Hvad betyder påsken for mig?

26. marts 2020

Forleden dag midt i den svære coronatid sad jeg og arbejdede ved mit skrivebord hjemme på kontoret.

Jeg sad med en dyb uro i kroppen, mit hjerte slog lidt hurtigere end normalt, og jeg havde svært ved at koncentrere mig ret længe ad gangen. Så kom jeg i tanke om Johannes Møllehave, den gamle kendte præst, der en gang skrev bogen ”Det ender godt”.

Hans ord beroligede mig, og jeg endte med at stille
bogen på mit skrivebord ved siden af min computer. Så når jeg sidder ved mit skrivebord, kan jeg når som helst, jeg har brug for det, kigge på bogen og læse ordene: ”Det ender godt”.
De ord handler i høj grad om påske. Det er ord, jeg forstår sådan, at uanset hvor galt det går os, så er Gud med os, og vi ender hos ham i Paradiset. Vi lever så at sige på et håb om det evige liv hos Gud efter døden. Og det kan vi kun, fordi Jesus, Guds søn, døde på korset langfredag og opstod til livet påskemorgen.

Jesus sparkede, kan man sige, hul i dødens mørke inde fra døden selv, og han lod det guddommelige lys strømme ind. Og nu kan vi, når vi dør, følge Jesus gennem døden til lyset og livet hos Gud.

Det er ikke sådan, at jeg bare bliver lalleglad af at have Johannes Møllehaves bog stående hos mig. Det er ikke sådan, at tankerne om virus og død og en verden i kaos forsvinder. De rumsterer stadig i mig. Det er bare godt at have en sætning om håb, som jeg kan læse en gang imellem.

Min tro bliver ikke stærkere og stærkere på den her måde. Det er nok mere sådan, at jeg læner mig op ad Møllehaves tro. Forstået på den måde, at jeg tænker: Når han kan have den faste tro, så kan jeg også. Jeg låner lidt af Møllehaves tro og bliver glad og tryg ved det, han tror. Giver det mening?
Når nu vores kirker står tomme i påsken, hvad kan vi så hver især gøre for at få troen med i vores påske? I kan lave et lille ritual ud af det.

Ritualet kan se sådan her ud:

- Tænd et lys.
- Læs en bibeltekst.
- Læs fadervor højt.
- Pust lyset ud og lad ritualet slutte med et ”amen”.

Hver helligdag i påsken lægges dagens bibeltekst på Solrød Sogns Facebook kl. 8.00.
Teksten bliver fra den nyeste bibeloversættelse, der lige er udkommet.

Charlotte Gravesen

Kilde: Solrodkirker.dk


Flere artikler

Konfirmander spreder glæde

26-03-2020
Konfirmandundervisningen i Havdrup fortsætter via sms og nettet. Ugens opgave er at finde sit gamle vejkridt frem, gå ud på fortovet og skrive ord på fliserne.

Fællesbøn på tværs af kirkesamfund i Danmark

26-03-2020
Et initiativ til fælles bøn på tværs af kirkesamfund i Danmark finder sted søndag den 29. marts. Initiativet kommer fra Evangelisk Alliance sammen med kirker fra folkekirken, den katolske kirke og landets frikirker.

Spred glæde, Havdrup

23-03-2020
Snart vil I kunne se nye bannere på kirkens mur og ved sognehuset, for det bedrøver os, at vi må holde alting lukket.

Gudstjeneste fra tårnet

19-03-2020
Det kan godt være at kirken er lukket og låst, men det skal ikke forhindre os i at fejre gudstjeneste om søndagen. Så hver søndag i denne tid vil kirkens klokker ringe kl 10:55-11:00, hvorefter Kristine, oppe fra tårnet, vil synge I østen stiger solen op og lyse velsignelsen over land og by.

Nyt fra Jersie - Kr. Skensved Sogne

19-03-2020
De seneste dage er vi blevet kastet ud i ukendt farvand. Vi har alle mange spørgsmål. Ingen af os ved, hvad der kommer til at ske, og hvor længe vores normale liv skal være sat på pause.

Sådan påvirker coronavirus kirkerne i Solrød

16-03-2020
Regeringen vedtog den 11. marts, at alle offentlige institutioners indendørs aktiviteter indstilles. I Solrød Sogn er samtlige gudstjenester, barnedåb, vielser, alle former for undervisning, arrangementer og aktiviteter derfor aflyst foreløbig i resten af marts.

Syng i juniorkor

12-03-2020
Elsker du at synge? Vil du gerne være en del af fællesskabet i Jersie Juniorkor?

Retræte i Kr. Skensved ved Gunder Gundersen

09-03-2020
Dagsretræte i Kirke Skensved Kirke, lørdag d. 21. marts kl. 09:00 til kl. 16:00.

Promenadekoncert i Karlstrup Kirke og Karlslunde Kirke

09-03-2020
Promenadekoncerten starter i Karlstrup Kirke, hvor vores nye organist Steen K. Johansson vil spille en koncert på en 25 min. Derefter går turen enten i bil eller på gå ben til Karlslunde Kirke hvor koncerten så fortsætter.

Frivilligfest 2020 + Sognehuset 25 år

05-03-2020
"Frivilligfest" er det nye navn for det, det før hed "Årsfest for frivillige". I 2020 bliver festen torsdag den 12. marts kl. 18:30-21:30 i Havdrup Sognehus.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online