Nu er ombygningen af biblioteket gået i gang

31. oktober 2019

Ny indgang, bibliotekhave og nyindretning af kulturhuset.

Bibliotekshave og Biblioteksplads

Både ude og inde vil borgere og lånere møde et nyt hus. Foran Biblioteket etableres 150 nye cykelstativer. Der ryddes op i beplantningen og anlægges en lille kirsebærlund. I bassinet mellem gymnasiet og biblioteket anlægges en sti med trædesten over til den nuværende bøgehæk. Bøgehækken fældes og der anlæges en lille solskinsplæne med nye bænke.  Man vil derfor kunne gå direkte mellem parkeringsplads bag rådhuset og indgangen til biblioteket og gymnasiet.

Området bag biblioteket inddrages til bibliotekshave med scene, hængekøjer og et bordtennisbord. Samtidig etableres en ny indgang fra biblioteket direkte ud i haven, så aviser og bøger og udendørsspil kan benyttes på det nye grønne område.


Kulturzone

En nyetablerede scene og et multifunktionelt siddemøbel skaber rammerne for besøg af skoleklasser, oplæg, foredrag, bogcaféer mv. Som i dag bliver der mulighed for at mødes med vennerne om et brætspil eller omkring playstationspil. De kreative værksteder får også nye flotte rammer, med nye funktionelle borde og nye stole.

Studiezone

En kombination af genbrug og nye møbler skal sikre gode muligheder for fordybelse og læsning i studiezonen. Her bliver der som i dag, mulighed for at benytte PC’ere, scanne og printe dokumenter. Elever og studerende kan bruge de små gruppe områder til studiegrupper.

Leg og læring

Småbørnsafdelingen indrettes som en sansemotoriske legeplads holdt helt i blåt. Her bliver der plads til at tumle, mærke og selvfølgelig læse og lege. De lidt større børn kan glæde sig til en himmeltrappen med en læsehule helt oppe under taget. Børneafdelingen får desuden nye reoler, nye PC-stationer og nye bogkrybber.

Servicestationen, hvor lånere møder biblioteks personale, får også en overhaling, ligesom der rykkes rundt på afleveringsautomater, afleverede bøger og reserverede bøger klar til at blive hentet.

Tidshorisont

Byggeperioden strækkes sig frem til primo april.  Bibliotekshaven og pladsen foran biblioteket, indgangspartierne og servicestationen forventes færdiggjorte omkring årskiftet. Kulturzonen, Studiezonen og Leg og læring forventes færdig 1. april 2020

Baggrund

Det nye Solrød Bibliotek og Kulturhus er designet af Rune Fjord Studio på baggrund af flere brugerworkshops afholdt i 2018. 

Projektet er støttet af Lokale og Anlægsfonden.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Tjen penge på skrabelodssalg online

21-05-2020
Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig

Grøn Koncert har tænkt nyt! Vi udvider, og hele Danmark er inviteret

21-05-2020
Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst…Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, så vi har besluttet, at udvide fra de normale otte koncertsteder til hele Danmark. Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.

Nyt på hylderne

21-05-2020
Se de nyeste bøger, lydbøger, film og spil og meget andet, som biblioteket har anskaffet. Klik på linkene herunder - søgningerne opdateres løbende, når der kommer nye tilbud!

HURRA – endelig er der godt nyt til boligejerne i Solrød

18-05-2020
Når man tænker på, hvor svært det har været at få gennemført skattelettelser til de hårdt beskattede boligejere i Solrød, er det med stor begejstring, at vi nu kan konstatere, at der er indgået en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Tillykke til Puk Damsgård med Rungstedlundprisen

18-05-2020
Puk Damsgård får Rungstedlundprisen 2020: "Hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig".

Eddie Skoller vender tilbage til JESUS CHRIST SUPERSTAR knap 50 år efter danmarkspremieren

14-05-2020
Eddie Skoller vil være at finde på scenen, når Danmarks Underholdningsorkester til efteråret slår dørene op til deres 50-års jubilæumskoncertudgave af JESUS CHRIST SUPERSTAR.

Nyt gulv i Munkekærhallen

14-05-2020
Så er projektet med nyt gulv i Munkekærhallen igang.

Ofte stillede spørgsmål om genåbningen af biblioteket og kulturhuset

14-05-2020
Er du i tvivl om noget angående genåbningen af Solrød Bibliotek og Kulturhus fra 18. maj? Måske finder du svar her.

Du kan nu reservere materialer på vores hjemmeside og app

14-05-2020
Det er muligt at afhente opfyldte reserveringer fra den 18. maj.

Rasmus Klump-bamser søges til skattejagt i Solrød

11-05-2020
Har du en Rasmus Klump-bamse derhjemme?


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online