Ann anbefaler Vejen til London

6. januar 2020

Sjov og hjertevarm fortælling fra England under 2. verdenskrig om en ung kvinde, som møder kærligheden hvor hun mindst venter det.

Lucy lever i det glamourøse Singapore i 1940’erne. Men en dag vækker hun stedfars vrede, med hendes skødesløse livstil. Hun sendes til England for at bo hos en tante. Lucy sendes afsted, uden en eneste indvending fra hendes distancerede og ligeglade mor. Moren har nemlig tilsidesat Lucy hele livet, til fordel for sine mange skiftende mænd.

Lucy når efter en lang og udfordrende rejse til England. Livet hos tanten falder ikke i Lucys smag. Der er koldt, kedeligt og der må ikke snakkes med de sårende, men sjove soldater, der er indkvarteret på tantens gods. Så da den 12-årig dreng Bill foreslår at de flygter til London slår Lucy til. Bill vil finde sin mor. Lucy vil i kontakt med den verdenskendte filmproducent, hun kender fra Singapore. Han kan nemlig vende hendes trist og grå livsstil til den mere glitrende og glamourøse livsstil hun kender til.


På rejsen til London, dukker der udfordringer op, nye venskaber blomstre og en tidligere bekendt, for Lucys fortid dukker op, flere gange og hjælper hende og Bill ud af vanskelige situationer.

Fortællingen beskriver livligt, hvordan Lucy ikke bare rykker sig fysisk, men også personligt. For på eventyret til London, vækkes der følelser som frygt, afsky og ikke mindst kærlighed som tidligere har været mere ukendt for Lucy. Kærligheden opstår ikke mindst til Bill, men sniger sig også ind på hende i forhold til tidligere bekendte.

Med hver følelse der vækkes hos Lucy, vækkes der også en hos læseren. Der nås både igennem den kolde angst, der får hårende til at rejse sig på armene. Den varme glæde der vækker et lille smil på læben, og ikke mindst sorg og kærlighed der både varmer hjertet og får det til at fryse til is.

Bogen giver en fantastisk beskrivelse af, hvordan England og især London så ud under krigen, samt hvilke leveforhold der var for fattige og rig og hvilke udfordringer de kunne møde.

Det er en skøn historie, der beskriver, hvordan ens liv kan ændres på et øjeblik. Hvordan vi kan udholde mere, end vi overhovedet kan forestille os. Og sidst men ikke mindst, hvordan dem vi afskyer mest kan få en stor plads i vores hjerte.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Blixen Klub

23-01-2020
Introduktionsmøde i ny klub i Solrød for kvinder 60+

Søg om optagelse inden 1. marts 2020

23-01-2020
Den 20/1 2020 holdt Solrød Gymnasium Åbent Hus, og salen var pakket med unge og pårørende. Nu starter nemlig en tid, hvor I unge skal træffe det – for nogle – svære valg om ungdomsuddannelse. Der er ansøgningsfrist på optagelse.dk den 1/3, og vi håber at have hjulpet tankerne lidt på vej med vores mange faglige og sociale universer.

Kalder alle gamere!

23-01-2020
Hvis du bor eller går i skole i Solrød Kommune kan du tilmelde dig UngSolrøds e-sportshold helt gratis!

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om ombygningen af Solrød Bibliotek

23-01-2020
Hvad sker der under ombygningen? Hvorfor skal der bygges om? og hvornår står det hele færdigt? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om ombygningen her.

Renovering af indgang mod centergaden og rådhuset

23-01-2020
Vi er i fuld gang med at renovere og forny bibliotekets indgang mod centergaden - benyt i mellemtiden ny indgang på modsatte side af biblioteket.

Varmens dag – midt i en omstillingstid

23-01-2020
Søndag den 2. februar inviterer Solrød Fjernvarme til Varmens Dag. Det sker, mens der arbejdes intenst på en klimahandlingsplan på Christiansborg. Et af de initiativer den forventes at indeholde er tiltag til udfasning af oliefyr og omstilling til grønne alternativer.

Foredrag om knogleskørhed (osteoporose)

20-01-2020
i Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter

Mofibo hylder Danmarks bedste lydbogslytter

20-01-2020
Når Mofibo Awards løber af stablen den 26. februar med Cecilie Frøkjær ved roret, er det ikke kun forfattere og indlæsere, der hyldes. Det er nemlig i lige så høj grad lytternes prisfest, for uden lyttere - ingen Mofibo. Derfor indstifter Mofibo Lytterprisen, hvor alle dedikerede og trofaste Mofibo-brugere kan komme i betragtning.

Dansk Melodi Grand Prix 2020!

20-01-2020
Dansk Melodi Grand Prix er en begivenhed, der samler danskerne, og denne gang bliver de inddraget i højere grad end tidligere. De får nemlig indflydelse på hvilke sange, der ender med at komme i finalen d. 7. marts i Royal Arena i København.

Filmklub for voksne

20-01-2020
Solrød Bibliotek og Kulturhus har oprettet en selvstyrende filmklub, som mødes den anden onsdag i måneden kl. 15-17 og ser en film fra Filmstriben, primært kort- og dokumentarfilm. Efterfølgende snakker de om filmen og vender de temaer og problematikker, som filmen indeholder.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online