Tænd lys i vinduet 4. maj

23. april 2020

Mandag den 4. maj er det 75 år siden, Danmark blev befriet.

Tænk på, at vi lever i et land, hvor vi ikke behøver være bange for, om der falder bomber, der er ikke fjendtlige soldater, der skyder efter os på gaden, ingen voldelige bander, der trænger ind i vores huse og voldtager og slår ihjel.

Vi behøver ikke flygte, vi skal ikke følge andre love og regler, end dem der på demokratisk vis vedtages i Folketinget, og vi må dyrke vores egen religion.

Den tryghed tænker jeg med glæde på, når jeg tænder stearinlys og sætter dem i vindueskarmen 4. maj.


I år er der måske særlig grund til, at vi sætter tændte lys i vinduerne 4. maj om aftenen. Det er jo en skik, der opstod i Danmark efter 2. verdenskrig. Nu behøvede danskerne ikke længere mørklægge byer for at undgå fjendske bombefly. Nu kunne de ånde frit og trygt lyse deres hjem op. I årenes løb er mange mennesker blevet ved med at sætte lys i vinduerne af ren og skær glæde for, at vi lever frit. Og så minder lysene os om, at vi skal værdsætte vores frihed og ikke tage den for givet.

I denne tid oplever vi, at det, vi har taget for givet, er blevet taget fra os på grund af en virus. Så i år kan vores lys i vores vinduer sende det signal til dem, der går forbi ude på vejen, at vi sammen håber på en tid, hvor vi får fællesskabet og hverdagen tilbage igen.

Charlotte Gravesen

Kilde: Solrodkirker.dk


Flere artikler

Kom til pinsegudstjeneste i Jersie Kirke

28-05-2020
Jersie Kirke inviterer til pinsegudstjeneste søndag d. 31. maj, kl. 10:30 til kl. 11:30.

Velkommen tilbage til Solrød Strandkirke

25-05-2020
Har du lyst til at tænde et lys eller bede en bøn, er kirkerummet åbent tirsdag-fredag kl. 10-12.

Kirker åbner langsomt op

25-05-2020
Siden 18. maj har det igen været tilladt at holde gudstjeneste, barnedåb og bryllupper i Solrød Strandkirke. Dog kun med et begrænset antal deltagere, da myndighederne kræver, at der er to meter mellem folk, når der synges.

Langsom genåbning af kirken

21-05-2020
Vi glæder os til rigtig meget til igen at fejre gudstjeneste i Havdrup. Vi markerer genåbningen med festlig gudstjeneste i sognehuset Pinsedag kl. 11:00. Med sprit og afstand. Vi åbner dørene kl. 10:30.

1. fase af frugtlunden er nu etableret

18-05-2020
Mandag den 11. maj har vi fået plantet 2 tdr land til med frugt- og bærtræer, sat areal af til kirke under åben himmel og shelterplads.

Minikor i Jersie Sognehus

18-05-2020
Noget nyt i Jersie Sognehus er minikor for de 3-5 årige. Vi skal synge børnesange, salmer og lære rim og remser, som vi vil optræde med i kirken, når vi er dygtige nok.

Er minikonfirmand lige sagen?

14-05-2020
Går du efter sommerferien i 3. eller 4. klasse på Sydkystens Privatskole, åbner Jersie Kirke nu hold for minikonfirmander – med start i september 2020.

Solrød Sogn har brug for en graver – er det dig?

14-05-2020
Her kan du se stillingsopslaget for "Graver 2020" i Solrød Sogn.

Solrød Strandkirke hjælper Mosebo Børnehave

14-05-2020
Solrød Strandkirke har siden mandag den 4. maj lagt konfirmandlokaler og græsplæne til 16 børn og personale fra Mosebo Børnehave. Hver formiddag tumler børnene i haven, tegner, spiller, spiser og har andre aktiviteter i konfirmandlokalerne – næsten som hvis de havde været hjemme i børnehaven 200 meter længere nede ad Mosevej.

Medbragte familien som papfigurer i kirken

04-05-2020
Dette glade par skulle giftes forleden, men kunne jo naturligvis ikke have deres nærmeste familie med i kirken. Derfor fandt de på denne kreative idé - at medbringe familien som papfigurer.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online