Solrød-drengen og assisterende landstræner Jon Dahl vil være cheftræner

30. oktober 2019

Den i dag 43-årige tidligere landsholdsspiller begyndte sin karriere i SolrødFoto: "Een foto van Jon Dahl Tomasson" af D.M. Warnaar (CC BY-SA 4.0)

Den tidligere Solrød- og landsholdsspiller Jon Dahl Tomasson blev i 2016 assisterende landstræner for det danske fodboldlandshold. Han har siden udtrykt sine ambitioner om på et tidspunkt at trække i førertrøjen. Vi laver her et tilbageblik på John Dahls hidtil præstationer og ser på, hvordan det kvalificerer ham til jobbet som cheftræner, som kræver sin karakter og talent.

”Der er ingen tvivl, om at jeg vil være cheftræner. Det er der slet ingen tvivl om. Jeg er ikke en assistenttræner”. Sådan udtalte assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson for blot en måned siden til fodboldsitet bold.dk. Og Jon Dahl er da også en varm kandidat til sådan et job i fremtiden med sine mange års erfaring i dansk og international fodbold.

Tomassons vej til toppen

Den i dag 43-årige tidligere landsholdsspiller begyndte sin karriere i Solrød BK, hvor der nok ikke er mange, som ikke har hørt om det berømte bysbarn. Han flyttede dog til naborivalerne i den del større Køge Boldklub, og i 1992 fik han sin debut på førsteholdet. Her gjorde han sig så godt bemærket, at han to år efter blev solgt til den hollandske klub Heerenveen i den bedste division, Æresdivisionen, hvor andre succesfulde danske ungdomspillere også siden hen har startet deres udenlandskarriere. Jon fortsatte sin succes og blev topscorer i sin første sæson i klubben med 14 mål i 30 kampe, 18 mål i sin anden sæson for klubben og tilmeld blev han kåret som største fodboldtalent i hollandsk fodbold i 1996.Foto: "AC Milan" (CC BY 2.0) by VanDammeMaarten

Større klubber i vente

Det er efterhånden en del år siden, at AC Milan var en seriøs kandidat til at vinde den italienske Serie A og hvis man kigger på bookmakernes live bets, så er chancerne for at AC Milan når favoritten Juventus meget små. Men tilbage i 2002 var billedet noget helt andet. AC Milan vandt både pokalcuppen og Champions League. Så efter et par eventyr i Newcastle og Feyenoord, var det en triumf Solrød-drengen kunne sætte kryds ved på sin ”bucket-list”, da han det år blev solgt til den italienske storklub. Selvom han ikke fik så meget spilletid og allerede endte med at blive solgt et par sæsoner senere, var det nok alligevel den klassiske drengedrøm, der gik i opfyldelse.

Landsholdsdrømme

Ved siden af sin klubkarriere kan Jon Dahl også skrive en af de mest succesfulde danske landsholdsspillere nogensinde på visitkortet. I alt 112 gange optrådte han i nationaldragten, hvor han kvitterede med 52 mål, hvilket tangerede Poul Tist Nielsens gamle rekord. Og i dag har den tidligere landsholdsspiller så selv været med i lederteamet for det nuværende landshold de seneste knapt fire år. Senest fik han lov til at smage lidt på chefrollen, da landstræner Åge Hareide måtte sidde over med en knæskade.

Det bliver dog ikke foreløbigt, at Jon Dahl Tomasson sætter sig i cheftrænerstolen for landsholdet, for når hans og Hareides kontrakt udløber efter EM i 2020, står Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst klar til at tage over. Men han har erfaringen og ambitionen til at blive cheftræner og med lidt mere international erfaring i den rolle, skal man nok heller ikke blive overrasket, hvis Solrød-spilleren sætter en sidste trumf på en strålende fodboldkarriere og engang i fremtiden bliver dansk landstræner.


Flere artikler

Mia Blichfeldt og Maiken Fruergaard vinder Europameterskabet for kvindelandshold

17-02-2020
Kæmpe tillykke til de to SSB´er og resten af holdet.

Europamesterskab for U15 spillere

17-02-2020
Maria og William leverer begge flotte præstationer og går helt til tops ved det officielle EM I Frankrig for U15 spillere.

Solrød spillere i finalerne ved Senior DM

10-02-2020
Senior DM er netop afsluttet og som altid var det med Solrød spillere med i finalerne.

Solrød Taekwondo Klub til Nordiske Mesterskaber

06-02-2020
Solrød Taekwondo Klub gjorde god figur ved de nylige overståede Nordiske Mesterskaber i Norge, hvor det blev til en flot 3. plads til Melanie Møller i teknik, samt en ligeså imponerende 2. plads til Joel Toft i kamp.

SSB spillede sig i Final Four

06-02-2020
Med en bundsolid holdindsats og en sejr på 7-2 i AB Århus spillede SSB´s ligahold sig til Final Four. Der var debut til unge Patrick Seitzberg, der kvitterede med en flot sejr i 2. HS.

Senior DM i Århus

06-02-2020
I denne uge afvikles senior DM i Århus. SSB er repræsenteret i 7 kvartfinaler torsdag.

Kæmpe succes ved Danske Årgangs Mesterskaber i Gladsaxe

03-02-2020
7 dygtige svømmere fra Solrøds stærke konkurrencehold havde kvalificeret sig til weekendens mesterskaber. De 7 Mads Mørkhøj Hartington, Jaqueline Haack, Nynne Opperfelt, Charlotte Hjortshøj, Nicole Damhøj Andersen, Mathilde Holm Villadsen og Caroline Rygaard Hansen svømmede Solrød med eftertryk ind på Danmarkskortet for årgangssvømning.

Håndboldskole 2020

03-02-2020
Tilmeldingen til årets DHF Håndboldskoler er netop åbnet for deltagere, og i linket herunder kan du sikre dit barn en plads til favorithåndboldskolen.

Støt Solrød Gymnastikforening med OK Benzin

30-01-2020
Solrød Gymnastikforening har indgået en sponsorkontrakt med OK Benzin. For hver liter brændstof du tanker, støtter du automatisk foreningen med 5 øre.

DM i Solrød 2020

30-01-2020
Med stor glæde kan vi meddele at Solrød Taekwondo Klub har, ligesom i 2018, fået tildelt DM i kamp og teknik, som vil blive afholdt den 14. november 2020 i Solrød Idrætscenter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online