Nu bliver borgernes biblioteks- og kulturhusdrømme bragt til live

24. oktober 2019

Byrådet i Solrød Kommune har frigivet næsten 4 mio. kr. til at forvandle Solrød Bibliotek og Kulturhus til et fleksibelt kulturcentrum, der appellerer til borgere i alle aldre.

Cafémiljø, læsehule og koncertsted. Der var mange drømme og ønsker i spil, da Solrød Kommune sidste år inviterede borgere i alle aldre til at komme med deres bud på, hvad Solrød Bibliotek og Kulturhus skal rumme. Og nu bliver nogle af drømmene til virkelighed.

Byrådet har nemlig på oktober måneds byrådsmøde valgt at frigive næsten 4 mio. kr. til at sætte skub i planerne for en ny indendørs indretning af Solrød Bibliotek og Kulturhus med udgangspunkt i nogle af borgernes mange ønsker.

Det betyder bl.a., at huset bliver mere opdelt i forskellige zoner som fx et café- og loungeområde, et ”hænge ud”-område for unge, en studiezone, og så kommer der en himmeltrappe, som fører op til en læse-hygge-hule.


Der kommer samtidig nye, indbydende multifunktionelle møbler, der er holdt i farver og former, som leder tankerne hen på Solrøds nære forhold til naturen med fx solskinsgul og naturlige materialer. ”Vores bibliotek og kulturhus skal være et imødekommende og rart sted at være samtidig med, at det skal være både centrum og drivkraft for kulturen i Solrød Kommune. Med den kommende ombygning bliver Solrød Bibliotek og Kulturhus i endnu højere grad et hus med fleksible rammer, hvor man både har mulighed for at være privat og for at hygge sig sammen med andre mennesker,” siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget.

Udearealerne får også et løft
Det er ikke kun indenfor, at nogle af borgernes drømme for Solrød Bibliotek og Kulturhus kommer til live. I marts måned frigav byrådet ca. 1,7 mio. kr. til at omdanne pladsen foran Solrød Bibliotek og Kulturhus og haven på bagsiden af bygningen til attraktive udemiljøer. Det betyder, at der bl.a. i haven anlægges en udendørsscene, bordtennisbord og hængekøjer, imens der foran bygningen kommer en lille kirsebærlund og nye cykelstativer.

Projektet er støtte af Lokale og Anlægsfonden med 200.000 kr. og sendes i udbud i løbet af efteråret. Arbejdet med at forvandle indearealerne af Solrød Bibliotek og Kulturhus til et mere fleksibelt kulturcentrum forventes at starte op i november 2019 med afslutning i april 2020.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Svømmehallen er fortsat lukket

10-08-2020
Solrød Svømmehal kan desværre ikke åbne på mandag d. 10 august. Forventningen er at Solrød Svømmehal kan åbne i uge 34.

Pas på: Høj brandfare de kommende dage

10-08-2020
De næste mange dage byder på varmt og tørt vejr i hele landet. Når det samtidig blæser bare en smule, er der øget risiko for, at der kan opstå brand i det fri, i haven eller andre steder med tørt brændbart materiale (vegetation, træhuse, stråtag osv.)

Guidet bustur for nye tilflyttere

06-08-2020
Hvis du er flyttet til Solrød Kommune inden for det seneste år, kan du komme på en gratis, guidet bustur rundt i kommunen.

Nu kan du indstille til Frivillighedsprisen 2020

06-08-2020
Hvem, synes du, skal modtage årets Frivillighedspris?

Sådan minimerer du risikoen for markbrande

06-08-2020
Høsten er i godt i gang, og derfor er det ekstra vigtigt at være opmærksom på risikoen for markbrande. Læs de gode råd her.

Byg om så det kan mærkes

06-08-2020
Tænk energi ind, når du skal renovere dit hus. Få gode råd og inspiration til energirenovering af dit hus.

Pas på vores børn og unge i trafikken

06-08-2020
I august begynder tusindvis af børn i skole, og det får nu Solrød Kommune, Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og politiet til at minde bilisterne om at vise hensyn. En undersøgelse viser, at knap hver 5. kører for stærkt på skolevejene.

Renovering af stitunnel under Tåstrupvej fremskyndet fra 2024 til 2020

30-07-2020
De fine roser i midterrabatten er kommet i midlertidig pleje et andet sted, mens renoveringen pågår.

8 gode bud på sommeraktiviteter i Solrød Kommune

23-07-2020
Mangler du inspiration til, hvad du skal lave i sommerferien? Så læs med her.

KLAR Forsyning arbejder ved Munkekærskolen

16-07-2020
Et større regnvandsbassin bliver anlagt på Munkekærskolens grønne boldareal hen over sommeren.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online