Rasmus anbefaler: Scandinavian Star og andre uopklarede sager

23. marts 2020

Blev du også fanget af DRs dokumentar om Scandinavian Star? Få læseanbefalinger her!

Hvis du har siddet ved fjernsynet i går, har du måske lagt mærke til, at de sender en udsendelse om brandulykken på Scandinavian Star. Det er nemlig i år 30 år siden at branden, der kostede 159 mennesker livet, opstod – og netop branden og opklaringsarbejdet er omdrejningspunktet for serien, for det viste sig senere, at brandene om bord var påsatte. Har du lyst til at dykke videre ned i mysteriet, findes der glimrende læse- og lyttestof på eReolen, som jeg virkelig kan anbefale.


Lars Halskov har nemlig skrevet en grundigt researchet bog om den uopklarede kriminalgåde, nemlig Branden: gåden om Scandinavian Star. Den er en virkelig spændende og detaljerig dokumentarisk fremstilling af den meget komplicerede sag og efterforskning. Jeg holder af at læse faglitteratur om den slags uopklarede gåder og virkelig efterforskning, når det er fortalt af fagfolk, som man kan mærke har noget pondus. Derfor vil jeg også anbefale leder af Politimuseet Frederik Strands bog ”Uopklaret”, som netop også indeholder et kapitel om Scandinavian Star, og som fortæller levende om danmarkshistoriens mest gådefulde og uopklarede forbrydelser. Bogen findes både som e-bog og e-lydbog, og begge er markeret med et blåt ikon, hvilket vil sige at de ikke tæller som én af de fire e-bøger du kan låne pr. måned.

Frederik Strand har skrevet flere spændende og velresearchede bøger om politiets opklaringsarbejde, og de er alle sammen guf for folk med hang til opklaring og mysterier (blandt min yndlings er bogen om Rejseholdets historie). Derudover findes der masser af gode bøger om politiets efterforskningsarbejde – mange skrevet eller fortalt af tidligere efterforskningschefer hos politiet – som også er tilgængelige på eReolen. Så sidder du også og venter i spænding på næste afsnit af DRs dokumentar, så er det bare med at besøge det digitale bibliotek og få dit opklaringsfix. God fornøjelse.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

COVID-19: Dansk Folkehjælp klar med akut hjælp til sårbare ældre

30-03-2020
Den verdensomspændende coronavirus har på få uger ændret Danmark og danskernes hverdag markant. Det giver ikke mindst udfordringer for sårbare ældre, der af myndighederne opfordres til at isolere sig for at undgå smitte. Derfor har Dansk Folkehjælp, i samarbejde med en række af landets kommuner, iværksat akuthjælp til sårbare ældre, der bl.a. kan få hjælp til indkøb af mad og medicin samt hjælp til praktiske gøremål.

Særadgang hjemmefra til suveræne online databaser

30-03-2020
Helt ekstraordinært stiller Gale Databases deres skolepakke Gale Reference Complete midlertidigt til rådighed for alle danskere indtil 30. juni 2020. Det er en imponerende samling af online ressourcer, som nu er tilgængelige for alle med interesse eller behov for kvalitative artikler indenfor et hav af emner.

Tips til aktiviteter for børnefamilier

30-03-2020
School is out og ungerne er hjemme. Og det er I også. Det kan måske være svært at blive ved med at holde børnene beskæftiget, men her er et par gode fifs, som I hvert fald burde kunne få jer gennem weekenden.

Inspiration til hjemmeskolen

30-03-2020
Her kan du finde inspirerende online fag- og læringsportaler med fri adgang eller som er blevet gjort gratis under Coronakrisen.

Krisen kan inspirere til ny undervisning

26-03-2020
Undervisningslokalerne på Køge Handelsskole står tomme

Hårdere straffe til coronakriminelle

26-03-2020
Af folketingsmedlem Morten Dahlin (V)

Gør brug af Den Mentale Værktøjskasse i denne tid

26-03-2020
I denne tid hvor bekymringerne står i kø hos rigtig mange mennesker, var det måske en idé at se i Den Mentale Værktøjskasse.

Sif anbefaler podcasts - Lytteopleveler der masserer dine øregange

26-03-2020
Podcasts fungerer ligesom en lydbog ville, men er som regel kortere lydstykker, enten i serieform, eller som små radiospil. De spænder bredt i temaer og genre, og der er noget for enhver smag.

Morgensang med dygtige Phillip Faber

23-03-2020
Hvis du synes, at det er rart at synge - og måske synge dagen godt i gang – kan du synge sammen med dygtige Phillip Faber.

Rebekka anbefaler: Gode børnefilm på Filmstriben

23-03-2020
Der er masser af tid til at se film i disse dage, hvor du skal blive hjemme.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online