Fortsat høj tryghed i Midt og Vestsjælland

12. marts 2020

Borgerne i Midt- og Vestsjælland er generelt trygge i deres nabolag og har tillid til, at politiet er der, når der er behov for det. Tilliden til politiet er størst i et af politikredsens særligt udsatte boligområder.

Det viser politiets årlige tryghedsundersøgelse, der netop er blevet offentliggjort. I undersøgelsen har borgerne svaret på, om de føler sig trygge i deres nabolag, og om de har tillid til politiet.

 

85,6 procent af borgerne i politikredsen føler sig trygge

85,6 procent af borgerne Midt- og Vestsjælland føler sig trygge i deres nabolag. Det er på samme niveau som i 2018. Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen, der er leder af Forebyggelse og Nærhed i Midt- og Vestsjællands Politi glæder sig over resultatet af tryghedsundersøgelsen:

”Jeg er rigtig glad for, at borgerne her i politikredsen stadig føler sig trygge i deres nærområde. Vi har igennem flere år arbejdet målrettet på at være synlige og tilgængelige for borgerne i hele politikredsen. Resultatet af tryghedsundersøgelsen er meget motiverende for vores lokalbetjente, da tallene viser, at deres gode arbejde har den ønskede effekt,” siger politiinspektør Michael Flemming Rasmussen. 

Stadig høj tillid

Samtidig glæder det politiinspektøren, at borgernes tillid til politiet stadig ligger på et højt niveau. 81,1 procent af borgerne i Midt- og Vestsjælland har tillid til politiet – det er samme niveau som sidste år.

”Vi kan konstatere, at 4 ud af 5 borgere har tillid til, at politiet kommer, når borgerne har brug for os. Det er vi stolte af, men også ydmyge over for. Der er mange forventninger til politiet, og vi kan desværre komme ud i situationer, hvor borgerne oplever, at vi ikke helt leverer det, som de forventer. Jeg kan dog forsikre om, at vi hver dag gør alt, hvad vi kan for at leve op til borgernes forventninger og tillid,” siger politiinspektør Michael Flemming Rasmussen.

 

Tilliden til politiet er størst i udsat boligområde i Køge

Tryghedsundersøgelsens resultater fra Karlemosen – som er et af tre særlige udsatte boligområder i Midt- og Vestsjællands Politikreds – viser, at 87,8 procent af borgerne i Karlemosen har tillid til politiet. Det er højere end landsgennemsnittet, som er på 82,6 procent af borgerne. Resultatet for hele Midt- og Vestsjællands Politikreds er på 81,1 procent.

”Vi er godt tilfredse med, at tilliden til politiet i Karlemosen ligger på hele 87,8 procent og i Ellemarken på 83,5 procent. Det flotte resultat skyldes formentlig politiets synlige tilstedeværelse i de særligt udsatte boligområder – og ikke mindst et godt samarbejde med boligforeninger og andre lokale aktører. Jeg er overbevist om, at det er den tilstedeværelse, borgerne i især Karlemosen og Ellemarken nu kvitterer for. I Askerød ligger andelen af borgere, der har tillid til politiet, på 79,8 procent – i 2018 var resultatet for Askerød 75,5 procent. Også i Askerød har vi en forhåbning om, at vores synlige tilstedeværelse og samarbejde med bl.a. boligforeninger vil komme positivt til udtryk i næste måling,” slutter politiinspektør Michael Flemming Rasmussen.

 

Om Politiets Tryghedsundersøgelse

Tryghedsundersøgelsen måler trygheden og tilliden til politiet i hele landet, i de 22 særligt udsatte boligområder, i de 98 kommuner og i de 12 politikredse.

Rapporten er baseret på mere end 42.000 besvarelser, som er indsamlet fra 12. juni til 19. september 2019.

 

Politiets tryghedsundersøgelse 2019


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Brand startet af ukrudtsbrænder – Solrød

30-03-2020
Kl. 11:12 ringede en husejer fra Æblehaven i Solrød til alarm 112, da der var startet en brand, da han brugte en ukrudtsbrænder under et træ.

Knallertkørsel til ulempe – Møllehaven, Karlslunde

26-03-2020
Kl. 15:09 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som oplyste, at flere knallerter kørte rundt på arealerne ved en børnehave.

Ung mand frarøvet knallert – Agergården, Karlslunde

26-03-2020
Kl. 14:50 blev en 16-årig kørte en ung mand fra Karlslunde på sin knallert ad en sti vest for Agergårdshaven i sydvestlig retning, da fire store drenge trådte ud på stien foran den 16-årige, så han ikke kunne køre videre, da de spærrede vejen med to damecykler.

Brandlovgivningen – Hastrupvejen, Karlslunde

23-03-2020
Kl. 16:54 fik politiet anmeldelse om, at der blev afbrændt affald ved en gård på Hastrupvejen.

Brand ved villa – Kirsebærhaven, Solrød Strand

23-03-2020
Kl. 09:44 kom et alarmopkald om brand ved en villa. Branden blev opdaget af et nabopar, som hurtigt fik ringet 112 og løb over og advarede ægteparret, som bor i huset.

Mistænkeligt forhold – Kurprinsens Kvarter, Solrød Strand

23-03-2020
Kl. 19:00 anmeldte en 72-årig kvinde, at hun omkring kl. 17.50 havde haft besøg af en mand, som sagde han kom fra "Hjemmeservice".

Spankulerende svane skabte uheld – Køge Bugt Motorvejen, Jersie

19-03-2020
Kl. 15:51 gik trafikken i stå på Køge Bugt Motorvejen, da en svane spankulerede hen over kørebanen.

Tricktyveri – Hovedgaden, Lille-Skensved

19-03-2020
Kl. 10:48 anmeldte personalet fra Daglig Brugsen i Lille-Skensved, at de dagen i forvejen omkring kl. 15:00 havde været udsat for et tricktyveri i butikken.

Hærværk mod dør og flere biler – Bøgeholmen, Solrød Strand

16-03-2020
Kl. 22:35 fik politiet en anmeldelse om, at en mand forøvede hærværk i området. Politiet kørte til området og fik kontakt til en 29-årig mand fra Solrød Strand, som var påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer.

Bilist flygtede fra politiet – Tune

16-03-2020
Kl. 13:05 ønskede en motorcykelbetjent at standse en personbil, der blev ført ad Villershøjvej i sydlig retning mod Tune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online