Nye statsborgere blev fejret i Solrød Kommune

9. marts 2020

Grundlovsceremoni for nye statsborgere

For første gang i Solrød Kommunes historie blev der torsdag den 5. marts 2020 afholdt grundlovsceremoni for nye statsborgere.

Nogle af dem har boet i Danmark i mange år, nogle af dem knapt så mange, men fælles for de seks borgere, der torsdag eftermiddag den 5. marts var hovedpersonerne ved Solrød Kommunes grundlovsceremoni, er, at de alle nu med et statsborgerskab officielt bliver en del af Danmark.

”Vores Danmark er et bemærkelsesværdigt land og et af verdens ældste monarkier, og det er noget ganske særligt at få et dansk statsborgerskab. Et statsborgerskab er ingen gave. Det er noget, man kan arbejde sig frem til og gøre sig fortjent til – lige som I seks borgere har gjort det,” sagde borgmester Niels Hörup bl.a. i sin tale til modtagerne af statsborgerskabet, inden de officielle papirer blev underskrevet, og borgerne hver især gav hånd til borgmesteren og modtog et dannebrogsflag som gave.

Ceremonien blev afholdt på Solrød Rådhus, hvor de nye statsborgere sammen med deres inviterede gæster, flere byrådsmedlemmer og repræsentanter fra administrationen fejrede dagen med et lille traktement.

Fakta
For at få dansk statsborgerskab er det fra 2019 en betingelse, at man medvirker i en grundlovsceremoni, hvor formålet er at højtideligholde og markere, at man som borger får et dansk statsborgerskab.

Grundlovsceremonien afholdes af kommunerne på baggrund af den aftale om indfødsret, som Folketinget vedtog i juni 2018.

Som borger skriver man ved ceremonien under på, at man vil overholde Danmarks Riges Grundlov samt respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

På det ene billede ses borgmester Niels Hörup give hånd til borger Ayse Larsen, og på det andet billede er alle seks nye statsborgere samlet sammen med borgmesteren.Flere artikler

Klimahjælp: Nu bliver lokal biogas til endnu mere lokal, grøn fjernvarme

27-05-2020
Efter at have spurgt ind til borgernes holdninger har byrådet i Solrød Kommune nu godkendt et projekt, hvor overskudsvarme fra det lokale biogasanlæg kan forsyne op imod 324 lokale husstande med bæredygtig fjernvarme.

Solrød Svømmehal bliver renoveret for knapt 5 mio. kr.

27-05-2020
På grund af en nødvendig renovering, der skal sikre, at både luft- og vandkvaliteten er i top, er Solrød Svømmehal lukket i uge 27-38.

Nu bliver tennisbanerne ved Solrød Idrætscenter renoveret

27-05-2020
Alle partier i byrådet vedtog i forbindelse med budgetaftalen for 2019, at der i 2020 skulle sættes penge af til at renovere tennisbanerne ved Solrød Idrætscenter, og nu har byrådet på maj måneds byrådsmøde frigivet 662.000 kr. til projektet.

Nu kan du besøge din pårørende i haven på Christians Have

27-05-2020
Du kan også tage din pårørende med ud fra plejecenteret.

Her kan du se og høre byrådsmødet

27-05-2020
På grund af den nuværende coronasituation og forsamlingsforbuddet mod begivenheder, hvor flere end 10 personer er samlet, blev byrådsmødet i Solrød Kommune mandag den 25. maj afholdt digitalt.

Ren Strand kampagne

25-05-2020
Tag en kurv og hjælp med at holde stranden ren.

Forlænget sagsbehandlingstid i forbindelse med overgang til nyt it-system

25-05-2020
Solrød Kommune skifter til et nyt it-system til udbetaling af sygedagpenge den 3. juni. Det nye system, Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD), skal benyttes i alle landets kommuner.

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri

18-05-2020
Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Solrød Bibliotek og Kulturhus åbner for ind- og udlån

18-05-2020
Du kan låne og afleverer bøger som du plejer

Byrådsmødet bliver afholdt over Skype

18-05-2020
Den 25. maj 2020 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online