Brug store bededag til bøn

4. maj 2020

I haven ved Solrød Strandkirke har jeg i løbet af april kunnet se påskeliljer, som blev plantet af konfirmander i efteråret. Det var sørgmodigt at se de påskeliljer stå og blomstre uden, at der var hverken konfirmander eller andre til at nyde dem.

Og nu nærmer store bededag sig. Det der plejer at være den første dag med konfirmationer i Solrød Sogn. Jeg kan se konfirmander for mig: spændte, glade, nervøse, ængstelige, fine. I år vil Solrød Kirke og Solrød Strandkirke desværre være stille, uden mennesker, uden lys og blomster, uden velsignelser, uden musik, kram, tårer, smil og følelser. De vil være helt tomme.

Men vi kan godt være heldige og finde noget i tomheden. Påske handler om, at mennesker fandt noget i tomheden. I den tomme grav sad der en engel. Og englen fortalte, at Jesus ikke længere var død, men Jesus lever.

Jeg kom til at tænke på, at det, vi kan finde i store bededags tomhed, er det, som store bededag egentlig handler om: bøn. Store bededag er en helligdag, der kun findes i Danmark. Oprindelig var der flere bededage på et år. Folk skulle faste, sige undskyld til Gud og bede Gud om hjælp og takke i bøn for alt det gode. Det blev til mange helligdage på et år, hvor virksomheder og skoler lå stille hen. Derfor blev de samlet til én stor bededag.


I år kan vi bede til vores Gud, der hvor vi nu er. Mange psykologer, filosoffer og forfattere skriver i denne tid, at hvis vi hører til dem, der har ekstra tid til rådighed, fordi vi ikke kan udføre vores arbejde, kan vi bruge tiden til at tænker over, om der er noget vi kan lære. Vi opdager måske, at der er noget i vores liv, vi gerne vil gøre anderledes fremover.

Vi kan store bededag bede Gud om hjælp til at vise os, hvilken vej vi skal gå, hvilke værdier i vores liv, der er de vigtigste, og om vi må få håb i en håbløs tid.

Store bededag kan vi sætte os et stille sted, folde vores hænder og fylde tomheden med bøn. Alle kan finde ud af at bede. Det er bare at tale med Gud. Sige: ”Hej Gud, jeg har noget jeg gerne vil tale med dig om …” Og når man er færdig, slutte med et ”Amen”.

God store bededag til jer.

Charlotte Gravesen

Kilde: Solrodkirker.dk


Flere artikler

Kom til pinsegudstjeneste i Jersie Kirke

28-05-2020
Jersie Kirke inviterer til pinsegudstjeneste søndag d. 31. maj, kl. 10:30 til kl. 11:30.

Velkommen tilbage til Solrød Strandkirke

25-05-2020
Har du lyst til at tænde et lys eller bede en bøn, er kirkerummet åbent tirsdag-fredag kl. 10-12.

Kirker åbner langsomt op

25-05-2020
Siden 18. maj har det igen været tilladt at holde gudstjeneste, barnedåb og bryllupper i Solrød Strandkirke. Dog kun med et begrænset antal deltagere, da myndighederne kræver, at der er to meter mellem folk, når der synges.

Langsom genåbning af kirken

21-05-2020
Vi glæder os til rigtig meget til igen at fejre gudstjeneste i Havdrup. Vi markerer genåbningen med festlig gudstjeneste i sognehuset Pinsedag kl. 11:00. Med sprit og afstand. Vi åbner dørene kl. 10:30.

1. fase af frugtlunden er nu etableret

18-05-2020
Mandag den 11. maj har vi fået plantet 2 tdr land til med frugt- og bærtræer, sat areal af til kirke under åben himmel og shelterplads.

Minikor i Jersie Sognehus

18-05-2020
Noget nyt i Jersie Sognehus er minikor for de 3-5 årige. Vi skal synge børnesange, salmer og lære rim og remser, som vi vil optræde med i kirken, når vi er dygtige nok.

Er minikonfirmand lige sagen?

14-05-2020
Går du efter sommerferien i 3. eller 4. klasse på Sydkystens Privatskole, åbner Jersie Kirke nu hold for minikonfirmander – med start i september 2020.

Solrød Sogn har brug for en graver – er det dig?

14-05-2020
Her kan du se stillingsopslaget for "Graver 2020" i Solrød Sogn.

Solrød Strandkirke hjælper Mosebo Børnehave

14-05-2020
Solrød Strandkirke har siden mandag den 4. maj lagt konfirmandlokaler og græsplæne til 16 børn og personale fra Mosebo Børnehave. Hver formiddag tumler børnene i haven, tegner, spiller, spiser og har andre aktiviteter i konfirmandlokalerne – næsten som hvis de havde været hjemme i børnehaven 200 meter længere nede ad Mosevej.

Medbragte familien som papfigurer i kirken

04-05-2020
Dette glade par skulle giftes forleden, men kunne jo naturligvis ikke have deres nærmeste familie med i kirken. Derfor fandt de på denne kreative idé - at medbringe familien som papfigurer.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online