Analyse: Trafiksikkerheden er i orden i Solrød-rundkørsler

17. oktober 2019

Der er generelt fine oversigtsforhold, og der frarådes ændringer, som kan have den effekt, at bilisterne kører stærkere. Sådan lyder den overordnede konklusion på en trafiksikkerhedsanalyse af tre af Solrød Kommunes rundkørsler.

Trafiksikkerheden er generelt i orden. Det er den overordnede konklusion på en analyse af tre af kommunens rundkørsler, som er udarbejdet af analysevirksomheden COWI for Solrød Kommune. 

COWI har analyseret uheldsbilledet, oversigtforholdene og hastigheden i de tre rundkørsler ved Cementvej/Trylleskov Allé, Solrød Strandvej/Cementvej og Strandvejen/Vestre-Østre Strandvej.

Analysen konkluderer, at der generelt er fine oversigtsforhold i rundkørslerne, og den fraråder af hensyn til cyklisternes og fodgængernes sikkerhed, at der foretages ændringer i rundkørslerne, som kan være med til at øge hastigheden - fx ved at fjerne beplantningen i midterøerne. Tværtimod anbefaler COWI, at der arbejdes videre med tiltag, som sænker bilisternes hastighed. Analysen viser samtidig, at der i en periode på fem år i alt har været syv ulykker, hvoraf to har været alvorlige, og en var en tragisk højresvingsdødsulykke.


”Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi i byrådet tager trafiksikkerhed meget alvorligt. Det er bl.a. derfor, vi har bestilt COWI til at analyserer trafiksikkerheden i vores rundkørsler, og analysens konklusioner indgår naturligvis i vores drøftelser om, hvordan vi højner trafiksikkerheden,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Der har været meget diskussion om, hvorvidt det er en god idé at beskære beplantningen i vores rundkørsler, og jeg har hørt borgere undre sig over, hvorfor vi ikke bare fjerner beplantningen, så trafikanter bedre kan overskue hele rundkørslen. Jeg vil gerne understrege, at byrådet tager trafiksikkerhed meget alvorlig – det er en topprioritet, og vi kan ikke tillade os at basere vores beslutninger på fornemmelser og holdninger. Byrådet er ikke eksperter i trafiksikkerhed, derfor skal vi lytte endog meget grundigt efter, når både politiet, Vejdirektoratet og nu også COWI på det kraftigste understreger, at vi ikke må beskære beplantningen til et niveau, hvor man kan se over den. Det er simpelthen for farligt. Vi skal også huske på, at man i sin tid valgte at etablere rundkørsler for at sænke antallet af ulykker, som heldigvis er faldet markant. Men al færdsel i trafikken kræver opmærksomhed, ellers kan det desværre gå grueligt galt – i alle slags rundkørsler.”

Resultaterne af analysen vil indgå i byrådets servicetjek af Trafikplan 2016-2020, som er en del af den budgetaftale, et enigt byråd vedtog i 2018 med et særligt ønske om at se på muligheden for at nedbringe hastigheden i rundkørsler.  Økonomi-, teknik- og miljøudvalget har på udvalgets møde den 30. september desuden fået en grundig introduktion til analysen af COWI, og de to rapporter, der danner grundlag for COWI’s konklusioner, er tilgængelige på Solrød Kommunes hjemmeside, hvor referatet fra udvalgets møde den 30. september er tilgængeligt. Rapporterne ligger under punktet meddelelser.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Strandens Hus på byrådsmøde til januar

21-11-2019
Byrådet behandler planforslag vedrørende projektet Strandens hus på byrådsmøde den 27. januar 2020.

Solrød Kommune klager til Pressenævnet over Lokalavisen Solrød

21-11-2019
Grove beskyldninger i Lokalavisen Solrød mod en ansat i Solrød Kommune har fået kommunen til at klage til Pressenævnet.

Bogcafé: Krimi, spænding og true crime

14-11-2019
Spændende bogcafé 28/11 Solrød Bibliotek og Kulturhus

Livestreamforedrag - Luften vi indånder

11-11-2019
Naturvidenskabeligt foredrag direkte livestreamet fra Aarhus Universitet

Vil du være med i en filmklub?

07-11-2019
Bliv medlem af en selvkørende filmklub

Styregruppen i Hemingway Club Solrød modtog årets Frivillighedspris

07-11-2019
De mange ildsjæle i Solrød Kommune blev mandag aften hædret for deres indsats ved årets Frivillighedsaften, hvor også Frivillighedsprisen blev overrakt.

Et flertal i Solrød Byråd har vedtaget budgettet for 2020-2023

04-11-2019
Et flertal af byrådet har indgået en budgetaftale

Cyklisternes Mørkekampagne: synlighed og sikker færdsel

04-11-2019
I trafikken er der mange mennesker og biler, der bevæger sig samtidig. Så det gælder om at skille sig ud. Også i dagslys, hvor 8 ud af 10 ulykker med cyklister sker.

SEAS NVE udskifter belysning

04-11-2019
Belysningen under banekrydsningen på tværs af Solrød Byvej skal udskiftes. Dette vil foregå fredag nat d. 8. november 2019 mellem kl. 00.00–06.00.

Snart tid indskrivning til børnehaveklassen

04-11-2019
I perioden 4. november til 17. november 2019 er der åben for digital indskrivning på skolerne i Solrød Kommune.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online