Ny bog i børnebogserien ’Victoria og Verdensmålene’ sætter fokus på udfordringerne ved mangel på rent drikkevand og sanitet

19. marts 2020

For millioner af mennesker er rent vand og sanitet et spørgsmål om liv og død – i Danmark tager vi det tit forgivet. I den nye børnebog ´Vandspejlet´ drager to hovedpersoner, Victoria og Nixon, på rundtur i Tanzania og Danmark for at finde gode vand-løsninger. Gennem bogen kan børn i alderen 9-12 år stifte bekendtskab med Verdensmål 6 og de udfordringer og konsekvenser, som mangel på rent vand giver.

FN’s Verdensmål 6 vil sikre at alle har adgang til rent vand og sanitet, hvilket er omdrejningspunktet for historien i Jesper Tornbjergs nye børnebog. Bogen er lavet i samarbejde mellem børnebogserien ’Victoria og Verdensmålene’ og Dansk Folkehjælp. Bogen udkom i forbindelse med Danmarks Læringsfestival i Bella Centeret i starten af marts og udspringer af en inspirations tur til Tanzania.

Research tur til Tanzania åbnede øjnene
For relativt få penge kan udviklingsprojekter inden for vand, toiletter og spildevand gøre en betydelig forskel for rigtig mange mennesker.Det bekræfter en researchtur til Tanzania gennemført af repræsentanter for Dansk Folkehjælp og børnebogsserien Victoria & Verdensmålene. Turen har virket som inspiration til børnebogen ’Vandspejlet’.


”Turen til Tanzania viste med al tydelighed, at vand-projekter gør en klar forskel i såvel forstæderne til millionbyen Dar es Salaam som i fattige masai-landsbyer oppe i bjergene. Adgang til rent vand gør livet lettere og sundere for familier og på skoler” forklarer børnebogsforfatter Jesper Tornbjerg fra Victoria & Verdensmålene

Gennem organisationen TAWASANET støtter Dansk Folkehjælp en række græsrodsprojekter i Tanzania. Organisationen oplever, at den offentlige vand- og spildevandssektor har svært ved at følge med efterspørgslen på rent vand.

”Verden har brug for et gevaldigt løft indenfor vand, hygiejne, toiletter og spildevandsrensning. Jeg håber, at ’Vandspejlet’ kan give et lille løft i vores bevidsthed om, at der ligger et stort arbejde foran os – og at der vitterligt er mange gode løsninger, vi kan tage i anvendelse” siger generalsekretær for Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Gør Verdensmålene forståelige for børn
Med bogserien lærer børn om FN’s 17 Verdensmål. ’Vandspejlet’ er den syvende bog i rækken og har allerede fået en god anmeldelse af Globalnyt. De roser blandt andet bogen for at supplere med pædagogiks læring og at forklare et kompliceret begreb som Verdensmålene uden at tale ned til de unge læsere.

”Med ’Vandspejlet’ kan børn på 9-12 år og deres voksne gennem øjnene på 11-årige Nixon og 12-årige Victoria opleve, hvor vigtigt det er med adgang til rent drikkevand og ordentlige toiletforhold. I Danmark tager vi det for givet, at der er styr vand og sanitet, men for mennesker i Tanzania er det ofte et spørgsmål om liv eller død” siger Jesper Tornbjerg.

I forbindelse med udgivelsen af bogen, skulle folkene bag have besøgt to skoler, Eskildstrup Børne- og Fællesskole og Rødby Byskole, men på grund af COVID-19 er de besøg udskudt til afholdelse senere. 

Kilde: Have Kommunikation


Flere artikler

COVID-19: Dansk Folkehjælp klar med akut hjælp til sårbare ældre

30-03-2020
Den verdensomspændende coronavirus har på få uger ændret Danmark og danskernes hverdag markant. Det giver ikke mindst udfordringer for sårbare ældre, der af myndighederne opfordres til at isolere sig for at undgå smitte. Derfor har Dansk Folkehjælp, i samarbejde med en række af landets kommuner, iværksat akuthjælp til sårbare ældre, der bl.a. kan få hjælp til indkøb af mad og medicin samt hjælp til praktiske gøremål.

Særadgang hjemmefra til suveræne online databaser

30-03-2020
Helt ekstraordinært stiller Gale Databases deres skolepakke Gale Reference Complete midlertidigt til rådighed for alle danskere indtil 30. juni 2020. Det er en imponerende samling af online ressourcer, som nu er tilgængelige for alle med interesse eller behov for kvalitative artikler indenfor et hav af emner.

Tips til aktiviteter for børnefamilier

30-03-2020
School is out og ungerne er hjemme. Og det er I også. Det kan måske være svært at blive ved med at holde børnene beskæftiget, men her er et par gode fifs, som I hvert fald burde kunne få jer gennem weekenden.

Inspiration til hjemmeskolen

30-03-2020
Her kan du finde inspirerende online fag- og læringsportaler med fri adgang eller som er blevet gjort gratis under Coronakrisen.

Krisen kan inspirere til ny undervisning

26-03-2020
Undervisningslokalerne på Køge Handelsskole står tomme

Hårdere straffe til coronakriminelle

26-03-2020
Af folketingsmedlem Morten Dahlin (V)

Gør brug af Den Mentale Værktøjskasse i denne tid

26-03-2020
I denne tid hvor bekymringerne står i kø hos rigtig mange mennesker, var det måske en idé at se i Den Mentale Værktøjskasse.

Sif anbefaler podcasts - Lytteopleveler der masserer dine øregange

26-03-2020
Podcasts fungerer ligesom en lydbog ville, men er som regel kortere lydstykker, enten i serieform, eller som små radiospil. De spænder bredt i temaer og genre, og der er noget for enhver smag.

Morgensang med dygtige Phillip Faber

23-03-2020
Hvis du synes, at det er rart at synge - og måske synge dagen godt i gang – kan du synge sammen med dygtige Phillip Faber.

Rebekka anbefaler: Gode børnefilm på Filmstriben

23-03-2020
Der er masser af tid til at se film i disse dage, hvor du skal blive hjemme.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online