjemmeside.

Ud i det blå med støvlerne på

25-05-2020
Vi bruger naturen som aldrig før. Flere og flere snører skoene og drager ud i det blå. Biblioteket har mange bøger om at vandre.

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online