Innovationshold imponerede dommerpanel med kampagner om affald

16. december 2019

Innovationsholdet på Solrød Gymnasium præsenterede spændende projekter om sortering af affald, som Solrød Kommune nu vil arbejde videre med.

Fredag morgen præsenterede innovationsholdet på Solrød Gymnasium spændende projekter, som de har arbejdet på de seneste par måneder. Eleverne havde fået til opgave at udvikle tiltag, der skal engagere unge på deres egen alder i affaldssortering og forstå vigtigheden af det.

I starten af skoleåret indgik Solrød Kommune og Solrød Gymnasium et samarbejde mellem affaldsteamet i Teknik og Miljø og innovationsholdet om den nye affaldsordning, som går i gang den 1. marts 2020. En af de udfordringer, som Solrød Kommune har, er at få kommunikeret til den yngre del af befolkningen, at det nytter at sortere affald.


Derfor indgik Solrød Kommune et samarbejde med innovationsholdet for at finde den bedste løsning, fordi de unge bedst selv forstå, hvad de og andre unge vil finde interessant og brugbart. En del af innovationsfaget på Solrød Gymnasium er at arbejde med konkrete projekter med virksomheder, og i dette tilfælde har det være Solrød Kommune.

Eleverne har fået en introduktion af affaldsteamet til affald set fra kommunens perspektiv, talt om hvordan man sorterer og hvorfor samt besøgt Solrød Biogas og et omlasteanlæg, så de med egne øjne kan se, hvor affaldet havner, hvordan det behandles, og hvad det kan blive til. Nu var det tid til at præsentere de sidste par måneders arbejde. 

Præsentationerne blev bedømt af et dommerpanel bestående af borgmester Niels Hörup, rektor Bjarne Thams og teknisk chef i Solrød Kommune Jens Bach. Dommerpanelet skulle ikke vælge en vinder, men vurdere produkterne og give feedback på de spændende projekter.

En gruppe elever havde udarbejdet en Instagram-konto, som skal give de unge indblik i, hvordan de skal sortere bl.a. gennem quiz i de såkaldte ’stories’ og billedopslag om de forskellige typer af affald. Tanken bag er, at de unge skal blive oplyst uden at føle, at det bliver presset ned over dem.

En anden gruppe havde udviklet en prototype på en app under navnet ’Fuld Skrald På!”. App’en skal hjælpe brugerne til at finde den rette skraldespand til affaldet. Hvis man er usikker på, hvor æbleskroget skal hen, kan man slå op i app’en og finde svaret på kort tid.

En tredje gruppe havde produceret flyvers, brochurer og plakater med udgangspunkt i deres oplevelser fra Solrød Biogas og nogle af de ting, som gruppen selv havde lært om sortering undervejs i forløbet. De informerede om, hvordan man sorterer rigtigt, og hvad det nytter at sortere. Produkterne indeholder også QR-koder, som linker brugeren ind på Solrød Kommunes hjemmeside og Solrød Biogas’ hjemmeside, hvor man kan læse mere.

Da eleverne var færdige med deres præsentationer, var der ingen tvivl om, at de havde gjort et stort indtryk på dommerpanelet, som stillede uddybende spørgsmål og sendte ros afsted til eleverne.

”I har trykket på nogle knapper, der er vanvittig interessante. Det er helt tydeligt for mig, at I har ramt noget, der har værdi,” sagde borgmester Niels Hörup, hvorefter rektor på Solrød Gymnasium fortsatte:

”Jeg er dybt imponeret over jeres præsentationer. Jeg synes, jeres slogan ’Fuld Skrald På’ er fedt. Det er der ikke nogen reklamefolk, der kunne have gjort bedre,” sagde rektor Bjarne Thams.

Solrød Kommune vil nu i samarbejde med eleverne arbejde videre med de tiltag, som eleverne har udarbejdet. Det er planen, at projekterne skal indgå i kommunens samlede kommunikationsindsats om den nye affaldssortering, der træder i kraft den 1. marts 2020.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ny daginstitution i Solrød Kommune er åbnet

28-09-2020
Den nye integrerede daginstitution Eventyrhaven i Havdrup slog mandag morgen dørene op til spændte børn.

Nye besøgsrestriktioner: Kun den nærmeste pårørende kan besøge indendørs på Plejecenter Christians Have

28-09-2020
Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt midlertidige restriktioner for Plejecenter Christians Have, der gør, at det kun er tilladt for den nærmeste pårørende fortsat at besøge beboere indendørs. Alle andre besøg skal finde sted udendørs.

Onlinekursus: Få gratis hjælp til stresshåndtering

28-09-2020
Hvis du oplever begyndende tegn på stress eller psykisk mistrivsel, har du mulighed for at få hjælp ved at deltage i onlinekurset: Åben og Rolig Online.

Borgmester: Stigende Covid-19-smittetal betyder desværre nye tiltag

28-09-2020
Det stigende antal coronasmittede i Solrød Kommune får nu borgmester Niels Hörup til at række ud mod kommunens ungdom med en appel om at gøre, hvad de kan for at bekæmpe virussen. Samtidig har Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt midlertidige restriktioner om, at besøg på Plejecenter Christians Have skal finde sted udendørs.

Fem nye statsborgere blev fejret i Solrød Kommune

28-09-2020
Torsdag den 24. september blev der afholdt grundlovsceremoni på Solrød Rådhus, hvor det traditionelle håndtryk var erstattet af en coronavenlig albuehilsen.

Vil du gøre en forskel for blinde og svagtseende?

24-09-2020
Solrød Greve Lydavis mangler frivillige indlæsere

Barselscafé med Babymassage

24-09-2020
Invitation til barselscafé med babymassage

Kom og hør om arbejdet som dagplejer

24-09-2020
Overvejer du at blive dagplejer? Så kan du nu kigge forbi dagplejekontoret og høre nærmere.

Har du brug for hjælp og støtte i din sorg?

24-09-2020
Er du over 65 år, og har du mistet din ægtefælle eller samlever? Så tilbyder Solrød kommune dig nu at deltage i en støttegruppe med ligestillede. Er du over 65 år og har mistet andre, som er tæt på dig, så tilbyder Solrød Kommune dig en eller flere sorgstøttesamtaler.

F for Får workshop

21-09-2020
F for Får dag Lørdag d. 10. oktober


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online