Feriepenge

24. marts 2020Foråret har meldt sin ankomst, og sommeren rykker langsomt tættere og tættere på. Mange er måske allerede begyndt at planlægge, hvor sommerferien skal gå hen i år. I denne forbindelse bliver folk også særligt opmærksom på, hvor mange feriepenge, de har liggende og ikke mindst, hvornår de kan blive udbetalt.
Feriepenge er langt fra et nyt fænomen, men alligevel synes der altid at herske tvivl om, hvornår man optjener dem og hvordan man bestiller dem. I år ser procedurerne da også lidt anderledes ud, da den nye ferielov, der gælder fra september, allerede medbringer ændringer i dette års udbetaling af feriepenge.
Og det kan være forvirrende, og derfor forsøger vi her at svare på de typiske spørgsmål omkring feriepenge:

Hvad er feriepenge?
Feriepenge er de penge du som lønmodtager optjener i løbet af et ferieår, og som du kan afholde ferie for.
Din arbejdsgiver er forpligtet til at betale dine feriepenge, og det består af 12,5 % af din løn og eventuelle tillæg. Du optjener 2,08 feriedage pr. måned. Vær opmærksom på, at din løn ikke kan være inklusive feriepenge. Det er noget du optjener ved siden af.
Et godt tip er at kigge dine lønsedler grundigt igennem. Her kan du finde oplysningerne om din optjening af feriedage og feriepenge.

Hvornår optjener jeg feriepenge?
Vi har været vant til at et ferieår – og dermed det år, du optjener feriepenge – løber i et kalenderår fra d. 1. januar- 31. december med udbetaling fra d. 1. maj året efter. Med den nye ferielov ser tingene imidlertid lidt anderledes ud. Selvom den nye ferielov først træder i kraft fra september 2020, befinder vi os på nuværende tidspunkt i en overgangsperiode, som har konsekvenser for, hvad vi kan få udbetalt.
Når den nye ferielov indtræder, bliver det muligt at afholde ferie allerede måneden efter man optjener den.
Dette kommer især nye lønmodtagere til gode, da de ikke skal vente et helt år på at bruge deres ferie.
De penge, du kan få udbetalt i år, er de penge du har optjent fra d. 1. januar 2019 – 31. august 2019. Den ferie du har optjent fra d. 1. september til 31. december er indefrosset i en periode hos Lønmodtagernes Feriemidler, for at undgå for store udbetalinger i overgangsperioden.

Hvordan og hvornår kan jeg få mine feriepenge udbetalt?
Du kan bestille dine feriepenge på Borgerservices hjemmese. Det er nemt at navigere inde på siden, og de har en udførlig guide til bestilling af feriepenge med NemID. Du kan afholde din ferie fra d. 1. maj 2020, og du kan tidligst få beløbet udbetalt én måned før første feriedag. Det vil sige, at du tidligst kan få dine feriepenge udbetalt d. 1. april 2020.

Hvis dette års feriepenge ikke rækker til drømmerejsen, kan du nemt og hurtigt ansøge om et forbrugslån hos KreditNU, der kan forsøde ferien lidt ekstra.

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online