Ann anbefaler Vejen til London

6. januar 2020

Sjov og hjertevarm fortælling fra England under 2. verdenskrig om en ung kvinde, som møder kærligheden hvor hun mindst venter det.

Lucy lever i det glamourøse Singapore i 1940’erne. Men en dag vækker hun stedfars vrede, med hendes skødesløse livstil. Hun sendes til England for at bo hos en tante. Lucy sendes afsted, uden en eneste indvending fra hendes distancerede og ligeglade mor. Moren har nemlig tilsidesat Lucy hele livet, til fordel for sine mange skiftende mænd.

Lucy når efter en lang og udfordrende rejse til England. Livet hos tanten falder ikke i Lucys smag. Der er koldt, kedeligt og der må ikke snakkes med de sårende, men sjove soldater, der er indkvarteret på tantens gods. Så da den 12-årig dreng Bill foreslår at de flygter til London slår Lucy til. Bill vil finde sin mor. Lucy vil i kontakt med den verdenskendte filmproducent, hun kender fra Singapore. Han kan nemlig vende hendes trist og grå livsstil til den mere glitrende og glamourøse livsstil hun kender til.


På rejsen til London, dukker der udfordringer op, nye venskaber blomstre og en tidligere bekendt, for Lucys fortid dukker op, flere gange og hjælper hende og Bill ud af vanskelige situationer.

Fortællingen beskriver livligt, hvordan Lucy ikke bare rykker sig fysisk, men også personligt. For på eventyret til London, vækkes der følelser som frygt, afsky og ikke mindst kærlighed som tidligere har været mere ukendt for Lucy. Kærligheden opstår ikke mindst til Bill, men sniger sig også ind på hende i forhold til tidligere bekendte.

Med hver følelse der vækkes hos Lucy, vækkes der også en hos læseren. Der nås både igennem den kolde angst, der får hårende til at rejse sig på armene. Den varme glæde der vækker et lille smil på læben, og ikke mindst sorg og kærlighed der både varmer hjertet og får det til at fryse til is.

Bogen giver en fantastisk beskrivelse af, hvordan England og især London så ud under krigen, samt hvilke leveforhold der var for fattige og rig og hvilke udfordringer de kunne møde.

Det er en skøn historie, der beskriver, hvordan ens liv kan ændres på et øjeblik. Hvordan vi kan udholde mere, end vi overhovedet kan forestille os. Og sidst men ikke mindst, hvordan dem vi afskyer mest kan få en stor plads i vores hjerte.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

UngSolrød på sjov tur i Tivoli

06-08-2020
13 unge fra Solrød brugte onsdagen på vilde rutsjebaner i Tivoli sammen med UngSolrød.

Rejs med Filmstriben - Turen går til Island

06-08-2020
Du behøver ikke forlade landet for at opleve alverdens eventyr. Giv dig i kast med Filmstribens vidunderlige univers, og opdag fremmede kroge af verden du ellers ikke ville få at se.

40 års tro tjeneste på Munkekærskolen blev fejret

06-08-2020
Dorte Wiese blev i dag fejret af hendes kollegaer på Munkekærskolen i anledningen af hendes 40 års jubilæum på skolen.

Stand-up aften i Solrød Bio

03-08-2020
Den lokale komiker Oliver Ljunggren har allieret sig med de 2 meget dygtige entertainere Jakob Svendsen og Mortenn. Denne sjove trio gæster Solrød Bio fredag d. 14. august.

Solrød Opera udendørs koncert

03-08-2020
Udendørs koncert med jazzbandet Catpack og fællessang under ledelse af Dorthe Elsebet og Lars Grangaard. Med håndsprit og glæde.

Tapas, sangria og spansk stemning i Solrød Center

03-08-2020
Lørdag 8. august kl. 12-15 afslutter vi vores Costa Del Sol(Rød) tema. Kom og vær med til en eftermiddag, fyldt med sydens stemning. Der serveres tapas, sangria og meget mere fra teltene i området ved Ny Rund Scene.

Flot fernisering på biblioteket

03-08-2020
Til trods for det flotte sommervejr dukkede der en god forsamling kunstinteresserede op til akvarelgruppens fernisering på Solrød Bibliotek lørdag d. 1. august.

Solrød Tennis Klub klar til nye baner

03-08-2020
Så er hallen gjort klar til at HP Tennisanlæg Aps kan komme på mandag og lægge nye baner.

Bliv klogere på dit barns motorik

30-07-2020
Motorikken har stor betydning for dit barnets udvikling helt fra det bliver født.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online