Nu er ombygningen af biblioteket gået i gang

31. oktober 2019

Ny indgang, bibliotekhave og nyindretning af kulturhuset.

Bibliotekshave og Biblioteksplads

Både ude og inde vil borgere og lånere møde et nyt hus. Foran Biblioteket etableres 150 nye cykelstativer. Der ryddes op i beplantningen og anlægges en lille kirsebærlund. I bassinet mellem gymnasiet og biblioteket anlægges en sti med trædesten over til den nuværende bøgehæk. Bøgehækken fældes og der anlæges en lille solskinsplæne med nye bænke.  Man vil derfor kunne gå direkte mellem parkeringsplads bag rådhuset og indgangen til biblioteket og gymnasiet.

Området bag biblioteket inddrages til bibliotekshave med scene, hængekøjer og et bordtennisbord. Samtidig etableres en ny indgang fra biblioteket direkte ud i haven, så aviser og bøger og udendørsspil kan benyttes på det nye grønne område.


Kulturzone

En nyetablerede scene og et multifunktionelt siddemøbel skaber rammerne for besøg af skoleklasser, oplæg, foredrag, bogcaféer mv. Som i dag bliver der mulighed for at mødes med vennerne om et brætspil eller omkring playstationspil. De kreative værksteder får også nye flotte rammer, med nye funktionelle borde og nye stole.

Studiezone

En kombination af genbrug og nye møbler skal sikre gode muligheder for fordybelse og læsning i studiezonen. Her bliver der som i dag, mulighed for at benytte PC’ere, scanne og printe dokumenter. Elever og studerende kan bruge de små gruppe områder til studiegrupper.

Leg og læring

Småbørnsafdelingen indrettes som en sansemotoriske legeplads holdt helt i blåt. Her bliver der plads til at tumle, mærke og selvfølgelig læse og lege. De lidt større børn kan glæde sig til en himmeltrappen med en læsehule helt oppe under taget. Børneafdelingen får desuden nye reoler, nye PC-stationer og nye bogkrybber.

Servicestationen, hvor lånere møder biblioteks personale, får også en overhaling, ligesom der rykkes rundt på afleveringsautomater, afleverede bøger og reserverede bøger klar til at blive hentet.

Tidshorisont

Byggeperioden strækkes sig frem til primo april.  Bibliotekshaven og pladsen foran biblioteket, indgangspartierne og servicestationen forventes færdiggjorte omkring årskiftet. Kulturzonen, Studiezonen og Leg og læring forventes færdig 1. april 2020

Baggrund

Det nye Solrød Bibliotek og Kulturhus er designet af Rune Fjord Studio på baggrund af flere brugerworkshops afholdt i 2018. 

Projektet er støttet af Lokale og Anlægsfonden.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Videnscafé om de sociale mediers skyggesider

11-11-2019
Forfatter Benjamin Lamberth Fortæller Om Sin Roman Datahelten. Kom med på tur gennem den globale digitale slagmark, hvor IT-giganterne slås om vores opmærksomhed og information med grusomme konsekvenser for almindelige mennesker, der kommer i klemme i datakrigen.

Farvel Rod - Hej Frihed

11-11-2019
Er du træt af rod, uorden og evindelig oprydning? Når liv leves sætter det sine spor, men når du går hjem efter dette foredrag, er det slut med at rydde op - for altid.

Shop lokalt til BLACK FRIDAY

11-11-2019
BLACK FRIDAY – fredag d. 29. november! ÅBENT kl. 9:30–20:00. Shop dine BLACK FRIADY tilbud lokalt!

Solrød Comets sparer op til USA tur

11-11-2019
Vi har tidligere lavet et opslag om, at vi er ved at samle penge ind til vores USA tur næste sommer. Vi har nu valgt også at oprette en kickstarter kampagne, da rejsen og deltagelse på basketball camps er dyre, og vi håber, at du vil være villig og i stand til at støtte os.

Mørkesti og solskinsdryp

11-11-2019
"Mørkesti og Solskinsdryp" for de 1-6 årige og deres voksne er en helhedsoplevelse af tre kunstarter; teater, musik og billedkunst.

Foredrag med Katrine Marie Guldager

11-11-2019
Katrine Marie Guldager inviterer dig ind i sit litterære univers

SF Pressemeddelelse budget 2020

07-11-2019
Pressemeddelelse SF Solrød i forbindelse med budget 2020

Ildshow i Solrød Center

07-11-2019
Fredag den 29. november kl. 18, kan du opleve et indpionerende ildshow hvor der både kastes, snurres, spindes og gribes med ild.

Solrød Gymnasium søger ny vicerektor

07-11-2019
Efter mange års tro tjeneste er Solrød Gymnasiums vicerektor gået på pension, og vi søger derfor nu en ny vicerektor.

1A på Munkekærskolen takker Solrød Tennis Klub

07-11-2019
1A på Munkekærskolen siger 1000 tak til Solrød Tennis Klub, som har hjulpet med at løse et støjproblem i klassen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online