Nu bliver borgernes biblioteks- og kulturhusdrømme bragt til live

24. oktober 2019

Byrådet i Solrød Kommune har frigivet næsten 4 mio. kr. til at forvandle Solrød Bibliotek og Kulturhus til et fleksibelt kulturcentrum, der appellerer til borgere i alle aldre.

Cafémiljø, læsehule og koncertsted. Der var mange drømme og ønsker i spil, da Solrød Kommune sidste år inviterede borgere i alle aldre til at komme med deres bud på, hvad Solrød Bibliotek og Kulturhus skal rumme. Og nu bliver nogle af drømmene til virkelighed.

Byrådet har nemlig på oktober måneds byrådsmøde valgt at frigive næsten 4 mio. kr. til at sætte skub i planerne for en ny indendørs indretning af Solrød Bibliotek og Kulturhus med udgangspunkt i nogle af borgernes mange ønsker.

Det betyder bl.a., at huset bliver mere opdelt i forskellige zoner som fx et café- og loungeområde, et ”hænge ud”-område for unge, en studiezone, og så kommer der en himmeltrappe, som fører op til en læse-hygge-hule.


Der kommer samtidig nye, indbydende multifunktionelle møbler, der er holdt i farver og former, som leder tankerne hen på Solrøds nære forhold til naturen med fx solskinsgul og naturlige materialer. ”Vores bibliotek og kulturhus skal være et imødekommende og rart sted at være samtidig med, at det skal være både centrum og drivkraft for kulturen i Solrød Kommune. Med den kommende ombygning bliver Solrød Bibliotek og Kulturhus i endnu højere grad et hus med fleksible rammer, hvor man både har mulighed for at være privat og for at hygge sig sammen med andre mennesker,” siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget.

Udearealerne får også et løft
Det er ikke kun indenfor, at nogle af borgernes drømme for Solrød Bibliotek og Kulturhus kommer til live. I marts måned frigav byrådet ca. 1,7 mio. kr. til at omdanne pladsen foran Solrød Bibliotek og Kulturhus og haven på bagsiden af bygningen til attraktive udemiljøer. Det betyder, at der bl.a. i haven anlægges en udendørsscene, bordtennisbord og hængekøjer, imens der foran bygningen kommer en lille kirsebærlund og nye cykelstativer.

Projektet er støtte af Lokale og Anlægsfonden med 200.000 kr. og sendes i udbud i løbet af efteråret. Arbejdet med at forvandle indearealerne af Solrød Bibliotek og Kulturhus til et mere fleksibelt kulturcentrum forventes at starte op i november 2019 med afslutning i april 2020.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Strandens Hus på byrådsmøde til januar

21-11-2019
Byrådet behandler planforslag vedrørende projektet Strandens hus på byrådsmøde den 27. januar 2020.

Solrød Kommune klager til Pressenævnet over Lokalavisen Solrød

21-11-2019
Grove beskyldninger i Lokalavisen Solrød mod en ansat i Solrød Kommune har fået kommunen til at klage til Pressenævnet.

Bogcafé: Krimi, spænding og true crime

14-11-2019
Spændende bogcafé 28/11 Solrød Bibliotek og Kulturhus

Livestreamforedrag - Luften vi indånder

11-11-2019
Naturvidenskabeligt foredrag direkte livestreamet fra Aarhus Universitet

Vil du være med i en filmklub?

07-11-2019
Bliv medlem af en selvkørende filmklub

Styregruppen i Hemingway Club Solrød modtog årets Frivillighedspris

07-11-2019
De mange ildsjæle i Solrød Kommune blev mandag aften hædret for deres indsats ved årets Frivillighedsaften, hvor også Frivillighedsprisen blev overrakt.

Et flertal i Solrød Byråd har vedtaget budgettet for 2020-2023

04-11-2019
Et flertal af byrådet har indgået en budgetaftale

Cyklisternes Mørkekampagne: synlighed og sikker færdsel

04-11-2019
I trafikken er der mange mennesker og biler, der bevæger sig samtidig. Så det gælder om at skille sig ud. Også i dagslys, hvor 8 ud af 10 ulykker med cyklister sker.

SEAS NVE udskifter belysning

04-11-2019
Belysningen under banekrydsningen på tværs af Solrød Byvej skal udskiftes. Dette vil foregå fredag nat d. 8. november 2019 mellem kl. 00.00–06.00.

Snart tid indskrivning til børnehaveklassen

04-11-2019
I perioden 4. november til 17. november 2019 er der åben for digital indskrivning på skolerne i Solrød Kommune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online