Nu starter forskønnelsen af Centergaden i Solrød Center

28. oktober 2019

Ny, bæredygtig belægning og et friskere udtryk er en del af den kommende renovering af Centergaden i det 43 år gamle Solrød Center.

En del af den gennemgående Centergade i Solrød Center får nu pustet nyt liv i sig. Byrådet vedtog allerede i 2015 en helhedsplan for Solrød Center, og nu er opfriskningen af det lokale center nået endnu et skridt videre.

Et flertal i byrådet vedtog nemlig på byrådsmødet den 7. oktober at frigive 2,2 mio. kr. til en plan, der skal give den gennemgående gade et mere indbydende og moderne look samtidig med, at bæredygtighed også er tænkt ind i projektet. Projektet starter op på de første 850 meter af Centergaden, der begynder ved Solrød Bibliotek og Kulturhus, og skal lægge kimen til hele Centergadens og arkadernes fremtidige udseende. 

”Helhedsplanen for Solrød Center er højt prioriteret i byrådet. Vores lokale center har 43 år på bagen, og vi ønsker at give det et velfortjent løft, så det bliver mere attraktivt for både borgere og virksomheder. I byrådet glæder vi os derfor over, at vi nu er nået endnu et skridt på vejen mod at gøre Solrød Center endnu mere indbydende,” siger borgmester Niels Hörup.


Bæredygtig belægning og klimasikring
En del af den nye belægning på Centergaden kommer til at bestå af slidstærke natursten, som har en levetid på flere tusinde år, og som samtidig har et meget lavere CO2-tryk end en betonflise. Imellem cykelstien, som løber i midten af arealet, og arealet ud mod butikkerne, skal der løbe et linjedræn i støbejern gennem hele centeret, der både kommer til at fungere som ledelinje for svagtseende og afvanding til planter og træer. Samtidig kommer linjedrænet til at forstærke fornemmelsen af de forskellige zoner i Centergaden.

Også beplantningen får en nødvendig opdatering. En rapport har fastslået, at de nuværende lindetræer i centeret er i så ringe en forfatning, at det ikke er en holdbar løsning at bibeholde dem. I stedet bliver der skelet mod træsorter som fuglekirsebær, røn eller naur til at erstatte lindetræerne. Centrets fremtidige træer bliver plantet i et særligt træplantningssystem, der er specifikt designet til at give gode vækst- og vandingsbetingelser og samtidig tage højde for en klimasikret regnvandshåndtering.

Projektet bliver nu sendt i udbud med en forventning om opstart senere i 2019.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Hjælp til familier med rod i økonomien i Solrød Kommune

17-02-2020
Økonomisk rådgivning i Solrød

19 nye træer slår rødder i Solrød Kommune

17-02-2020
Lørdag plantede Solrød Byråd de sidste to ud af 19 træer

Nu bliver Solrød skønnere: 400.000 kr. deles ud

17-02-2020
Rekreative områder med "vild dansk natur", et nyt indbydende samlingssted ved Jersie Station samt grønne fællesarealer ved Trylleskov Strand – midlerne i Solrød Kommunes forskønnelsespulje er nu fordelt.

Tilmeldingen er åbnet til årets juniormedhjælpere

13-02-2020
Er du dreng og fyldt 15 år, så kan du tage en uddannelse som Juniormedhjælper gennem UngSolrød. Uddannelsen giver dig mulighed for at få et tidsbegrænset fritidsjob i en børneinstitution i Solrød Kommune i op til 48 timer. Udover nye kompetencer får du et diplom, som du kan bruge til at søge job og uddannelse i fremtiden.

Få svar på alle dine affaldsspørgsmål

13-02-2020
Kom forbi Solrød Kommunes ´Affaldscafé´ og få svar på alle dine spørgsmål om den nye affaldsordning.

Åben Konsultation i Børn og Unge Rådgivningen

10-02-2020
Der afholdes Åben Konsultation i Børn og Unge Rådgivningen på Højagervænget 35, onsdag den 19. februar 2020 kl. 12:00-14:00.

Spørgsmål og svar om ansøgning fra Solrød Bioenergi ApS

10-02-2020
Solrød Kommune har udarbejdet et spørgsmål/svar-ark om et eventuelt nyt biogasanlæg.

Byrødder planter træer og fejrer Solrød Kommunes 50 års jubilæum

10-02-2020
Som en markering af Solrød Kommunes 50 års jubilæum den 1. april har byrådet besluttet, at der skal plantes 19 træer.

Nyt projekt skal vække læselysten hos SFO-børn

06-02-2020
Solrød Bibliotek og Kulturhus har fået tildelt en kvart million kroner, som skal bruges til at vække læselysten hos børn.

Vi vil fejre Solrød Kommune og har brug for din hjælp

03-02-2020
Onsdag d. 1. april har Solrød Kommune 50 års jubilæum og det skal fejres med en stor fotoudstilling af Solrøddernes liv gennem de sidste 50 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online