I fuld fart mod erhvervslivet

13. januar 2020

Det har været et travlt og forrygende 2019 på Køge Handelsskole

På Køge Handelsgymnasium gør uddannelsesrektor Henrik Flyge status over det gamle år og glæder sig over nye tiltag i 2020, som yderlige skærper de faglige profiler.

”Vi har haft et travlt år og et godt første halvår på skoleåret 2019/20, hvor vi har lagt kimen til nye projekter og tilbud til vores elever – både nuværende og kommende,” siger uddannelsesrektor Henrik Flyge og fortsætter: ”I år har vi for alvor fået gang i vores Talent HHX program, hvor vi føjer flere tilbud til Forskerspirer, som vi efterhånden har kørt en årrække. Vi har valgt de nye programmer ud fra vores elevers interesser og mål for uddannelse efter handelsgymnasiet.

Forskerspirer er rettet mod især samfundsvidenskabelige og humanistiske discipliner, hvor vi med Masterclass Revision gerne vil give vores mange elever med interesse for revisionsfaget et sted at dyrke ambitionerne undervejs i deres HHX. Her får eleverne konkrete problemstillinger fra virkeligheden, og det gør de ser meningen med faget og oplever det praksis. Læringen bliver helt konkret for dem, mens de står i det. Pt. er 17 elever med i programmet, som på mange måder vil være direkte brobygning til faget revision. Vi tilbyder også unge med særlige forkundskaber forløb i ATU - Akademiet for Talentfulde Unge,” siger Henrik Flyge.

”I en helt anden – men mindst lige så spændende retning – giver vi nu vores elever og lærere – især på innovationsstudieretningen nye muligheder for udvikling. I vores Mediecenter er vi ved at etablere et Maker Space, og der er indkøbt 3D-printere, som vores elever glæder sig til at komme i gang med. Vi har et godt og rigt innovationsmiljø på skolen, som ikke kun begrænser sig til service- og handelsløsninger – men også konkrete og fysiske produkter og koncepter. Det er baggrunden for at etablere et decideret værksted og værested så endnu flere skarpe og innovative ideer kan se dagens lys,” siger Henrik Flyge.

Sprog i vores DNA
”Vi går i denne tid også og glæder os over at vores IBS English studieretning er blevet gengodkendt, så vi kan fortsætte med at tilbyde elever med ambitioner om at læse videre i udlandet eller berede sig på en karriere i udlandet. IBS English er en studentereksamen på engelsk og samtidig opnår eleverne internationale kompetencer og opnår European Business Baccalaureate Diploma (EBBD+), som kan lette ansøgning til studier i fx USA. Vi fejrer desuden den nye godkendelse med at introducere et ny spændende destination for studieturen i 3g – nemlig Indien,” siger Henrik Flyge.

”Sprog er bare vigtigt for os – også udenfor IBS English. I dette skoleår sendte vi for første gang en hel klasse afsted med Erasmus+ ophold. Det bliver et fast element fremadrettet på studieretningen Business Communication. Det betyder reelt, at klassen får en gratis studieretning,
idet de rejser på EU-programmet, der skal lære unge om EU, fremme kendskab til andre EU lande og kulturer,” siger Henrik Flyge og fortsætter: ”Hjemme vi sprogundervisningen har vi også fokus på det talte sprog ude i verden, og derfor introducerer vi 2. fremmedsprog med native speakers.

Yderligere information: Kontakt chef for kommunikation og marketing Louise Schmedes på lls@khs.dk

Vores elevers sprogører skal trænes i alle retninger – der er jo forskel på sprog – der er lokale varianter og sprog udvikler sig konstant, så det er en god måde at gøre eleverne klar til verdenen uden for skolen – også i sproglig forstand,” siger Henrik Flyge.

”De spændende fremstød på Køge Handelsgymnasium indenfor sprog, innovativt miljø og de faglige specialiseringer ser vi frem til at vise til kommende elever og deres forældre, når vi holder åbent hus på Køge Handelsskole torsdag den 16. januar kl. 17-19 for vores tre ungdomsuddannelser – HHX Køge Handelsgymnasium, EUX Business og EUD Business – på Uddannelsesvej 20 i CAMPUS Køge,” siger Tim Christensen, direktør på Køge Handelsskole

Pressemeddelelse af Køge handelsskole


Flere artikler

Havdrup Brugsforening har indkaldt til generalforsamling

10-08-2020
Havdrup Brugsforening har nu indkaldt til generalforsamling, tirsdag den 25. august klokken 19:00

Årets bedste nyhed – Cirkus Baldoni kører atter på de danske landeveje og vi glæder os som aldrig før

10-08-2020
Cirkus Baldoni besøger Solrød Strand. Onsdag den 26. august kl. 17.00 gæster Cirkus Baldoni Solrød Strand. Teltet rejses ved Solrød idrætscenter.

Instruktør Christina Rosendahl møder lokale rebeller på danmarksturné med 2. verdenskrigsdrama om Henrik Kauffmann

10-08-2020
Instruktør Christina Rosendahl drager på turné med filmen VORES MAND I AMERIKA og ser nærmere på den Kauffmann´ske mentalitet i de danske lokalsamfund.

Anders Ands nye nabo er fundet

10-08-2020
Med Knahrvorn bortrejst står hans hus på Paradisæblevej tomt. Den nye beboer er 8-årige Buster, der vandt konkurrencen om at blive Anders Ands nye nabo. Med sin blå trækbasun passer han perfekt til Andeby-universet, mener Anders And-bladets redaktør.

Første udstilling i Kirkens Hus

10-08-2020
Med Ingrid som tovholder har Solrød Kunstforening i dag ophængt en udstilling med 26 kunstværker i Kirkens Hus på Trylleskovs Allé i Solrød.

Fodbolden starter op igen

10-08-2020
Havdrup Fodbold kom i gang igen den 18. maj efter COVID-19 nedlukningen, og nu har vi holdt en pause igen, fordi det blev sommerferie. Men nu er ferien slut, og efterårssæsonen starter på mandag den 10. august.

Dyrskue for børn

10-08-2020
For de 4 - 12 årige. Har du Solrøds sødeste kæledyr?

Pia anbefaler: Det glemte brev

10-08-2020
En rørende kærlighedshistorie om to unges umulige kærlighed under Holocaust.

UngSolrød på sjov tur i Tivoli

06-08-2020
13 unge fra Solrød brugte onsdagen på vilde rutsjebaner i Tivoli sammen med UngSolrød.

Rejs med Filmstriben - Turen går til Island

06-08-2020
Du behøver ikke forlade landet for at opleve alverdens eventyr. Giv dig i kast med Filmstribens vidunderlige univers, og opdag fremmede kroge af verden du ellers ikke ville få at se.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online