Hvad betyder påsken for mig?

26. marts 2020

Forleden dag midt i den svære coronatid sad jeg og arbejdede ved mit skrivebord hjemme på kontoret.

Jeg sad med en dyb uro i kroppen, mit hjerte slog lidt hurtigere end normalt, og jeg havde svært ved at koncentrere mig ret længe ad gangen. Så kom jeg i tanke om Johannes Møllehave, den gamle kendte præst, der en gang skrev bogen ”Det ender godt”.

Hans ord beroligede mig, og jeg endte med at stille
bogen på mit skrivebord ved siden af min computer. Så når jeg sidder ved mit skrivebord, kan jeg når som helst, jeg har brug for det, kigge på bogen og læse ordene: ”Det ender godt”.
De ord handler i høj grad om påske. Det er ord, jeg forstår sådan, at uanset hvor galt det går os, så er Gud med os, og vi ender hos ham i Paradiset. Vi lever så at sige på et håb om det evige liv hos Gud efter døden. Og det kan vi kun, fordi Jesus, Guds søn, døde på korset langfredag og opstod til livet påskemorgen.

Jesus sparkede, kan man sige, hul i dødens mørke inde fra døden selv, og han lod det guddommelige lys strømme ind. Og nu kan vi, når vi dør, følge Jesus gennem døden til lyset og livet hos Gud.

Det er ikke sådan, at jeg bare bliver lalleglad af at have Johannes Møllehaves bog stående hos mig. Det er ikke sådan, at tankerne om virus og død og en verden i kaos forsvinder. De rumsterer stadig i mig. Det er bare godt at have en sætning om håb, som jeg kan læse en gang imellem.

Min tro bliver ikke stærkere og stærkere på den her måde. Det er nok mere sådan, at jeg læner mig op ad Møllehaves tro. Forstået på den måde, at jeg tænker: Når han kan have den faste tro, så kan jeg også. Jeg låner lidt af Møllehaves tro og bliver glad og tryg ved det, han tror. Giver det mening?
Når nu vores kirker står tomme i påsken, hvad kan vi så hver især gøre for at få troen med i vores påske? I kan lave et lille ritual ud af det.

Ritualet kan se sådan her ud:

- Tænd et lys.
- Læs en bibeltekst.
- Læs fadervor højt.
- Pust lyset ud og lad ritualet slutte med et ”amen”.

Hver helligdag i påsken lægges dagens bibeltekst på Solrød Sogns Facebook kl. 8.00.
Teksten bliver fra den nyeste bibeloversættelse, der lige er udkommet.

Charlotte Gravesen

Kilde: Solrodkirker.dk


Flere artikler

Velkommen tilbage til Solrød Strandkirke

25-05-2020
Har du lyst til at tænde et lys eller bede en bøn, er kirkerummet åbent tirsdag-fredag kl. 10-12.

Kirker åbner langsomt op

25-05-2020
Siden 18. maj har det igen været tilladt at holde gudstjeneste, barnedåb og bryllupper i Solrød Strandkirke. Dog kun med et begrænset antal deltagere, da myndighederne kræver, at der er to meter mellem folk, når der synges.

Langsom genåbning af kirken

21-05-2020
Vi glæder os til rigtig meget til igen at fejre gudstjeneste i Havdrup. Vi markerer genåbningen med festlig gudstjeneste i sognehuset Pinsedag kl. 11:00. Med sprit og afstand. Vi åbner dørene kl. 10:30.

1. fase af frugtlunden er nu etableret

18-05-2020
Mandag den 11. maj har vi fået plantet 2 tdr land til med frugt- og bærtræer, sat areal af til kirke under åben himmel og shelterplads.

Minikor i Jersie Sognehus

18-05-2020
Noget nyt i Jersie Sognehus er minikor for de 3-5 årige. Vi skal synge børnesange, salmer og lære rim og remser, som vi vil optræde med i kirken, når vi er dygtige nok.

Er minikonfirmand lige sagen?

14-05-2020
Går du efter sommerferien i 3. eller 4. klasse på Sydkystens Privatskole, åbner Jersie Kirke nu hold for minikonfirmander – med start i september 2020.

Solrød Sogn har brug for en graver – er det dig?

14-05-2020
Her kan du se stillingsopslaget for "Graver 2020" i Solrød Sogn.

Solrød Strandkirke hjælper Mosebo Børnehave

14-05-2020
Solrød Strandkirke har siden mandag den 4. maj lagt konfirmandlokaler og græsplæne til 16 børn og personale fra Mosebo Børnehave. Hver formiddag tumler børnene i haven, tegner, spiller, spiser og har andre aktiviteter i konfirmandlokalerne – næsten som hvis de havde været hjemme i børnehaven 200 meter længere nede ad Mosevej.

Medbragte familien som papfigurer i kirken

04-05-2020
Dette glade par skulle giftes forleden, men kunne jo naturligvis ikke have deres nærmeste familie med i kirken. Derfor fandt de på denne kreative idé - at medbringe familien som papfigurer.

Brug store bededag til bøn

04-05-2020
I haven ved Solrød Strandkirke har jeg i løbet af april kunnet se påskeliljer, som blev plantet af konfirmander i efteråret. Det var sørgmodigt at se de påskeliljer stå og blomstre uden, at der var hverken konfirmander eller andre til at nyde dem.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online