Håndteringen af Corona-virus i Solrød Sogn

19. marts 2020

Som Folkekirke er vi med til at bryde den smittekæde, som forårsages af Corona-virus. Derfor følger vi regeringens løbende tiltag til at håndtere situationen. Det har en række konsekvenser for, hvordan tilgangen til kirken i den kommende tid vil være.

Kirken er lukket
Alle handlinger i kirken er som udgangspunkt lukket. Det vil være muligt at tale med kirkens personale telefonisk (se kontaktoplysninger og åbningstider på hjemmesiden). Nedenstående er der visse undtagelser for lukningen. Det skal dog nævnes, at hvor der tilbydes handlinger i en kirke, er dette kun i Solrød Strandkirke. Solrød Kirke er lukket imens denne pandemi står på.

Dåb og vielser
Af hensyn til både gæster og sognebørn lukkes der for alle former for dåb og vielser, undtagen nød-dåb og nød-vielser. Nød-dåb og nød-vielser er tilfælde, hvor sygdom eller skrøbelighed gør, at dåben eller vielsen ikke kan udskydes. Nødhandlinger vil kunne blive foretaget i kirken eller i private hjem. Forestår handlingen i kirken, vil der maksimalt være adgang for 10 personer. Forestår handlingen i private hjem, vil der maksimalt foruden dåbskandidat eller brudepar være adgang for to vidner/faddere. Alle handlinger, der kan udskydes, vil dog blive udskudt.

Har du planlagt en dåb eller en vielse indenfor nærmeste fremtid, vil du blive kontaktet af den præst, som skal forestå handlingen i forhold til rykning. Da der er mange handlinger, der pga. af rykninger vil hobe sig op, vil vi gå fra dåbsgudstjenester med 2 dåb til at holde dåbsgudstjenester med 3 dåb. Derudover vil der blive åbnet op for dåbsgudstjenester søndage kl. 13.00 i Solrød Strandkirke, når smittefaren er aftaget.Bisættelser
Bisættelser vil som eneste handling kunne blive foretaget, men stadig med hensyntagen til risiko for smittefare. Det er præsten, som afgør, hvordan den kirkelige handling skal gennemføres under de aktuelle restriktive forhold.

Konfirmationer
Alle konfirmationer i foråret 2020 aflyses. Der vil blive fundet alternative datoer snarest. Se desuden skriv fra præsterne på vegne af Jersie og Solrød Sogne:
”Kære konfirmander og konfirmandforældre

Tiltagende i forhold til at afhjælpe yderligere spredning af corona-virus er nu nået et omfang, hvor biskopperne i samråd med kirkeministeriet har besluttet, at alle konfirmationer i april og maj aflyses. Dette drejer sig om rigtig mange konfirmationer – ikke bare lokalt, men i hele landet. Beslutningen er blandt andet truffet for at give afklaring til alle, der gik og frygtede for, hvorvidt den store dag skulle rykkes. Det skal den desværre.

På tværs af sognene kommer vi snarest muligt med en udmelding, der giver retningslinjer for, hvordan og hvornår konfirmationerne vil kunne blive afholdt i stedet. Vi gør dette arbejde på tværs af sognene for at sikre, at alle konfirmationerne ikke hober sig op på bestemte dage.

Vi ved at følgende udmelding kan skabe frustration og en lang række spørgsmål, men vi henstiller til, at I væbner jer med tålmodighed i stedet for at kontakte os med det samme. Des flere opkald vi skal besvare, des senere kan vi nemlig få taget nogle hensigtsmæssige beslutninger.

Vi kontakter jer, når vi har truffet yderligere beslutninger. 

På vegne af Jersie og Solrød Sogne

Sognepræsterne”

Disse retningslinjer er på vegne af Solrød Sogns Menighedsråd vedtaget af Solrød Sogns Forretningsudvalg d. 19. marts 2020. Forretningsudvalget består af præsterne, formanden, samt kasserer/næstformand. Vi håber på jeres forståelse.

Kordegnen kan træffes mandag-torsdag på tlf. 5614 0055 i tidsrummet kl. 10-14 og fredag kl. 10-12. Personligt fremmøde skal aftales med kordegnen.

Præsterne Charlotte Gravesen, Leif Ellerbek og Carsten Mølgaard Hansen kan træffes pr. telefon.

Kirkegårdspersonalet er hjemsendt, og træffes i kontortiden  - kl. 11-12 man-fre - på telefon 56140916

Kilde: Solrodkirker.dk


Flere artikler

COVID-19: Dansk Folkehjælp klar med akut hjælp til sårbare ældre

30-03-2020
Den verdensomspændende coronavirus har på få uger ændret Danmark og danskernes hverdag markant. Det giver ikke mindst udfordringer for sårbare ældre, der af myndighederne opfordres til at isolere sig for at undgå smitte. Derfor har Dansk Folkehjælp, i samarbejde med en række af landets kommuner, iværksat akuthjælp til sårbare ældre, der bl.a. kan få hjælp til indkøb af mad og medicin samt hjælp til praktiske gøremål.

Særadgang hjemmefra til suveræne online databaser

30-03-2020
Helt ekstraordinært stiller Gale Databases deres skolepakke Gale Reference Complete midlertidigt til rådighed for alle danskere indtil 30. juni 2020. Det er en imponerende samling af online ressourcer, som nu er tilgængelige for alle med interesse eller behov for kvalitative artikler indenfor et hav af emner.

Tips til aktiviteter for børnefamilier

30-03-2020
School is out og ungerne er hjemme. Og det er I også. Det kan måske være svært at blive ved med at holde børnene beskæftiget, men her er et par gode fifs, som I hvert fald burde kunne få jer gennem weekenden.

Inspiration til hjemmeskolen

30-03-2020
Her kan du finde inspirerende online fag- og læringsportaler med fri adgang eller som er blevet gjort gratis under Coronakrisen.

Krisen kan inspirere til ny undervisning

26-03-2020
Undervisningslokalerne på Køge Handelsskole står tomme

Hårdere straffe til coronakriminelle

26-03-2020
Af folketingsmedlem Morten Dahlin (V)

Gør brug af Den Mentale Værktøjskasse i denne tid

26-03-2020
I denne tid hvor bekymringerne står i kø hos rigtig mange mennesker, var det måske en idé at se i Den Mentale Værktøjskasse.

Sif anbefaler podcasts - Lytteopleveler der masserer dine øregange

26-03-2020
Podcasts fungerer ligesom en lydbog ville, men er som regel kortere lydstykker, enten i serieform, eller som små radiospil. De spænder bredt i temaer og genre, og der er noget for enhver smag.

Morgensang med dygtige Phillip Faber

23-03-2020
Hvis du synes, at det er rart at synge - og måske synge dagen godt i gang – kan du synge sammen med dygtige Phillip Faber.

Rebekka anbefaler: Gode børnefilm på Filmstriben

23-03-2020
Der er masser af tid til at se film i disse dage, hvor du skal blive hjemme.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online