3. klasse har erstattet nissegaver med juledonationer

5. december 2019

Eleverne i 3.x på Havdrup Skole har skiftet de traditionelle nissegaver ud med donationer til julehjælp.

Andesteg, marcipangris, rødkål og borddekoration. Det er nogle af de ting, som eleverne i 3.x på Havdrup Skole har givet donationer til i løbet af de første dage af december. Julen kan give ondt i maven og bekymringer, når man ikke har råd til julemaden, juletræet eller dekorationerne. Derfor har 3.x i næstekærlighedens ånd valgt at takke nej til nissegaver til dem selv og i stedet hjælpe andre, der har mere brug for pengene.

I klassen plejer de i december at give hinanden nissegaver, sådan at hver elev i løbet af måneden modtager en gave til 25 kr. I år har eleverne valgt at bryde traditionen og i stedet valgt, at de hver dag op til juleaften åbner en låge i deres fælles julekalender, som består af 24 donationer til Røde Kors’ julehjælp. Hver låge i julekalenderen består af et billede og en kort historie om dagens donation fx var lågen med rødkål akkompagneret af en tekst om, hvad rødkål er, og hvorfor man spiser det til jul.


Det velgørende juleprojekt falder i god jord hos eleverne, som udtrykker stor glæde ved at kunne hjælpe andre børn og familier, og de savner ikke deres små nissegaver.

”I stedet for at få små gaver, som vi ikke bruger alligevel, så er det bedre, at vi kan hjælpe andre, der mangler penge,” siger en af eleverne i klassen, og en klassekammerat tilføjer:

”Når man hjælper andre, så bliver man glad og føler, at man har gjort noget godt.”

Ideen til donationerne er opstået i forældrerådet og er derefter blevet præsenteret for eleverne. Eleverne i klassen har stemt om, hvorvidt de synes, det er en god ide, og der var flertal for at gennemføre julekalenderen. Den fine, kreative julekalender, der hænger i klassen, er lavet af en af forældrene i forældrerådet, som selv har kreeret, klippet og klistret.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ny daginstitution i Solrød Kommune er åbnet

28-09-2020
Den nye integrerede daginstitution Eventyrhaven i Havdrup slog mandag morgen dørene op til spændte børn.

Nye besøgsrestriktioner: Kun den nærmeste pårørende kan besøge indendørs på Plejecenter Christians Have

28-09-2020
Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt midlertidige restriktioner for Plejecenter Christians Have, der gør, at det kun er tilladt for den nærmeste pårørende fortsat at besøge beboere indendørs. Alle andre besøg skal finde sted udendørs.

Onlinekursus: Få gratis hjælp til stresshåndtering

28-09-2020
Hvis du oplever begyndende tegn på stress eller psykisk mistrivsel, har du mulighed for at få hjælp ved at deltage i onlinekurset: Åben og Rolig Online.

Borgmester: Stigende Covid-19-smittetal betyder desværre nye tiltag

28-09-2020
Det stigende antal coronasmittede i Solrød Kommune får nu borgmester Niels Hörup til at række ud mod kommunens ungdom med en appel om at gøre, hvad de kan for at bekæmpe virussen. Samtidig har Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt midlertidige restriktioner om, at besøg på Plejecenter Christians Have skal finde sted udendørs.

Fem nye statsborgere blev fejret i Solrød Kommune

28-09-2020
Torsdag den 24. september blev der afholdt grundlovsceremoni på Solrød Rådhus, hvor det traditionelle håndtryk var erstattet af en coronavenlig albuehilsen.

Vil du gøre en forskel for blinde og svagtseende?

24-09-2020
Solrød Greve Lydavis mangler frivillige indlæsere

Barselscafé med Babymassage

24-09-2020
Invitation til barselscafé med babymassage

Kom og hør om arbejdet som dagplejer

24-09-2020
Overvejer du at blive dagplejer? Så kan du nu kigge forbi dagplejekontoret og høre nærmere.

Har du brug for hjælp og støtte i din sorg?

24-09-2020
Er du over 65 år, og har du mistet din ægtefælle eller samlever? Så tilbyder Solrød kommune dig nu at deltage i en støttegruppe med ligestillede. Er du over 65 år og har mistet andre, som er tæt på dig, så tilbyder Solrød Kommune dig en eller flere sorgstøttesamtaler.

F for Får workshop

21-09-2020
F for Får dag Lørdag d. 10. oktober


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online